Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 119 sonuç

Konu: Yeni sezona 10 yabancı

Belki Bir Süpriz Yapılıp 10-2 Yapar Federasyon

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

6+2 iyidir bence...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Italya gibi olsa Her sezon iki yabanci alinabilsin Turkiye ligindeki yabancilari topliyabilirsin ama
    Yerlilerden sonra ligdeki yabancılara da bi ton para istenir o zaman da.Bence tümden serbest bırakılsın artık.Bir de böyle deneyelim bakalım.
    So what?
    Saike

Bence İlk 11'de 5 Türk oyuncu olma kuralı olsun,onun dışında yabancı sınırlaması olmasın

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Default Turkcell Süper Lig'de kulüpler 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek

TFF Yönetim Kurulu, 2010-2011 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek kulüplerin 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı.

Halihazırda 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkına sahip olan kulüpler, bu oyuncuların 6'sını sahada, 2'sini de yedek kulübesinde kullanabiliyorlardı.

Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.

2010-2011 transfer dönemi 10 Haziran'da başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran tarihinde başlayacak. Profesyonel liglerde transfer dönemi 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. 2010-2011 sezonunda ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: tff.org
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

turkcell Süper Lig'de Takımlar 10 Yabancı Futbolcuyla Sözleşme Imzalayabilecek

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

6+4 diye saçma bişey olur mu ya?
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Saçmalık, büyük kulüplerin elinde kalmış oyuncuları gönderme sıkıntısı çektiğinden bu şekilde sayı arttı. Yoksa futbolun gelişmesine ne katkısı olacak acaba tribünde oturan futbolcunun?

Yabancılar daha doğrusu tribünde oturacak yabancılar, elden çıkarılamayanlar olur, düşünüyorum düşünüyorum, başka olumlu bir yanını göremiyorum bu kararın.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Saçmalık..Yabancı adam alıp ilk 18'e almamak ne kadar mantıklı olur merak konusu.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

serbest olsun bence fmde de rahat rahat adam alabilelim

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Müthiş bir iş 6+4 de değil 6+2+2 Harika bir olay yaptı Futbol Federasyonu Kutluyoruz.(!)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    6+4 diye saçma bişey olur mu ya?
    4 tanesi yedek de değil, 2 tanesi tribünde olacak.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

6+2 saçmalıkken yanına +2 daha eklediler. 2 tane kulübede 2 tane de tribünde mi oturacak ? Saçma sapan bir karar.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Vallahi seneye değişsin bu sene kalabilir .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Yine Mahmut Özgener yine müthiş bir hamle (!)

Beşiktaş için çıkarıldı sanırım bu karar. Neyse artık tribüne transfer yapılacak demek ki.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.

Maç kadrosu derken:?

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by vego View Post

Maç kadrosu derken:?
    İlk 18 yani.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

ha tama sonradan çaktım herkes 6+2+2 derken ben ilk 11 de 8 anlamışım

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

bunun tek avantajı (ki onada avantaj diyebilirmiyiz) avrupa maçlarına 10 yabancıyla çıkabiliriz

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bu sınır FM'ye nasıl yansıtalacak acaba ? Dünyada ilk sanıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

ntvsporda canlı dinlerken haberi yüzeysel verip, kulüplerin 10 yabancıyla sözleşme yapabileceğini söylediler. sonra foruma girip kararın 6+2+2 olarak alındığını okuyunca hayal kırıklığına uğradım.

çok saçma.
    (/s)

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
    Bu sınır FM'ye nasıl yansıtalacak acaba ? Dünyada ilk sanıyorum.
    6+4 yansıtırla yada şu 10 yabancı kadro numa verebilirsiniz ilk 11 de 6 yabancı maç kadrosunda 8 ybn bulundurabilirsiniz.

İngilteredeki kiralama kuralları gibi oldu

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

ya olmasın böle barii şiyle bişi deseler 10 yabancını 2 si 22 yaşın altında oyuncu alcaksın gibi...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bence çok yanlış karar. Zaten yabancı sayısının artmasına karşıydım. Bu kararlar yerli oyuncularımızın forma şansı daha da azaldı. Birçok takım sırf ucuz diye Afrika'dan Asya'dan bilmem nereden ortalama oyuncularla dolduracak kadrolarını. Yerli oyuncular anca arta kalan kontenjanı dolduracak. Çoğu da Bank Asya'ya gider. Orada da yabancı sayısı toplamda 5 oldu (Türki devletlerden kontenjan da dahil). 2. Lig'de de kaliteli oyuncular görebiliriz artı olarak. Avrupa'da mücadele edecek takımlarımız için iyi oldu.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

FM'ye yansımasında sıkıntı olmaz, Sonuçta şu anda 6+2 kuralı uygulanabiliyor, ek kural getirilip, ilk 18'de 8 yabancı olur, ilk 11'de 6 derler. Sezon başı kadro numarası da 10 yabancıya verilir.

Avrupa Kupası maçlarında, eski kurala göre +2'de yer alan oyuncularla beraber 8 yabancı aynı anda oynamamışken (7 olmuştur ama 8 hatırlamıyorum) 10 yabancının aynı maçta oynayacağını hiç sanmıyorum ama kulübede oturabilecekleri için, avrupa maçlarında bu avantaj olabilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Hangi futbolcu tribünde oturmak için bir takıma transfer olur ki?Bu kural yabancı transferlerini zora bile sokabilir.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kulüpler sadece oyuncu gönderemediği için sıkıntıya girmeyecek sadece olan bu..

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

saçmalığın daniskası. 6+2+2'ymiş. şaka gibi yahu.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Benim bu iş için iyi oldu diyebileceğim bir nokta var.

Kulübede ve ya kadorda;

Uğur İnceman olacağına Fink olsun.

Deniz olacağına Cristian olsun.

Önder olacağına Bilica olsun.

Aydın Yılmaz olacağına Gio olsun.

Erhan Güven olacağına Zapo olsun.

Yani demek istediğim sırf kontenjan yüzünden gereksiz yerlilerle dolacağına,onlardan daha üst yabancılar olabilir.Ki yerlilerin yedek kaldıklarında kaprisleri,formdan düşmeleri,çalışmamaları cabası.Yabancılar bu konuda çok daha profesyoneller...

Yoksa Milli takım ve Türk futbolu için ne anlam ifade ediyor bu düzenleme anlayabilmiş değilim...

Bu arada sadece TFF'ye yüklenmek yanlış olur.Kendi kafalarına göre değil Kulüpler Birliği'nin tavsiyeleri ve görüşleri doğrultusunda alınmış bir karar bu...

6+2+2'nin ikinci artısı dolayısıyla A2'de yabancıya izin verebililer.Böylece potansiyelli yabancı genç oyuncularıda transfer etme olanağı olur...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Serkan aynen öyle elde kalan adamlar yüzünden çıkarıldı bu kural açıkca ortada.

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri