Ben bu kaçta kaçın içine giriyorum bilmiyorum ama ömrüm boyunca basketbolu futboldan daha çok sevdim ve her platformda basketbolun futboldan çok daha akıcı, akılcı ve güzel bir spor olduğunu tartışırım... Futbolla aramdaki tek tutku ve bağ Fenerbahçe'dir... Bu yönüyle söylediğine katılıyorum; futbol beni, taraftarı olduğum kulübün amiral gemisi olduğu için ilgilendiriyor... Malesef futbolda başarısız olunduğu zaman diğer başarılar da gölgede kalıyor... Futboldaki başarıyı bu sebeple mühimsiyorum... Futbol takımı bu sebeple başarılı olmaya mecbur... Yoksa özelde diğer sporlardan daha değerli olduğu için değil... Ama ömrüm boyunca futbol maçı izlememekle basketbol maçı izlememek gibi bir tercih karşısında kalsam bir saniye bile düşünmeden ; "futbol sizin olsun, önce NBA'i, sonra euroleague'i bana verin" derim... Bunun Fenerbahçe'yle bile ilgisi yok... Fenerbahçenin basketbol şubesi olmasa dahi basketbol benim için dünyanın en güzel ve en keyifli sporu olmaya devam edecektir...
Voleybola gelince... Onu futbol kadar da takip etmez ve sevmezdim ama özellikle Fenerbahçe maçlarını birkaç yıldır keyifle takip ediyorum... Benim için değeri futboldan sonra gelir... Çünkü temaşa sporu değil; rakiple fiziksel temasa girmiyorsun... Halbuki ben basketbola bu sebeple aşığım... Rakibine yarım metre uzak durursan cezayı keserler...
Dediğim gibi; malesef başarının kriteri futbol ve bu sebeple futbol takımları başarılı olmak zorunda... Yoksa ben ve benim gibi basketbol forumlarında yazan yüzlerce arkadaş bilirim ki; hobilerinin merkezi NBA ve basketboldur...

Alıntılı Yanıtla