
Originally Posted by
El Barto
Aslında bayrağın oraya asılmasından kimsenin rahatsızlığı yok. Hem neden olsun? Alt tarafı bayrak yahu. Varsın asılsın. Rahatsızlığı başlatan Bursasporlu taraftarlar arasındaki inanış.
Misal;
İstanbul ve İstanbul takımlarının Yunanlıdan Bizanstan farkı yok Bursaspor taraftarı için. Bizleri öyle görmek istiyorlar yetmiyor görüyorlarda zaten. İstanbul'a ilk bayrak 1453'te sonra'da kurtuluş savaşı mücadelesinde dikildi.
Şimdi Bursa'da kaleyi fethettiğini, Bizans hegemonyasına son verdiğini ve bayrağını İstanbul'a astırdığı düşüncesinde bu da insanlarda en azından bende sıkıntı yaratıyor.
Bende Türküm ve bir Bursalı kadar sevindim Bursa'nın şampiyon olmasına. Yoksa kaleyi fethedince bayrak asılır biz de asarız gibi söylemlerle antipatik olmayın.
Ben de yukarıda ki mesajımda buna değinmek istemiştim ama gerginlik olmaması için geçiştirmiştim. Yazan arkadaş mecazi bir örnek demiş ancak bu örneği vermeyi gerektiren zihinsel altyapı oldukça açık sanırım.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...