Verdiğimiz bütün oyuncular Denizli'nin lokomotifi olacak göreceksiniz.. Çok vuracağız kafamızı taşlara Semih'i ve Murat'ı verdiğimiz için.. Serdar'ın kiralık verilmesi ise müthiş olmuş gerçekten... Hayırlısı olsun![]()
Verdiğimiz bütün oyuncular Denizli'nin lokomotifi olacak göreceksiniz.. Çok vuracağız kafamızı taşlara Semih'i ve Murat'ı verdiğimiz için.. Serdar'ın kiralık verilmesi ise müthiş olmuş gerçekten... Hayırlısı olsun![]()
Galatasaray'ı tebrik etmek lazım.Ellindeki zamanında sükse yapan genç oyuncuları kiralık olarak veya bonservisi ile vererek takas yoluyla transferde kullanıyorlar.
Sonuçta bu oyuncuların hepsi A takımda oynayamayacakdı zaten o yüzden Galatasaray genelde karlı çıkan takım konumunda.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Arkadaşlar , sizce Rijkaard ve ekibi bu futbolcu kıtlıgında bu futbolcularda ışık görseler satarlar mı , bence satmazlar
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bence de satmazlardı .Merak etmeyin, işe yarayacak adamı satmazlar (ki satmamışlar bakın SerdarEylik'i ) Zamanında Zafer Şakar, Cafercan Aksu ve bir oğlan daha vardı orta sahada adını anımsamıyorum, bunlara da yıldız olacak,satmayın diye düşündük ama bakın hiçbiri de yok piyasada... Yani Serdar Arda'nın Manisa'da yaptıgını Denizlispor'da yapabilirse seneye A takım kadrosunda yer alır, yapamazsa seneye onu da takasla verirler...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Zaten Murat Akça 20 yaşında.Parlayacak olsa Arda gibi 17-18 yaşınd parlardı.Semih de sık sakatlanıyor zaten.O da 19 yaşında..Demekki yönetim onda da ışık görmemiş.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Bu olayı böyle kestirip atmamak gerekiyor, bu oyunculara yıldız oyuncular içinde şans vereceksin ki ondan sonra yıldız oyuncu olabilir mi olmayabilir mi göreceksin..
Öyle Galatasaray bana çok ahım şahım takım değil alt yapıdan sanki 5 dakikada bir oyuncu yetişiyorda reykart ışık görmemişmiş..
Emre Çolak çok mu iyi ? hayır çünkü takımdaki herkes topu nasıl yönlendireceğni biliyor Emre'de onlara eşlik ediyor sıfır hata ile oynamaya çalışıyor diğer gençlerede böyle 5 10 maçlık şanslar verilirse ondan sonra görülecektir yetenekli olup olmadığı bu oyuncuyu sadece kiralık gönderipde orada bir numara yapmadı tamam bunu sat gitsin düşüncesi olmaması gerekiyor sonuçta eğer sen bu oyuncudan gelecekte takımına fayda göreceğini düşünüyorsan bunları yapman gerekiyor...
yanlış...
bir kere baştan şöyle bir olay var. türkiyede hiçbir altyapıda adam gibi eğitim verilmiyor. adam gibiyi bırak eğitim bile verilmiyor. hurra dik topu sonra koş oraya futbolu oynattırılıyor. bu sistemsizlik ve eğitim yoksunluğunun yanına bir de oyuncuların aşırı fiziksel zayıflığı eklenince altyapıdan a takım kalibresinde adam çıkması aşırı zorlaşıyor. arada sırada altyapıya iyi hoca gelirse veya arda , semih vs. gibi kendini geliştirmeye çalışanlar olursa onlar sivriliyor ve a takımda kalıcı olabiliyorlar.
serdar, semih, murat, fırat cafercan vs vs hepsi bu kötü durumda maalesef.
ve bu adamların geri dönüşümünü sağlamak da çok zor ve gereksiz bir proje sınıfına girer. onun yerine bu oyuncuları takasta vs kullanıp anadolu'da kendilerini denemesi ve geliştirmesi için fırsat veriliyor. zaten olur da(yüzde 1-2) aşırı parlamaya başlarsa o adamın döneceği klüp galatasaray olur ilk olarak.
siz şimdi bu oyuncular satılınca harcandığını düşünüyorsunuz ama onlar daha önceden kaçırdılar aslında treni. bu onların suçu mu? bence hayır kesinlikle değil. altyapıya hiç verilmeyen önem ve saçma yönetim mantaliteleri bunun suçlusu.
eğer altyapıya gerekli önem verilirse bi gün ispanya gibi falan olabiliriz. 70 milyonluk ülke. ne biçim yetenekli çocuklar var içeride. onların işlenmesi sağlanırsa işte o zaman biz de messi ler ronaldo lar çıkartırız.
saygılar...
Biraz konu dışı olacak ama sanırım alt yapı maçlarını sen en son şöyle 10 yıl önce falan izledin..bir kere baştan şöyle bir olay var. türkiyede hiçbir altyapıda adam gibi eğitim verilmiyor. adam gibiyi bırak eğitim bile verilmiyor. hurra dik topu sonra koş oraya futbolu oynattırılıyor.
son 5 yılda türkiyede alt yapılarda çok güzel gelişmeler var ilk önce kişilik veriliyor sonrasında futbol eğitimi veriliyor.
çok uzak değil daha 1 2 ay önce U16 final maçı vardı BJK - Denizlispor o maçta bile o çocuklar oyunu defansdan kuruyorlardı.
Benim için problem yok, sonuçta benim alt yapım değil ben oynamıyorum hakları yendi ve ya yenmedi bilemem ama benim spor sever olarak tek bir düşüncem var Emre Çolak'a verilen şanslar Bu gençlerede verilseydi hiç değilse başka takıma gönderildiklerinde savunmaları ; arkadaş biz oynattık sen değerlendiremedin olurdu bu oyuncuları ben A2'den başka hiç bir yerde duymadım..
allah allah... neden biz göremiyoruz o zaman bu gelişimleri?? keşke 10 yıl önceki gibi olsa.. o zaman tugay lar emreler falan vardı...
a takıma çıkan hiçbir oyuncuda mental yeterlilik yok. ne zaman nerede ne yapacaklarını bilmiyorlar. tekniği biraz yüksek olan öne çıkıyor o kadar. oyun zekası çok yüksek dediğimiz arda bile 1 saatte karar verebilen bir adam neyden bahsediyorsunuz allah aşkına ya...
illa bu gelişim Galatasarayla ilgili olacak diye bir şart yok izmir'e bursa'ya ankara'ya akdenize vs. çoğu şehire gittiğin zaman pırıl pırıl gençlerin çok iyi şartlarda ve çok iyi antranörlerle yetiştiğini görebilirsin..
Birde şöyle birşey var Alt yapı denildiğinde 18 yaşına gelince süper ligde takır takır top oynamasını beklememek gerekir alt yapı ilk öğretim okulu ile birlikde başlar aile karakter vs. vs. neyse umarım bu gönderilen gençler orada çalışmalarına daha çok dikkat ederler iyi seviyelere gelirler.![]()
İyi de sadece Galatasaray için söylüyorum (genele yayarsak da bu düşünceyi aynı şey geçerli), bu sezon transfer edilen Ali Turan, Çağlar Birinci, Serdar Özkan da bir takımın altyapısından çıkmadılar mı? Bu oyuncuları transfer etmeni gerektiren şey nedir? Senin güvenip, gençlerini teslim ettiğin hocaların yetiştirdiklerini yetersiz diye gönderiyorsun hemen hemen hiç şans vermeden; fakat başka bir kulübün, ihtimali çok yüksektir ki senden daha az para ödeyebildiği ve senin hocalarından daha alt seviyede hocaların yetiştirdiği oyunculara bel bağlıyorsun. Dediğim gibi bu Fenerbahçe, Beşiktaş için de geçerli. Milyonlar saçılıyor transfer için. O altyapı nasıl yetiştirip, pişiriyorsa, sen yetiştir, şans ver, güven, sen pişir oyuncunu. Bu da başka bir bakış açısı bence. Denilebilir ki büyük kulübüz, pişmesini bekleyemeyiz. O zaman hak veririm.
Ülkemizdeki altyapı sistemi çok saçma bence de. Benim düşünceme göre bir takım öncelikle altyapısından oyuncuları çıkartmalı kadrosuna, onlara şans vermelidir. Yetersiz gördüğü pozisyona transfer yapmalıdır. Ancak bizde tam tersi oluyor. Transfer yapılıyor, hala eksik bir yer kalabilmişse ve başka transfer imkanı yoksa altyapı akıllara geliyor. Saçma gelebilir bu düşüncem sizlere. Ancak böyle bir düşünce yapısı, gereksiz harcanan transfer ücretlerini de düşürecektir.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Marquez G.Saray'a doğru!
Galatasaray, Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın ısrarla istediği Rafael Marquez transferinde mutlu sona doğru adım adım ilerliyor.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Dünya Kupası’nda Meksika formasıyla başarılı maçlar çıkaran tecrübeli savunma oyuncusu, finallerin ardından Barcelona Kulübü ile masaya oturacağını açıkladı.
Barça’da, Teknik Direktör Guardiola’nın yedek kulübesine mahkum ettiği Marquez, durumunun bu görüşmeden sonra netlik kazanacağını söyledi.
İspanyol Sport gazetesi, Meksikalı futbolcunun yeni sezonda Nou Camp’ta topbaşı yapma olasılığının bulunmadığını iddia ederken, Marquez’le ilgili yaşanan bu gelişmelerin kendisini isteyen Galatasaray’ın elini güçlendirdiğine dikkat çekti.
Bu arada İtalyan basını, Galatasaray’ın yanı sıra Juventus’un da, Marquez’in peşinde olduğunu ileri sürdü. Haberde geçen sezon savunmasında ciddi problemler yaşayan Juve’nin, Meksikalı futbolcuyla ciddi olarak ilgilendiği ifade edildi.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
İspanyol Sport gazetesi Marquez'le ilgili yaptığı haberde kaynağı Sabah Gazetesi olarak göstermişyani yalan haber
![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Elano için 5.8 milyon avro!
2010 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takım forması altında başarılı bir performans gösteren ve attığı goller ile dikkatleri üzerine çeken Elano için İtalyan devi Inter'in devrede olduğu ileri sürüldü.
Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre; Rafael Benitez'ın ısrarla kadrosunda görmek istediği Elano için Inter 5.8 milyon avro ödemeye hazır.
Bu yıl transfere ciddi bir bütçe ayırmayan ve kadroya sadece bir kaç takviye yapmayı planlayan Inter Başkanı Massimo Moratti, Elano'nun bonservis bedelinden dolayı bu transferi ideal bir hamle olarak görüyor.
Rafael Benitez'in da hayranı olduğu Elano'yu kadrosuna katabilmek için girişimlere başlayan Inter'in en kısa süre içerisinde Galatasaray'a resmi teklifte bulunacağı belirtildi.
Elano'nun Galatasaray'a 7 milyon avro'luk bir bonservis bedeli ile transfer olduğunun altı çizilen haberde ayrıca Brezilyalı futbolcunun İtalyan pasaportunun olduğunun ve yıllık 3.5 milyon avro ücret talep ettiğinin de üzerinde duruldu.
Öte yandan Inter'in Javier Mascherano için de girişimleri sürüyor. Rafael Benitez'ın ısrarla takımda görmek istediği oyuncu için harekete geçen Inter, Liverpool'a resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. Dış transferde önemli hamleler yapan Inter, iç transferde de Diego Milito'nun sözleşmesini uzatmak istiyor.
![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
ben yanlis bilmiyorsam 2012 yilina kadar olan yeni bir sozlesme imzaladi marquez barcelona ile
Valla Marquez neden olmasın ki Rijkaard'da var sonuçta işin içinde..Eğer ilgileniyorsak sıcak bakabilir gelmeye bence..
iyi de ben gelen oyuncuların (ali turan, serdar özkan vs.) mental yeterlilikte olduğunu savunmuyorum ki. onların da dağlar kadar eksiklikleri var ve zaten rotasyon elemanı olacaklar.
ayrıca ben burada zaten yönetimin mantalitesini suçluyorum altyapı konusunda. yani ben zaten karşıt görüşteyim. ama "mevcut durum" itibariyle bu oyuncuları göndermek hata değildir. zira bir fayda görülemeyecektir. çünkü bu adamlara ne doğru düzgün bir altyapı ne de kendi kendilerini geliştirmeleri için de kişisel ruh eğitimi tarzında birşeyler verilmiştir. nereden tutsan elinde kalıyor. istediğin kadar şans ver, kendini geliştirmeyen adam yine geliştirmeyecektir. anca 100 tane adamdan bikaç tane çıkar işte arda semih falan. diğerleri anadolu'da oynadıkça biraz da fiziğini geliştirdikçe ahan da ali turan gibi çağlar gibi büyüklerde rotasyon elemanı olurlar. hepsi bu.
