Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
Bugün CL şampiyonu interin ilk 11 'inde İtalyan yok. Evet bir tane bile italyan oyuncu yok ilk 11 de. Tüm kadroda da sadece 3 tane İtalyan var birisi çakma italyan Balotelli.

Yani eğer fazla ise bu yabancı sınırı bile , kimse darılmasın ama gidip Sercana 10-12 , Volkana 10 , M.Topuza 10 , İsmaile 6.5 verirsin daha uzun yıllar. Avrupada da gruplardan öteye gidemezsin.

-------

Türk futbolu bir seçim yapmak zorunda , ya sınırsız yabancı ile avrupada başarılı ve borçsuz kulüpler olacak.

Yada sırf Türk futbolcu oynatmak için kalitesi belli adamlara 10-15 milyonlar döküp bir yığın borca girip , avrupada bir arpa boyu yol alamayan kulüpler olacak.

Şahsen 1.şıkkı tercih ederim.
Kalitesi olmayan adamlara 10-15 baymak yerine kendi oyuncunu kendin yetiştirmek? Ben şahsen bunu tercih ederdim. Takımıma gidip de Çağlar Birinci'yi alacağıma çıkarırdım alt yapıdan, çok mu zor? Şu altyapı önemsendiği gün zaten gerek kalmayacak yabancıya, benim derdim bu işte. Mesela Çağlar Birinci transferi için 4 tane yetenekli gencimizi Denizlispor'a veriyoruz. Bunların 2si stoper; ki Semih hakkında ben çok ümitliydim açıkçası, 1 tanesi kanat oyuncusu; ki Serdar hakkında yanılmıyorsam Rijkaard da olumlu görüşler bildirmişti, 1 tanesi de hem kanat hem forvet oyuncusu.

Ben açıkçası bir başarı kutlayacaksam Türk oyuncuların da emeğinin olduğu bir kupa kaldırmayı yeğlerim, ve bu imkansız değil bence. Son 2 senede neler olduğunu gördük, 2-0 öndeyken kaybettiğimiz Hamburg geçen sene final oynadı, hakemin bariz etki etmesiyle bizi eleyen Atletico Madrid ise kupaya uzandı bu sene. Önemli olan bence artık istikrardır, bir sene başarı gelmeyince hoca yollanmamalı, tüm oyuncular baştan aşağı değişmemelidir.