Ne maçtı be !
Allen'ın 7/7 üçlük atması,Rondo'nun triple-double yapması ve kaptığı iki kritik top ve Doc Rivers'ın sahaya dalmasıMüthiş bir maç oldu.Boston çok önemli bir maçı kazandı..
Boston Celtics
Los Angeles Lakers
Ne maçtı be !
Allen'ın 7/7 üçlük atması,Rondo'nun triple-double yapması ve kaptığı iki kritik top ve Doc Rivers'ın sahaya dalmasıMüthiş bir maç oldu.Boston çok önemli bir maçı kazandı..
Lakers uzunları muhteşemdi. Seri bu düzende oynanacaksa Celtics'in işi çok ama çok zor. Mutlaka çember altında dengeyi sağlamalı. Maç genel olarak -özellikle ilk yarı- Ray Allen ile Gasol ve Bynum arasında geçti. Boston kaybetmek için elinden geleni yapsa da, ilk üç periyot tercihleriyle Lakers'ın ekmeğine yağ süren Rondo öne çıktı ve maçı aldı. Kobe'nin faul problemine erken girip kırılma anlarını kenarda geçirmesi de bunda etkendi.
Bir daha mı? Ne Ray Allen bu kadar muhteşem ve kusursuz oynar, ne Paul Pierce bu kadar kötü ve felaket... Serinin akışını çember altı savaşı belirleyecek. Bir de Rondo... Kimse triple-double'a aldanmasın; o kadar çok top kaybına sebep oldu ki... Sadece kendi yaptıkları değil, yanlış yere attığı paslarla takım arkadaşlarının da top kaybı yapmasına sebep oldu. Hatta asistlerinin bir çoğu sıkışıp son anda Ray Allen'a verdiği kötü ve zor paslar... Ray Allen zar-zor kontrol edip üçlük çizgisinin gerisinden hepsini sayıya çevirdi. Ama son periyotta bambaşka bir Rondo vardı. Kenara geldiği bölümde Nate Robinson'da bulduğu beş sayı ile iyi katkı verdi. Hakemler yine maçın önüne geçti. Ama bu defa herşeye rağmen maçın heyecan dozu düşmedi. Garnet şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle ribauntlarda ve defansta... Malesef çok kötü... Dediğim gibi; Lakers uzunları böyle oynarsa Celtics'in işi çok zor. Mutlaka oyunu bir başka düzleme taşımaları lazım.
VaLLa uykusuz kaLmama değecek bir maç oLdu. Ray ALLen in deLirircesine üçLük showunu kaçırmamış oLduk. Zaten benim totemimdir. Ben ne zaman Boston maçı izLesem Boston kazanır ama P.Pierce da berbat oynar. Şu adamı çıLdırırken izLemek nasip oLmadı daha
NTV`e de teşekkürLerimi sunarım. MoLa anLarında sıkıcı, tekrar rekLamLarı göstermeyip, Lakers girls`Leri bize izLettirip, uykumuzun geLmesini engeLLedikLeri için![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ray Allen'ı bu kadar boş bırakırsanız cezayı keser işte. Ron Artest denen adam ne işe yarıyo acaba bütün maç sahada gezdi durdu. Yerine Trevor Ariza olsa veyada Shannon Brown daha çok süre alsa Ray Allen bu kadar boş kalmazdı. Gasol - Bynum olmasa fark olurdu. Uzunlar engelledi farkı, hucumda boy farkını kullandılar bol bol ama Bynum'da sakat. Tam olarak istediklerini yapamadı..
Kobe tutuktu, o bildiğimiz Kobe yoktu sahada. Garnett'in sakatlığı var herhalde. Bench'e gittiğinde ayağına bişey sardı sürekli olarak. Pierce kötüydü ama Odom'a 2 dkda 2 faul aldırdı, onu maç içinden kopardı. Rondo ilginç oyuncu. Fisher onu bir türlü savunamadı. Zaten ayakları çok yavaş.
Gelecek maç Pierce - Kobe savaşı olursa hiç şaşırmam : )
Ray Allen çıldırdı şampiyonluk istiyor![]()
Neredeyse İki kişiyle aldı maçı celtics.Diğerleri çok büyük katkı sağlayamadı.Nate robinson kritik bir zamanda üst üste basketler buldu ve ivmeyi değiştirdi.Gerisini Allen- rondo ikilisi halletti
Kaybetmişiz yahu. :S Üzüldüm bak. 4-1'e bile gidebilir seri. Sanırım bundan sonraki 3 maç Boston'un sahasında...
I'm back...
Ray Allen şhow ! inş. bu çekişme devam eder 7 maç istiyoruz !![]()
Ne zaman gece maci izlemek icin ayakta kalsam ilk yariyi bitiremeden uyuyakaliyorum.
Izledigim kadariyla macin havasi muhtesemdi, tamamini canli izleyebilmeyi cok isterdimMacin basi itibariyle Boston kazanir diye dusunmustum, yanilmamisim.
Ray Allen bana hep R.Miller' i hatirlatiyor. Muazzam bi isabet orani var ve hep el ustunden sayilari. Macin bas kahramani olmus urettigi sayilarla.
Ray Allen'ın 8/7 üçlük atması gerçekten inanılmaz...Boston'un kazanmasını bekliyordum ve nitekim de öyle oldu...
Yenildik ama benim içimde şamp. olacağımıza dair en ufak bir kuşku yok.Kobesiz fishersız odomsuz takımla bile bostonla başabaş mücadele ettik ve ray allen'in extra katkısını da unutmamak lazım.Bizim pota altı böyle çalışmaya devam ederse işimiz çok zor olmaz herhalde.Her maç bu kadar üçlük farkı olmaz ama pota altımız her maç üstünlük kuracağa benziyor.Şu anda Boston avantajlı gözükse bile çoğu kişinin Lakers'ı hala bir adım önde görmesi de benim bu kanıya vararken tek olmadığımı gösteriyor.
Maçlar bu momentumda oynanmaya devam ederse sonuna kadar haklısınız. Lakers uzunları Celtics çember altında voleybol oynamaya devam ettikçe Boston'ın şansı azalacaktır. Ama buna Doc Rivers'ın mutlaka bir çözüm bulacağını, savunmada yeni setler deneyeceğini, mesela pas kanallarını kapatmayı ve dışarıdan atışa zorlamaya çalışacağını, uzunları rotasyonlarla önden alıp topun inmesine engel olacağını vs. tahmin ediyorum. Yani Celtics mutlaka bu momentumu değiştirecek hamleyi yapacaktır. Bu potansiyel onlarda var. Kobe atabildiğini atsın, diğer parçalar işlemesin diye Lakers oyununu üçlük çizgisi dışına püskürtebilirler. Aksi takdirde işleri zor zaten.
Bugün maçın özetini verdiler mi bilmiyorum. Vermişlerse de bunu özete koymuşlardır mutlaka. Rebound mücadelesinden sonra top rondo'da mı ne kalıyordu ama pres yüzünden köşede sıkışmıştı. 8 saniye süresi dolacakken doc rivers sahaya atlayarak mola istedi. orası çok komikti ve taktir edilmesi gereken birşeydi. beat l.a. diyorum başka birşey demiyorum.
Maçı canlı izledim. Sıcağı sıcağına yorumlarım üst sayfalarda mevcut. Rondo ilk üç periyot felaketti. Evet, triple-double yaptı.Ama bazı triple-double'lar yanıltıcı oluyor. Bugün ilk üç periyot yanlış tercihleri çok fazlaydı. Hem kendisi top kaybı yaptı, hem arkadaşlarını verdiği zor paslar nedeniyle top kaybı yapmasına sebep oldu. Asistlerinin bir çoğu süre dolmaya yakınken mecburiyetten Ray Allen'a verdiği kötü ve zor paslar. Ray Allen onları zorla da olsa yakaladı ve üçlük çizgisinin gerisinden sayıya çevirdi. Oldu mu Rondo'ya asist... (Avrupada olsa bu tür paslara asist yazmazlar.)
Ama bir son periyot oynadı ki, maça damga vurdu. Bir de geçen maç ribauntlarda ezilen takımına bu konuda yaptığı katkıyı ayakta alkışlamak lazım... Ama dediğim gibi bazı triple-double'lar yanıltıcı olabiliyor.
Hakan abi iyi bağLanmışsın TSİ'ye he
Bizim için en kritik maç şüphesiz.Garden depLasmanı Ligdeki 28 takım için zordur,bizim için çok zordur.HeLe ki finaLLerdeyiz.Haydi hayırLısı..
Oğuzhan... Basketbolun lezzetini burada da yaşamak istedim; ne var bunda?Bizim formu ihmal etmiyorum ki... Garnet bugün başınızı epey ağrıtacak? 3.maça çok iyi başladı. İlk iki maçın acısını çıkartmak istercesine başladı. İlk periyot bitmek üzere: Pierce:0/5 Ray Allen 0/5 Garnet:4/5
Bu arada... İlk periyoda Boston fırtına gibi başladı. Lakers fırtına gibi bitirdi. Önce Celtics'i durdurdu, sonra yumruğu vurdu. İlk periyot sonucu: 26-17
Boston bir ara 14-15 sayı geriye düştü. Maç koptu kopuyordu; dengeye geldi. Fark kapanmak üzereydi; devreyi Kobe'nin muhteşem performansı noktaladı. İlk yarı sonucu fark Lakers lehine 12 sayı... Celtics şutörleri herhalde 2. devre bir şekilde devreye girer. Yoksa bu kadar kötü şut atarak -hatta serbest atışları bile sokamıyorlar- işleri zor.
kobe'nin devre sonunda çalıp, çıkmasını engelleyip yaptığı asist herşeye bedel bravo be efsane
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Son periyot başlamak üzere... Boston 3. periyot muhteşem savunma yaptı ama hala 6 sayı gerideler. Şutörler devreye girmedi.
Hakemler çıldırdı. Pierce'a aptalca bir düdük çalıp beşlettiler. Ardından rashad'a... Ah şu maç Olimpiyakos taraftarı önünde oynanacaktı ki... Bu hakemler sağ çıkmazdı sahadan.
Ray ALLen 12/0 inanıLmaz.Bu kadar istikrarLa aLakası oLmayan bir adam oLamaz..
Fisher tarihi bir maç oynuyor kazanırsak maçı Fisher getirecek..
Derrec Fisher maçı Lakers'a getirdi. Daha 40 saniye var ama sanmıyorum döneceğini. Ray Allen 13'te 0... Evet; onüçte sıfır... İşin özeti: 2. maçı Ray Allen almıştı; bu maç aldığını geri verdi.
Derrec Fisher serinin 3. maçının kahramanı olarak şu anda röportaj veriyor. Söylediği:
I love this game... I love this game... I love this game...
Üç defa üst üste "bu oyunu seviyorum" dedi.
Çok önemli bir galibiyet oldu gerçekten.Fisher'ın son çeyrekteki katkısı inanılmazdı.Mükemmel oynadı.Allen bir kez daha rekor kırdı 13'te 0Kobe geçen maça oranla pek etkili değildi şutlarda ama yinede iyiydi.
Go Lakers !