Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 119 arası toplam 119 sonuç

Konu: Yeni sezona 10 yabancı

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

is yine donmus milli takima gelmis , yahu basarili bu kadar avrupa ulkesinden hangisinin liginde bizim kadar sacma yabanci kurali varki ? ne kadar kaliteli yabanci olursa senin liginde okadar iyi gelisir bu kadar basittir bu is , 6+2+2 nedir ? Uganda liginde olmiycak sacma kurallar cikartiyorlar , bi baskan ariyor yahu elimde yabancilar kalicak bari + 2 ye + 2 daha cikartalim diyorda boyle mi cikiyor bu kural?

Lig markasi , kalitesi diyorlar biraksinlar yabanci sinirsiz olsun AB disindanda yilda 2 tane alinabilinsin , avrupadaki tum takimlar 11 tane yabanci ile oynarken burda bizi dos santoslara , tabata lara , cristian lara 5-10 m euro verdirttirip boyle futbolculari izlemek zorunda birakmasinlar

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    is yine donmus milli takima gelmis , yahu basarili bu kadar avrupa ulkesinden hangisinin liginde bizim kadar sacma yabanci kurali varki ? ne kadar kaliteli yabanci olursa senin liginde okadar iyi gelisir bu kadar basittir bu is , 6+2+2 nedir ? Uganda liginde olmiycak sacma kurallar cikartiyorlar , bi baskan ariyor yahu elimde yabancilar kalicak bari + 2 ye + 2 daha cikartalim diyorda boyle mi cikiyor bu kural?

Lig markasi , kalitesi diyorlar biraksinlar yabanci sinirsiz olsun AB disindanda yilda 2 tane alinabilinsin , avrupadaki tum takimlar 11 tane yabanci ile oynarken burda bizi dos santoslara , tabata lara , cristian lara 5-10 m euro verdirttirip boyle futbolculari izlemek zorunda birakmasinlar
    Başarılı bu kadar Avrupa ülkesinin oyuncuları diğer AB ülkelerinde yabancı kontenjanına takılmıyor. Kendi ülkesinde yabancı sınırsız olsa da yerli statüsünde oynayabileceği bir sürü üst düzey lig var seçenek olarak. Bizim oyuncularımız yurtdışında yabancı sayılıyor ve kaç oyuncumuzu gönderebileceğiz yurtdışına? Yerli oyuncuların oynayabileceği en üst düzey ligimiz Süper Lig. Burada da onların önünü bir sürü yabancı oyuncu ile doldurursan artık Bank Asya 1.Lig'den alırız Milli takıma oyuncu.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Başarılı bu kadar Avrupa ülkesinin oyuncuları diğer AB ülkelerinde yabancı kontenjanına takılmıyor. Kendi ülkesinde yabancı sınırsız olsa da yerli statüsünde oynayabileceği bir sürü üst düzey lig var seçenek olarak. Bizim oyuncularımız yurtdışında yabancı sayılıyor ve kaç oyuncumuzu gönderebileceğiz yurtdışına? Yerli oyuncuların oynayabileceği en üst düzey ligimiz Süper Lig. Burada da onların önünü bir sürü yabancı oyuncu ile doldurursan artık Bank Asya 1.Lig'den alırız Milli takıma oyuncu.
    Bu güne kadar engellendi de ne yaptık diye sormak lazım. Avrupa takımlarının basına verdiği GS, FB, BJK güçlü takım, dikkatli olacağız açıklamalarına bakmayın, kendi içlerinde dalga geçiyorlar.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Çok güldüm ya bu karara amaç ne acaba ben mi göremiyorum doğruyu,seneyede bir +2 daha koysunlar onlarda top toplasın.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir/Akçay

Yuhh diyorum
    Türkiyeden futbolcu zor çıkar!!
    5+1 en güzeli idi

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by liseli2626 View Post
    Yuhh diyorum
    Türkiyeden futbolcu zor çıkar!!
    5+1 en güzeli idi
    İtalyada İngilterede İspanyada Torresler Lampardlar Terryler Buffonlar nasıl çıkıyor acaba kardeşim ? takımlarında 3-4 kendi milletinden oyuncular var hepside dünya starı,gerisi zaten yabancı.Kaliteli Türk çok dünya starı elde edebiliriz diğer ülkeler gibi.

Ama düşüncem ne diye sorulsa tüm dünyada 5 yabancı sınırlaması olmasını isterdim.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    İtalyada İngilterede İspanyada Torresler Lampardlar Terryler Buffonlar nasıl çıkıyor acaba kardeşim ? takımlarında 3-4 kendi milletinden oyuncular var hepside dünya starı,gerisi zaten yabancı.Kaliteli Türk çok dünya starı elde edebiliriz diğer ülkeler gibi.

Ama düşüncem ne diye sorulsa tüm dünyada 5 yabancı sınırlaması olmasını isterdim.
    İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile Türkiye'yi karşılaştırmak çok yanlış öncelikle. O ülkelerde ki gibi bir düşünce yapısına sahip olabilsek keşke futbol açısından. O ülkelerde ki gibi altyapılara, genç oyunculara yatırım yapabilsek, onlara gereken ilgiyi gösterebilsek keşke. Türkiye'yi saydığım ülkelere göre değil de kendi içinde yorumlamak gerek, sorunların teşhisi için. Genç milli takımlarda ki oyuncularımız alt seviyelerde çoğu zaman zirveye oynayıp, rakiplerinden aşağı kalmıyor. Ancak o seviyede karşılaştıkları rakiplerinin birçoğu üst seviye liglerde, kulüplerde, milli takımlarının a kadrolarında forma giymeye başlarken, bizimkilerin hemen hemen hepsi ligde daha küçük bir takıma ya da bir alt lige kiralanıyorlar. Sonra da bu oyuncular oralarda kendilerini geliştirip, olgunlaşana kadar 5-6 sene geçiyor. Bu süre zarfında genç milli seviyede rakip oldukları oyuncular üst seviyelerde maçlara çıkarken, bizimkiler kendilerini kanıtlamak için çırpınıyorlar. Eğer şanslılarsa yaşları 26-27 olunca bir büyük takıma transfer oluyorlar. Herhangi bir Avrupa mücadelesinde; genç seviye milli takımlarında rakip olarak boy ölçüştükleri oyuncular, bizim oyuncuların ilk maçlarına çıktıkları seviyede defalarca maç yaptıkları için daha tecrübeli olup, bizimkilerden daha başarılı oluyorlar. Tekrar ediyorum bizim o sayılan ülkelerin düşünce yapıları, sistemleri bizim gömlek gömlek üzerimizde. Ayrıca bizim oyuncularımızın Türkiye'de forma şansı bulamazlarsa, yurtdışında rahatlıkla oynayabileceği bir ülke de yok, yabancı sınırı yüzünden. Kendimizi İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere ile kıyaslamamız son derece yanlış.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by di canio View Post
    İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile Türkiye'yi karşılaştırmak çok yanlış öncelikle. O ülkelerde ki gibi bir düşünce yapısına sahip olabilsek keşke futbol açısından. O ülkelerde ki gibi altyapılara, genç oyunculara yatırım yapabilsek, onlara gereken ilgiyi gösterebilsek keşke. Türkiye'yi saydığım ülkelere göre değil de kendi içinde yorumlamak gerek, sorunların teşhisi için. Genç milli takımlarda ki oyuncularımız alt seviyelerde çoğu zaman zirveye oynayıp, rakiplerinden aşağı kalmıyor. Ancak o seviyede karşılaştıkları rakiplerinin birçoğu üst seviye liglerde, kulüplerde, milli takımlarının a kadrolarında forma giymeye başlarken, bizimkilerin hemen hemen hepsi ligde daha küçük bir takıma ya da bir alt lige kiralanıyorlar. Sonra da bu oyuncular oralarda kendilerini geliştirip, olgunlaşana kadar 5-6 sene geçiyor. Bu süre zarfında genç milli seviyede rakip oldukları oyuncular üst seviyelerde maçlara çıkarken, bizimkiler kendilerini kanıtlamak için çırpınıyorlar. Eğer şanslılarsa yaşları 26-27 olunca bir büyük takıma transfer oluyorlar. Herhangi bir Avrupa mücadelesinde; genç seviye milli takımlarında rakip olarak boy ölçüştükleri oyuncular, bizim oyuncuların ilk maçlarına çıktıkları seviyede defalarca maç yaptıkları için daha tecrübeli olup, bizimkilerden daha başarılı oluyorlar. Tekrar ediyorum bizim o sayılan ülkelerin düşünce yapıları, sistemleri bizim gömlek gömlek üzerimizde. Ayrıca bizim oyuncularımızın Türkiye'de forma şansı bulamazlarsa, yurtdışında rahatlıkla oynayabileceği bir ülke de yok, yabancı sınırı yüzünden. Kendimizi İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere ile kıyaslamamız son derece yanlış.
    Ben kıyaslamadım zaten onlar gibi olmamız lazım dedim.Onların sistemleriyle kıyaslayacak olursak Türkiyede futbol yok zaten

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe, Almanya'dan tribünde oturması için çekirdekçi getiriyormuş hepimize hayırlı olsun

6+2+2 yapana kadar 6+ yapsınlar ilk 11 de 6 kişi gerisi serbest olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Karar değişti!

Artık 6 sahada 2 kulubede 2 tribunde 2 de genellikle söğütlüçeşme,mecidiyeköy,dolmabahçe semalarına alınabilecek!

Yabancı sayısı serbest olsun, yok AB vatandaşları serbest olsun diyenlere ve yabancı sayısı serbest olur mu yerli futbolcu yetişmez diyenleri Türkiye'yi İngiltere,İspanya,İtalya futbolu ile karşılaştırıp onlarda nası oluyor diyenlere hayretle ve üzülerek bakıyorum!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yuh böyle saçma karar heralde sadece ülkemizde olur... Tribünede yabancı transferi yapılacak artık... Bizim halı sahayada transfer hakkı tanınsın hatta bu yeni +2 olarak alınacaklar maç günleri tribün yerine bizim halı saha maçlarında oynasınlar Gerçekten saçma bir karar.. Bence transferlerde dondurma gönderme işlemleri için alındı bu karar. Keşe 6+2+2 yerine direk 7 yapsalardı yada 6'ya çekselerdi...Yani artılar atsalardı..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu son kararı tribüne transfer yapılacak olarak algılamak yanlış bence.Eldekilerden hangisi o gün maç için uygun değilse o oynamayacak.Tribünde otursun diye adam mı alınır Allah aşkına.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Evet ben yanlış algılamışım

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bu karara en güzel yorum Zaytung'un yaptığı uydurma haber

"Futbol Federasyonunun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı.."

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Exclamation Sadri Şener yabancı kararından memnun

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yabancı sayısını artırılmasında katkıları bulunan TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Başkanı, aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

NTV Spor ve Ajanslar
    Güncelleme: 15:04 TSİ 03 Haziran. 2010 Perşembe
    Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yabancı kontenjanının artırılmasına ilişkin, ''Bu uygulamaya katkı sağlayan başta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon yönetim kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' dedi.
    Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, uygulamanın kulüpler adına son derece yararlı olduğunu belirterek, ''Yabancı oyuncu sayısındaki sınır kulüplerimizin ekonomik durumu açısından bazı problemleri de beraberinde getiriyordu. Kulüpler verimli olmayan oyuncuları göndermek için boş yere bedeller ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu nedenle böyle bir uygulamaya ihtiyaç vardı. Yeni uygulama kulüplerin kadrolarında bulunan verimsiz yabancıları elden çıkarmaları adına iyi bir fırsat olacak'' değerlendirmesini yaptı.
    Uygulamanın Türk futboluna zarar vermemesi adına gereken tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Şener, ''Kısa vadede bahsettiğimiz sorunları aşıp kulüplerimiz ellerindeki yabancıları dengeledikten sonra konu yeniden masaya yatırılabilir. Artık Türk futbolcuları da oluşacak rekabet ortamı içerisinde daha çok çalışarak kendilerini geliştirmek zorundalar. Yaşanacak sürecin de kaliteyi artıracağına inanıyoruz. Bu uygulamanın hayata sokulmasında katkı sağlayan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon Yönetim Kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Futbol Federasyonu'nun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı...

zaytung.com

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Saçma Kararlara Devam...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Futbol Federasyonu'nun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı...

zaytung.com
    iyi güldüm buna yahu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

zaytung.com
    hahaha güzeldi bu
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

zaytung.com

harika (:. yalnız gelen oyunculara bir kaç tezahürat öğretmek lazım. ibb'nin herhanbi bir tezahüratı olduğundan emin değilim ama. orda dursalar da yeter gerçi.

Default Yabancı Sınırlaması Hakkındaki Görüşlerim. Okursanız Sevinirim.

Türkiye de tartışılan bir konu olan ''Yabancı Sınırlaması'' hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum. Malesef ülkemiz de körü körüne bir yabancı hayranlıgı var...

Öncelikle 6+2+2'nin çok saçma bir kural oldugunu soylemek istiyorum. Oynatmayacaksan 4 tane yabancının kadronda ısı ne? Kulüplerimiz çok saçma transfer politikası uyguluyor, federasyon da tam destek veriyor! Soruyorum size, Linderoth sakatlanmasa Galatasaray su anda M.Topal'ı, Valencia'ya 5 milyon Euro'ya satabilir miydi..? Önder Turacı sakatlanmasa ve transfer sezonu kapalı olmasa su anda G.Gönül'den bahsediyor olabilir miydik..? Sırf yabancı diye attıgı gol sayısı bir savunmacıyı (Lugano) geçmediği halde oynatılan başka bir forvet var mıdır dünyada? Su anda kimse farkında değil ama ben Ugur İnceman'ın harcandıgını ve çok yetenekli bir oyuncu oldugunu dusunuyorum ama malesef önünde iki yabancı (!) oyuncu var. Bu örnekler sayısızca çoğabilir.Galatasaray'ın 4 sene üst üste şampiyon oldugu ardından UEFA'yı aldıgı kadroda kilit adam olarak kaç tane yabancı oyuncu vardı. Sadece üç! (Taffarel-Popescu-Hagi)

Yabancı konusunda da İngiltere'yi örnek almamız isteniyor. İngiltere'nin geçmiş yıllarına bakalım. İlk ve tek sampiyonlugu 1966'da ev sahibi oldugu kupada, zar zor finale cıkarak alınılan bir kupa. İngiltere'den çok yıldız oyuncu çıkıyor ona lafım yok ama kaç tane takım oyuncusu çıkıyor?Bir yada iki.. İngiltere'nin 2010 dünya kupasında ki hali de ortada. İlk iki maçta kaybedilen 4 puan! İngiltere son 10 yılda kaç tane dünya çapında kaleci çıkarttı? Çıkarttıgı kaleciler çok sıradan! Robinson, Wright, Martyn, Kirkland. Hatta şu anda bile yedek kulübesinde oturan 40'lık Martyn'nın neden oynatılmıyor diye eleştiriliyor. 40 yaşında olan ve küme düşen Portsmuth'un kalecini Nigel Martyn!! İşte İngiltere'nin içler acısı durumu!

Kulüplerimiz transfer yapamıyor diyorlar. Özellikle Anadolu kulüplerimizin..

Türkiye'ye gelipte tutunan kaç tane yabancı oyuncu var.. Tutunamayanların yanında çok çok az dimi. Fazla geriye gitmeye gerek yok. Geleceğin Ryan Giggs'i olarak getirilen Carrusca, Avrupa'da forma giymemiş en yetenekli Güney Amerika'lı Maldonado (Avrupa da neden forma giymediğinide ilk senede öğrendik zaten), Senna'yı kesen adam Josico, dünyanın en iyi defansı olarak getirilen Diatta!