Ben seni suçlamadım, yanlış anlama.
"çünkü bu adamlara ne doğru düzgün bir altyapı ne de kendi kendilerini geliştirmeleri için de kişisel ruh eğitimi tarzında birşeyler verilmiştir. nereden tutsan elinde kalıyor. istediğin kadar şans ver, kendini geliştirmeyen adam yine geliştirmeyecektir." yazmışsın. Ben de demek istiyorum ki Ali Turan, Serdar Özkan, Çağlar Birinci, veya herhangi bir oyuncu düzgün altyapıya sahip mi? Sahipse, onnların yetiştiği takımlar altyapıda bu eğitimleri verebiliyorken sen neden veremiyorsun? Verebiliyorsan, neden genç oyuncularına güvenmiyorsun? Sahip değillerse, elde genç kendi altyapından, kendi güvenip gençlerini teslim ettiğin hocaların yetiştirdiği oyuncular yerine; huyunu suyunu bilmediğin oyuncuları (bazen de para vererek) kadrona katıyorsun?
Kadro dönüşümü için gençler de kullanılabilirdi. Ali Turan, Serdar Özkan, Çağlar Birinci'ye yakın performans gösterip gelişebilirlerdi. Galatasaray altyapısının kalitesini biliyoruz hepimiz. Ben de sisteme karşıyım onun için yazdım bunu. Senin yazdıkların da benim yazdıklarımla kesiştiği için alıntı yaptım.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Alt yapının iyi olduğu söylenen ülkelerde 18 yaşında değil 17 yaşında çocuklar takır takır top oynuyor. 20ye kadar bir ışık görülmezse zaten şutlanıyorlar çoğu zaman. Bizde de farklı birşey yapılmadı. Gözlemlediğim kadarıyla Murat Akça ve Semih Kaya'nın fizikleri stoper olmak için yetersiz ve ikisi de artık 20 yaşına geldiler. Fırat Kocaoğlu vasat bir kaleci, Erhan Şentürk ise 20yi zaten çoktan geçmiş olmasına rağmen pek bi numarasını göremedik. Serdar Eyilik için ise bu yıl karar verilir artık, bakalım olacak mı olmayacak mı..
Ben sadece kendi görüşlerimi söyledim lokomotifi olacaklar diye.. Biz yıllardır Mehmet Güven'e,Sabri'ye,Aydın'a şans verdik durduk sürekli aynı kişiler. Ne zaman kalkıp da bu takımda Semih ve Murat oynatıldı? Oynatılsaydı bence Gökhan Zan'dan pek de bir farkları olmazdı.. Oğuz,Zafer ne zaman oynadı bu takımda Mehmet Güven yerine? Mehmet Güven 4 yıl boyunca şans aldı oynadığı tek maç 3-2 yendiğimiz Liverpool maçı onda da Liverpool yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmıştı. Aydın'ı da kattım o listeye ama Aydın'a Mehmet Güven ve Sabri kadar şans versek belki de Serdar Özkan'ı almayacaktık bu sene.. Kim ne derse desin altyapımızdan çıkan her oyuncu biryerlerle oynuyor o veya bu şekilde. Bizim eksiğimiz kendi içimizden çıkardığımız oyuncuya şans vermiyor olmamız. En büyük örnekse Barcelona, adamlar Victor Valdez'i yıllardır oynatıyor ve bana kalırsa Victor Valdez daha bu sene adam oldu.. Kulüpçe ve en önemlisi ülkece kendi değerlerimize sabretmeyi öğrenmeliyiz. En büyük eksiklerimizden biri de bu...
Umarım Rafa Marquez haberleri doğrudur Lucas Neill'le çok iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum.. Savunmadan orta sahaya top sokmaya Elano gelmez artık böyleceAma çok iyi bir ön libero gerekli ama tahta bacak olmamalı
Umarım Elano'yu takımda tutarız bence bu sene iş yapabilir Brezilyadaki gibi oynarsa tabi..Bu arada Govou haberleri çıkmaz artık adam Panat'a gitmiş![]()
![]()
Elano'yu bırakacağımızı hiç sanmıyorum kendi de kalmak istediğini her fırsatta söylüyor zaten![]()
Valla Elano forvet arkasında ceza alanına yakın oynarsa iş görürü...Bunu anlamayacak menajer satsın onuGeçen sene harcadılar adamı resmen ön libero ve MC'de
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc