Bu oyuncunun ismi çok geçmişti ama takımında kalacağını söylemişlerdi. Tam bir aygır kendisi. Korkunç " İVAN " demelerinin sebebini söylemeye gerek yok sanırım.
Gerçekleşmiş olsa 11 Haziran'dan bugüne duyulurdu diye tahmin ediyorum. Ama umut işte...Gerçi Marko Tomas transferide ilk duyulduğu tarihten 15 gün sonra açıklandı.
Önce MARSHALL transferiyle "burada da hedefler büyüyor" diye heyecanlandık; ama arkası gelmedi. Futbol ayrı bir tartışma konusu... Burası onun yeri değil... Ama basketbol takımlarıyla bayan voleybol takımının yanında şu ana kadar yine geri planda kaldı erkek voleybol şubesi...
Geçen yıl şampiyonlukta çok büyük katkısı olan ÖZKAN HAYIRLI takımdan ayrıldı. Halkbank ile anlaşmış... Özkan'ı niye bıraktılar anlamadım.
Yine bazı maçlarda üstün sıçrama yeteneği ile oyunun akışını değiştiren Yasin Sancak takımdan ayrıldı ve eski takımı Galatasaray ile anlaştı. Yasin'e birşey demiyorum; sorunlu bir geçmişi vardı ve istikrarsızdı. Ama Özkan bu takımda kalmayı hakediyordu.
Özkan'ın yerine Halkbankası'ndan Kemal Kayhan diye bir oyuncu aldık. Soru işareti... Yani öyle ahım şahım bir kariyeri yok. Kötü değil ama Özkan'ı bırakmaya değmezdi.
Divis'le yollar ayrıldı; haliyle MARSHALL gibi bir dünya yıldızı geldi. Şimdi Gardner yerine üstdüzey bir dünya yıldızı bekliyoruz. Bu oyuncu o oyuncu olabilir. (Coşkoviç'i Türk yapıp, milli takımda oynatma ve ondan boşalacak kontenjanı başka bir yabancıyla doldurma projesi vardı ama sanırım olmadı. Zaten Türk Milli takımı şu anda turnuvalarda oynuyor.)
Bu "Korkunç İvan" dışında en az bir tane daha yerli ve flash bir yıldıza ihtiyacımız var. Bu "aygır" olmazsa, onun standartlarında bir de yabancı yıldıza... Bu sene olsun; erkek voleyboluna üvey evlat muamelesi yapmayalım. Ama maşallahları var; her sene beklentilerin üstüne çıkıyor, kendilerinden daha yüksek bütçeli takımların arasından sıyrılıp şampiyon oluyor, yahut final oynuyorlar. Bu sebeple FAZLASIYLA desteği hakediyorlar.
(Bu arada... Galatasaray Yasin sancak'la birlikte eski fenerbahçeli ve kulüpten büyük bir gürültüyle, sorunlu biçimde ayrılan, Fenerbahçe maçlarında özel bir motivasyonla oynayan Volkan Güç'ü de almış... Onlar da bu sezon iddialı olmaya niyetliler. İşleri daha sıkı tutmamız lazım...)