Hatta size bir olay anlatıyım. 1993 yılıydı yanlıs hatırlamıyorsam, Türkiye'ye getirilen Beşiktaş'la sözleşme imzalayan ve sonra da ''Görev adamı, bundan Türkiye'de çok var'' gibi klişe laflarla gönderilen Ronny Johnson'u hatırladınız mı .. ? Johnson'a ne mi oldu.. Önemsiz boşverin. Sadece M.United'in kaptanı olarak Lig & Şampiyonlar Ligi gibi kupalar kazandırdı görev adamı!!

Anadolu kulüplerimizin transfer yapmasına yabancı sınırlaması mı engel oluyor, ekonomik sıkıntıları mı..?

Eskisehirspor, Ribery'i getiriyordu da yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Bursaspor Ronaldinho ile anlaştı da buna yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Türkiye'ye gelen yabancılara bakalım.. : Koffi - Diallo - Keita (Sivassporlu) - Senecky - Ariel Broggi - Calvin Sosibo - Jan Rajnoch - Milan Martinovic - Nourdin Boukhari - Gabriel De Paulo Limeira - Jimmy Dixon - Jacques Momha ve birçok ligimizde oynayan ama ligimizin kalitesine yakışmayan futbolcular...

Okudugunuz için teşekkür ederim.

Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot...goruslerim.htm

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

http://forum.turksportal.net/vb/show...t=87370&page=4

burada paylaşabilirsin fikirlerini.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

yazan kişi aşmış bu konuda.. Çok da sinirlenmiş be haklı

Ben de bu 6 artı 2 artı 2 olayına başından beri karşıyım.. 6 yabancı olsun o kadar diyenlerdenim..
    Sentugo.

Ben yazdım. Kendi düşüncelerim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gayet güzel yazmışsın,hak vermemek elde değil.6+2 tamam da o diğer +2lik kısma sınırlandırma getirebilirsin.Mesela 16-19 yaş arası oyuncular alacaksın,onları A2 Ligi'nde oynatabilirsin,21 yaşını doldurduğunda senin için gelecek vaad ediyorsa o 6+2 kontejyanının içine alıp Süper Lig'de oynatabilirsin o oyuncuyu denebilir.

İşine yaramıyorsa 21 yaşındaki oyuncu serbest bırakabilir ya da satabilirsin.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

zaytung.com
    Hahahah muthis.

Bizim Manisa deplasmanina ZTK 3 kisi gelmisti. 3 unun elinde de fon kartonu var ve birinde I, diger ikisinde B vardi ve oyle bir kombinasyon olusturmuslardi. Stadta gulmekten olmustuk.

Sanıyorum A2 Liginde de oynayabilme özelliği olacak o son +2'nin o yüzden kulüplerimiz 18-19'lu yaşlardan itibaren yeteneğini,potansiyelini gördüğü oyuncuları A2'den A Takıma hazırlayabilecekler.

Şimdi bunu söylüyorum ama bardağın diğer kısmına bakmalı birde.Bundan önce sanki A2 Liginden çok Türk oyuncu yetiştirdik de şimdide işin yabancı kısmına giriyoruz.

Quote Originally Posted by Merev View Post
    Hatta şu anda bile yedek kulübesinde oturan 40'lık Martyn'nın neden oynatılmıyor diye eleştiriliyor. 40 yaşında olan ve küme düşen Portsmuth'un kalecini Nigel Martyn!! İşte İngiltere'nin içler acısı durumu!

Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot...goruslerim.htm
    O kaleci Nigel Martyn değil David James

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by aerysnmz View Post
    O kaleci Nigel Martyn değil David James
    Fiziki olarak birbirlerine cok benziyor ya ondan karistirmis olabilir.

Nigel Martyn

David James

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri