1 ile 30 arası toplam 390 sonuç

Konu: Fenerbahçe Hazırlık Kampı [2010-2011]

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Alex'i kendi başına bir olgu olarak düşünmemek lazım. Alex bir "kişi"den ziyade, bir zihniyettir. Bir futbol zihniyeti, bir oyun tarzı, bir mentalite çeşidi... Alex bu takımda olduğu müddetçe Aykut elbette ondan faydalanacak, kendi mentalitesi ile Alex'in tarzını bir yerde buluşturmak için esneyecek, bazı konulardan ödün verecek ve bu oyuncudan maximum verim almaya çalışacaktır. Bu kaçınılmaz ve olması gereken bir durum... Ama uzun vadeli planları içinde böyle bir "zihniyete", böyle bir "oyun tarzı"na, böyle bir "futbol mentalitesi"ne yer olacağını sanmıyorum. Yoksa kimsenin Alex'le kişisel bir sorunu yok zaten...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Alex'i kendi başına bir olgu olarak düşünmemek lazım. Alex bir "kişi"den ziyade, bir zihniyettir. Bir futbol zihniyeti, bir oyun tarzı, bir mentalite çeşidi... Alex bu takımda olduğu müddetçe Aykut elbette ondan faydalanacak, kendi mentalitesi ile Alex'in tarzını bir yerde buluşturmak için esneyecek, bazı konulardan ödün verecek ve bu oyuncudan maximum verim almaya çalışacaktır. Bu kaçınılmaz ve olması gereken bir durum... Ama uzun vadeli planları içinde böyle bir "zihniyete", böyle bir "oyun tarzı"na, böyle bir "futbol mentalitesi"ne yer olacağını sanmıyorum. Yoksa kimsenin Alex'le kişisel bir sorunu yok zaten...
    Ben Alex'in ilerde Fenerbahçe teknik direktörü olmasını da istiyorum açıkcası.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    Ben Alex'in ilerde Fenerbahçe teknik direktörü olmasını da istiyorum açıkcası.

Malesef ben o ilerisini hiç istemiyorum: Aykut'u Fenerbahçe'nin Alex Ferguson'ı olarak görmek istiyorum. En az 10 yıl bu takımın başında kalmasının rüyasını görüyorum. Fenerbahçe'de 10 yıl kalmak, Barcelona ve Real Madrid'de bile 10 yıl kalmaktan daha imkansızdır. Teknik adamlar için dünyanın en zor yeridir Fenerbahçe... Birileri sevgili Mustafa Denizli'ye sorsun...(Kendisini çok severim ve Aykut öncesi "Fenerbahçe'nin başına geçiyor" haberine sevindiğim son teknik adamdır. Yıl 2000... Aradan 10 yıl geçmiş... 10 yıl sonra ilk defa kafam teknik adam konusunda rahat...) Evet, birileri Mustafa hocaya sorsun: Hangisinde teknik adamlık daha zor? Kesinlikle hiç düşünmeden Fenerbahçe diyecektir. Ama benimkisi bir rüya işte... Niye olmasın? Bir yerlerden başlamak lazım... Alex teknik adam olacaksa, en az bir 10-15 sene beklesin; Aykut'tan sonra...
    Ama Alex muhtemelen dünyanın en zeki futbolcusu... Futbol IQ'sunu kastediyorum. İyi bir teknik adam olacaktır. Ama kendi stilinde birisine sisteminde ne kadar yer verir; bilemem?

Mesaj Yetkileri