-
17.Haziran.2010, 11:11
Glowacki sözleşme imzaladı
Wisla ****ow'dan transfer ettiğimiz savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki düzenlenen törenle 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Dün gece Trabzon'a gelen ve bu sabah sağlık kontrolünden geçen Glowacki için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın huzurunda imza töreni düzenlendi.
31 yaşındaki Polonyalı oyuncu, Futbol Şube Sorumlumuz İhsan Alioğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Futbol Şube Sorumlumuz İhsan Alioğlu'nun, imza töreninde yaptığı konuşmada, önemli bir transferle sezonu açtıklarını belirterek, ''Trabzonspor, iyi bir takım olma yolunda iki yıl önce yaptığı oyuncu yatırımlarını geliştirip pekiştirerek ligin çok önemli bir takımı haline geldi. Biz bu yıl var olan eksiklikleri yerine getirerek çok daha güçlü bir takım olma gayreti içindeyiz. Hem Türkiye ligi hem de Avrupa'da bizi bekleyen Türk futbolunu iyi temsil etme sorumluluğu bağlamında iyi bir oyuncuyu kadromuza kattık'' dedi.
Ülkesinde defalarca milli olmuş bir oyuncuyu transfer ettiklerini ifade eden Alioğlu, ''Glowacki ile defanstaki eksikliği gidererek bu mevkiyi daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Takımımız ve Türk futbolu için bu transfer hayırlı olsun'' diye konuştu.
Polonyalı oyuncu Glowacki ise Trabzon'da bulunmaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ''Takım için, kendi performansım için en iyisini göstermeye, her şeyi takım için yapmaya çalışacağım. Burası benim için yeni bir yer ama kaldığım süre içinde gerek takım gerek taraftarlar gerekse de bizi getiren yöneticiler için elimden geleni yapmak için çok çalışacağım'' dedi.
Eski oyuncularımızdan Szmykowiak'la kulüp için konuştuğunu ifade eden Glowacki, şunları söyledi:
“Onun verdiği bilgilerin tamamı kulüple ilgili olumlu bilgilerdir. Trabzonspor'un tüm maçlarını kazanmak için oynadığını, taraftarların her maça geldiğini ve takımını hiç yalnız bırakmadığını söyledi. Ben de artık onun verdiği bilgiler doğrultusunda burayı çok iyi biliyorum.''
Oyuncu karakterinin birinci aşamasının takım için oynamak olduğunu anlatan Glowacki, ''Her şey takım için önemlidir. Bu düşünceyle oynuyorum. Kendim hakkında konuşmayı değil, sahada özelliklerimi göstermeyi tercih ediyorum. İlk defa Polonya dışına çıkıyorum. Bu benim için iyi bir tecrübe olacak. Ama bir uyum sorunu yaşacağımı düşünmüyorum'' diye konuştu..
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in Türk futbolu için son derece başarılı bir teknik direktör olduğunu bildiğini kaydeden Glowacki, ''Bu benim için çok iyi. Şenol Güneş’in daha önce çalıştığı dönemde de beni istediğini biliyorum. O zaman bazı olaylar çözülemediği için gelememiştim. Şimdi kendisinin yaptığı teklifle buradayım. Bu yüzden o anlamda kendini iyi tanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Polonya'da 10 yıl forma giydikten sonra bazı değişiklikler yaşamak istediğini belirten Glowacki, ''Trabzonspor gibi büyük bir kulüpten gelen teklif ve iyi bir kadro içinde yer almak benim için önemli bir tercih sebebiydi'' diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmalar sonrası Futbol Şube Sorumlumuz İhsan Alioğlu Glowacki’ye TrabzonCell hattı ve Trabzonspor Taraftar Kartı hediye etti.
Glowacki’nin yeni sezonda 4 numaralı forma giyeceği açıklandı.
Diğer Fotoğraflar

---------------------------------------------------------------------------
-
Umarım takıma yararlı olur.Ligin 2.yarısında zaten az gol yemiştik savunma ne kadar sağlam olsada ileri uç o kadar aksıyordu bakalım bu yıl Yattara ve Kulübe ve ülkeye alışmış Teo ile nasıl bir hucum hattımız olacak.
Başkan bir sağ kanat almak istiyoruz dedi.Buda muhtemelen Serkan'ın yedeği olaraktır.Kaliteli direk 11 oyunayacak bir santrafor bulurlarsa alacaklarmış.
Bence önümüzdeki yılın kadrosu hazır.
----------------------------Onur----------------------------
Serkan----Giray(Egemen)-----Glowacki-------Cale
---------------Colman-----------Selçuk-----------------
Yattara(Burak)-----------Alanzinho------------Engin(Gabric)
-----------------------------Umut(Teo)--------------------------
Takım oyunu oynarsak ve hucumdada savunmada da dengeli olursak kadro fena değil.
Mesaj Yetkileri