Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim Kazanır?
- Voters
- 24. You may not vote on this poll
-
Efes Pilsen
-
Fenerbahçe Ülker
-
03.Haziran.2010, 01:08
Sezon başı kafamda yarışacakları ligin seviyesine nisbetle BEŞ TAKIMIN POTANSİYELİNİ şöyle bir sıralamaya çalıştım:
1-Bayan Voleybol Takımı: Açık ara Türkiye liglerinin en üst düzey kadrosuydu. Ben daha bu potansiyelde bir takım görmemiştim Fenerbahçe tarihinde...
2-Erkek Basketbol Takımı: Efes dahil bu ligde herkesten daha potansiyelli bir kadroydu... Geçen yıl şampiyonluğun nasıl kaybedildiğini yeniden hatırlatmanın anlamı yok... Marcus Green gibi bir facianın yerine Olimpiyakos'tan Lynn Greer alınmıştı; geçen yıl Euroleague final-four'unda koskoca Olimpiyakos kadrosunun en skorer isimlerinin başındaydı. Harika bir final-four oynamıştı. Beş tane Marcus Green'e değişilmezdi... (Ki potansiyelinin çok altında oynadı bizde...) Griçek'ten patlama bekliyordum. NBA bir yana; onun Cibona Zagreb sonrası 2000'lerin başında CSKA formasıyla neler yaptığını, "Avrupa basketbolunda yeni bir Drazen Petroviç mi doğuyor" diye alkışlandığını nasıl unuturum... Onu bir önceki yılın acısını çıkaracak umuduyla bekliyordum. Solomon vardı kadroda; ki bir önceki sezon Toronto'da Ukiç Solomon'un yedeği idi hatırlarsanız... Kinsey'in Deivin Smith'le kıyaslanması bile yanlış olur. Ki Deivin Smith'de her ne kadar küçük maçların adamı olsa da iyi oyuncuydu. Uzun rotasyonumuz ve kısalardan Ömer Onan malum... Emir her geçen yıl üstüne birşeyler koyuyor. Tek zaafımız olarak Mirsad'ı yedekleyecek ikinci bir power-forwetimizin olmayışını görüyordum. Semih-Oğuz-Ömer Aşık asla 4 numaranın adamı değildi. Mirsad takımın tek powerforvetiydi. (İşte Enes Kanter'in bize vurduğu en büyük darbe buydu. Üstelik Mirsad'da ilk üç ay sakat olduğu için power-forvetsiz oynadık.)
Diyeceğim: BU TAKIMDA BİRBİRİNE DENK EN AZ 12 TANE OYUNCU VARDI. Bu sebeple Fenerbahçe'nin en potansiyelli 2.takımı erkek basketbol şubesiydi.
3-Bayan Basketbol Takımı: Türkiyenin en iyi ilk beşiydi. Ancak sezon başı ısrarla "Hoffman tarzı kalın bir pivot lazım bize" diye yazıyordum basketbol forumlarında. devre arası o tarz birini değil; bizzat Hoffman'ı aldılar. Yabancı kontenjanı nedeniyle bir oyuncu trübüne gitse de, Nevin'in sakatlığına kadar aynı seviyede SEKİZ üstdüzey oyuncuyla en potansiyelli 3.şubeydi onlar...
4-Futbol Takımı: Sadece şunu düşünüyordum; 2006'da Denizli'de kaybeden Fenerbahçe ile bu Fenerbahçe maç yapsa hangisi kazanır? 2006 yılının Fenerbahçesi bu Fener'i parçalar... Evet; malesef futbol takımımız "BANKO ŞAMPİYON" diyecek bir potansiyele sahip değildi. Mesela sezon başında Galatasaray bizden daha alternatifi bol bir takım kurdu. Halbuki en kötü sezonlarımızda bile bizim takımımız her zaman daha potansiyelli olur ama şu veya bu sebeple kaybederdi. Bu sene ise gerçekten şampiyonluk ancak psikolojik bir savaşla, iteleye kakalaya gelecekti; gelirse... Gelmedi... Yanlış anlaşılmasın; kötü takım değildik, ama potansiyelimiz öyle çok yukarılarda da değildi.
5-Erkek Voleybol Takımı: Arkas; Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat bankası gibi takımların yanında mütevazi bütçesi ve altı kişi oynanan sporda bu düzeyde sadece yedi oyuncuya sahip olarak tüm takımlarımız içinde şampiyonluğu kaybetmesi en mazur görülecek şubeydi. Evet; bir önceki yılın finalistiydiler. Ama bu sezon kimse onlara şans vermiyordu. Bence en anlamlı şampiyonluk onların... Çünkü beklentileri aştılar...
Bir sezonda böyle geçti. Bir son dakika golüyle BEŞTE BEŞ olabilirdi. Kısmet değilmiş. İnşallah seneye...
Mesaj Yetkileri