-
03.Haziran.2010, 19:54
00-01 den beri oynarım oyunu bazı arkadaşların dediği gibi o zamanlar scout programları yoktu oyuncuların gelecekte ne kadar gelişme gösterecekleri falan hep bir muammaydı. Oyundan sıkılan çoğu arkadaşın bu programları kullanıyor olabileceği tahminine dayanarak söylüyorum ki oyunu öldüren aslında bu. Bu tarz programlar oyunun özüne tamamen tezat oluşturuyor. Örneğin Newcastle 2 sezon önce bir oyuncu almıştı. Oyuncu (regen) ilk çıktığında her sene yaptığım gibi hemen profiline girip rapor istedim.( her sezon başında regenler çıktığında değerlerine göre sıralandırıp yüksek değer ve profildeki oyuncuları scoutlarıma izlettiririm) Aldığım sonuç pek tatmin edici değildi. Oyuncuyu transfer etmekten vazgeçtim. 2 sezon sonra aynı oyuncuyu 42 M€ ödeyerek transfer ettim. Anlatmaya çalıştığım şey bir anlık kararların oyunun ilerleyen bölümlerinde (2 ila 10 yıllık periyotlarla) sizin dünya çapında bir yıldız sahibi olmanızı veyahut boşu boşuna sokağa para atmanıza sebep olması. Şu anda oynadığım Leeds ile hem çok iyi transferler yaptığım oldu hemde 3-4 tane gereksiz oyuncuya dünya kadar para verdiğim oldu ki Leeds takımnın nasıl Coca Cola 1 e geldiği son 4-5 yıl İngiltere ligini takip edenler için aşikar. Uzun lafın kısası oyun aslında sıkıcı değil. Tamam ilk 4-5 sezon iin neredeyse tüm yıldızların kimler olduğunu zaten biliyoruz ama bence o kadarda tekdüze bir olay yok bence.( Her yeni oyunumda farklı şeyler oluyor ki örneğin bir kariyerimde Genoa tüm avrupayı domine ederken başka bir kariyerimde Milan 6 yıl üstüste şampiyon olup İnter küme düşebiliyor)
Mesaj Yetkileri