1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: Tanjeviç Ayrıldı

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Hakan abi(yaman76hakanFB) çok mutlu olmuştur

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Hakan abi(yaman76hakanFB) çok mutlu olmuştur

Kesinlikle... Mahmut Uslu'nun gidişinden belliydi Tanjeviç'in de gideceği... 70 milyonluk bir ülkede sayın Tanjeviç'ten beklentisi olan sadece ve sadece iki kişiden birisiydi Mahmut Uslu... (Diğeri de Turgay Demirel...) Eğer Türk Milli Takımı da "kurtulursa" daha çok sevineceğim.

Haberde kazandırdıklarından bahsediliyor. Bir de kaybettikleri ve kaybettirdikleri sıralansa... Koskoca bir potansiyel heba oldu. Oysa bu kadro Avrupa için kurulmuş ve final-four hedefiyle yola çıkmıştı. Avrupa basketbolunu takip edenler bana hak verecektir: Bu Fenerbahçe kadrosu gerçekten çok ama çok güçlü bir kadro... Yani sadece Türkiye ligi şampiyonluğu için böyle alternatifli, bu kadar değerli bir kadro kurmak cidden lüks olur. Sezon başından beri iddia ediyorum: Biz Efes'ten daha iyi bir kadroyuz, biz Efes'ten daha iyi bir kadroyuz. Bu takım en azından euroleague'de çeyrek final oynamalıydı.

Şimdi geriye dönüp Tanjeviç'in yanlış ve saplantılarını tek tek sıralamaya kalkmanın gereği yok... Zaten buna sayfalar yetmez. Ama ben OLUMLU iki şey söylemek istiyorum:

-Tanjeviç'in Türk gençliğine verdiği değeri ve gösterdiği güveni hiçbir Türk antrenörü göstermedi. Türk gençliğine Türk hocalardan fazla değer verdi. Malesef bizim oyuncularımızda kendini geliştirme ve bireysel idmanlarla üstüne birşeyler koyma kültürü olmadığı için olan Tanjeviç'e oldu. Hangi Türk hoca Hakan Demirel'de, Cenk Akyol'da, Barış Hersek'de bu kadar ısrar eder? Tanjeviç bir nevi inadının kurbanı oldu.

-Gerçek bir beyefendiydi. Allah var; adamı o kadar eleştirdik,yerden yere vurduk, demediğimizi bırakmadık, açık açık gazetelerde "aptal ve inatçı keçi" diyecek kadar ölçüyü kaçıran ve terbiyesizleşenler çıktı. Hepsini takip ediyordu, verdiği röportajlardan biliyorum. Basketbol medyasını çok yakından takip ediyordu. Bir defa bile seviyesini kaybetmedi, klas duruşunu bozmadı. Mağlubiyetlerde Daum efendi gibi yönetimi ve oyuncularını suçlamadı; bir defa hakemler hakkında konuştuğunu bilmem... Eline hangi kadro verildiyse onu kullanmaya kalktı, transfer isterim diye diretmedi, kadronun yarısının sakat olduğu dönemlerde bile "sakatlarımız var" diye şikayetçi olmadı. En güvendiği oyuncular kadro dışı bırakıldı, istemediği kişiler transfer edildi, bunları bir defa bile yöntime karşı koz olarak kullanmadı. Bu halleriyle sadece Türk hocaların değil, Daum efendi gibilerin de ibret alması gereken örnek bir kişilikti.

Bana kalsa geçen yıl Efes'le oynanan o trajik final serisi bittiği gün kapı önüne koyardım. Ama yine geçen yıl final serisi bitiminde sıcağı sıcağına bir basketbol forumuna şunu yazmıştım: "Tanjeviç'in koçluk tarzından nefret ediyorum ama Ergin Ataman'la şampiyon olmaktansa, Tanjeviç'le ligin dibinde kümede kalma savaşı vermeye razıyım." Çünkü büyük takıma yakışır klasta bir beyefendiliği vardı. Başkasını bilmem; bu benim için önemli bir kriterdir. Eleştirilerim ise sonuna kadardır. O ayrı mesele...

Ona herşey için yine de teşekkür eder, ayrıca başaramadıkları için bize bir özür borcu olduğunu hatırlatır ve en önemlisi acil şifalar dilerim. Yolu açık olsun...

Mesaj Yetkileri