-
03.Temmuz.2010, 18:40
Abi endişelerini anlıyorum ama 5 yabancı çok da zarar verecek bir durum değil bence. Liglerin başlaması ekim ayını bulacakmış sanırım, milli takımların maçları sebebiyle çok sıkışık fikstür olacakmış.
Tabi dışarıda yabancılar, içeride yerliler şeklinde olması sıkıntı doğurabilir ama böyle olacağını da sanmıyorum. Bir avrupa maçında 5 oyuncu da sürekli oynamayacaktır.
15 kişi gerçekten fazla, gönderilecek oyuncular olabilir ki bu da herhalde hoca geldiğinde belli olur. Milli takım hocası olması, çok sayıda oyuncu arasından en iyi kadroyu seçip, almadıklarını, oynatmadıklarını da formda ve moralli tutmasını sağlayacaktır. Bu açıdan Ze Roberto'ya güveniyorum.
Ama işler iyi gitmzse, takım olma süreci biraz zaman alırsa, geçen sene hoca ile oyuncuların arasında kurdukları o güzel bağ, o hocaya duydukları sevgi ve geçen sene biz daha iyiydik, şimdi ne hale geldik düşüncesi oluşursa işler zor yürür.
Ze Roberto'nun yaklaşımı, bu sezon avrupa şampiyonluğu konusunda bize fikir verecek, bir de voleybolda maalesef en fazla 2 yıllık imzalıyor yıldız oyuncular, çoğu 1 yıllık imzalıyor. Çünkü getirdiğin yıldızın belki de diğer takım oyunlarına bakıldığında en çok katkı yaptığı daldır voleybol. Bu nedenle voleybolda da yıldızlar kısa süreli oynayıp, farklı takımlarda başarılar yakalama düşüncesindeler.
Asıl önemli olan altyapıya yapılacak hamleler ve milli takımın da 2000'lerin başında yakaladığı havayla daha üst seviyelere çıkması. Eğer alttan sürekli belli kalitenin üzerinde oyuncular yetiştirebilirseniz voleybolda, o oyunculara katılacak yıldızlar sayesinde de sürekli adınızdan söz ettirirsiniz.
Mehmet Ali Aydınlar, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu istiyor, bu nedenle de bu sezon böyle bir kadro kuruldu bence, eğer bu sezon avrupa şampiyonluğuna ulaşırsak -1 sezon ailemin yanımda oynayacağım diyen seneye yeniden dönebilir- seneye daha sağlam ilerleyecen ve fazla değişiklik yapılmadan kurulacak kadrolarla devam edilir.
Öncelikli hedef, takip edebildiğim kadarıyla avrupada şampiyonluk, sonra da bir voleybol ekolü oluşturma çalışmaları olacak bence.
Mesaj Yetkileri