Bayan basketbol, rekabet yok mu? Galatasaray ile seneleridr rekabet var.

Yüzme, kürek, bu şubelerdeki Galatasaray rekabeti en az diğer branşlardaki kadar, o branşlarda yer alan sporcuların ne kadar hırslı olduklarını görmek yeterli.

Aynı şekilde erkek voleybol takımında da başarı sponsorluk sayesinde gelmedi.

Sen kendini bu şekilde avutabilirsin, ben 5 ay önce de her branşta başarıyı önemsiyordum 5 sene önce de. Umarım bunu önemseyen taraftar sayısı artar ki artsın diye de çabalıyorum, Fenerbahçe'nin sadece futbol kulübü olmadığını, spor kulübü olduğunu belirtiyorum sürekli.

Diğer branşlarda rekabet olmaması doğrudur, çünkü doğru hamleleri yapan Fenerbahçe'ye karşı, rakipleri doğru şeyler yapamamıştır. Bu nedenle her branşa dünya yıldızları alınıp, hedefe avrupa şampiyonluğu koyulmuştur. Şu anda Fenerbahçe kulübünün en başarısız şubesi futbol şubesidir, diğer branşlar, hele ki takım sporlarında hedefte artık Türkiye değil, avrupa şampiyonluğu vardır.

Bu branşlara önemi Aziz Yıldırım şimdi vermedi, ki şimdi kendini avutuyor olsun. Diğer kulüpler bu tür branşlardan gelen parayı futbola aktarırken, Fenerbahçe futboldan gelen parayı bu branşlara aktarıyordu, zaten artık gerek de kalmadı, kendi kendini idare edecek duruma geldi çoğu branş.

Sporsorlar sayesinde başasılı olmak da küçümsenmemeli, lakin bunu uygulamaya geçirebilmek de önemli. 9 branşın 2'sinde sponsor var, umarım bu sayı artar ve avrupa şampiyonluğu heedefine daha sağlam gideriz.