Aslında bayrağın oraya asılmasından kimsenin rahatsızlığı yok. Hem neden olsun? Alt tarafı bayrak yahu. Varsın asılsın. Rahatsızlığı başlatan Bursasporlu taraftarlar arasındaki inanış.
Misal;
İstanbul ve İstanbul takımlarının Yunanlıdan Bizanstan farkı yok Bursaspor taraftarı için. Bizleri öyle görmek istiyorlar yetmiyor görüyorlarda zaten. İstanbul'a ilk bayrak 1453'te sonra'da kurtuluş savaşı mücadelesinde dikildi.Kaleler fethedilince surların en üstüne o kaleyi fetheden ordunun bayrağı konulur.
Şampiyon olan takımın bayrağı da boğaza asılıyorsa,Bursaspor bayrağı orada dalgalanacaktır..
Şimdi Bursa'da kaleyi fethettiğini, Bizans hegemonyasına son verdiğini ve bayrağını İstanbul'a astırdığı düşüncesinde bu da insanlarda en azından bende sıkıntı yaratıyor.
Bende Türküm ve bir Bursalı kadar sevindim Bursa'nın şampiyon olmasına. Yoksa kaleyi fethedince bayrak asılır biz de asarız gibi söylemlerle antipatik olmayın.