1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Fenerbahçe Acıbadem'de Yeni İmzalar

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Default Fenerbahçe Acıbadem'de Yeni İmzalar

7/2/2010
    FENERBAHÇE ACIBADEM’DE YENİ İMZALAR Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, dört kupa hedefiyle başlayacağı sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sürpriz transferlerle, sezonun en iddialı takımı olmayı hedefleyen takımımız, Cumartesi günü iki yerli oyuncuya; Pazar günü de bir oyuncuya daha imza attıracak.

İmza törenleri; Genel Sekreterimiz Sayın Vedat Olcay ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın katılımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Odası’nda 12.00’de gerçekleştirilecek.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

acaba kim olacak bunlar

futbolda yabancı konusunda bir açıklama yok, sinir oluyorum :/
    (/s)

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Arkadaşlar; sizi bilmem ama bu kadar abartılı bir kadro benim canımı sıkmaya başladı. Allah korusun; muhtelif bir kriz anında boncuk söküğü gibi dağılır takım... O niye trübünde, bu niye kadroda vs. Tartışmaların ardı arkası kesilmez. Takım sporlarında en önemli unsur rollerin belli olmasıdır. Bir sporcu için bu çok önemlidir: Rolünü bilmek... Şimdi herşey çorba gibi... Her maça farklı bir kadroyla çıkılacak. Üstelik bu sene çok daha güçlü bir rakip var karşımızda: Eczacıbaşı... Belli bir kadroyla oynamayı,her maç farklı bir altıyla oynamaya tercih ederim. Çok dar olmayacak, ama bu kadarı da çok fazla... Yani koçun işi çok ama çooook zor. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşacak bir kadroyu kurmak için boş durmuyoruz,yabancı transferini bitirmenin ardından şimdi sıra yerli oyuncularda.

Bakalım kim olacak bu oyuncular ?

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Abarttılar...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Sekiz kişilik rotasyon kullanan takımlar var. Dardır ama sakatlık olmazsa yürür. (Geçen yıl erkek voleybol takımı...) 12 kişilik rotasyon çok bol kabul edilir, kolay kolay tercih edilmez. En ideali 10 kişiyi sürekli kullanmaya ve rollerini ezberletmeye çalışmaktır. (Geçen yılın Fenerbahçe Acıbadem'i...) Bu sene yeni transferlerle 15-16 oyuncumuz oldu. Bu bir kumardır. Çok güçlü bir gruptayız. Düşünmek istemiyorum ama kazara bir takılsak, herşey tepetaklak olur. Bu kadar yabancı elimizde patlar.

Zaten bu sene iki ayrı Fenerbahçe Acıbadem izleyeceğiz. Avrupada bambaşka oyuncular, Türkiyede başka bir kadro...

Büyük bir kumar oynuyoruz. İnşallah mahcup olmayız.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Abi öyle çok geniş kadro var ama Ze Roberto o yüzden geldi zaten. Bu kadroyu adam edecek olan oyunculara formayı adil şekilde dağıtacak olan Ze Roberto.

Gelecek oyuncuların 1 tanesi Bursa Nilüfer'den Zülfiye. Diğeri içinde çok isim geçiyo ama Eczacıbaşından Neriman Özsoy olabilir. Yabancı oyuncuda Fofao. Onunda başarıları şu şekilde

Başarıları
    • 1994-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1994-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
    • 1995-World Grand Prix-Gümüş madalya.
    • 1995-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 1996-Atlanta Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
    • 1996-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1997-World Grand Champions Cup-Bronz madalya.
    • 1998-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1999-World Grand Prix-Gümüş madalya.
    • 1999-World Grand Prix- En iyi pasör.
    • 1999-Dünya Kupası-Bronz madalya.
    • 2000-World Grand Prix-Bronz madalya.
    • 2000-World Grand Prix- En iyi pasör.
    • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
    • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları- En iyi pasör.
    • 2003-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 2004-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2005-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
    • 2005-CEV Kupası-En iyi pasör- Sirio Perugia.
    • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
    • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör- Sirio Perugia.
    • 2006-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2006-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
    • 2007-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia
    • 2007-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 2007-Dünya Kupası-En iyi pasör.
    • 2008-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör-CAV Murcia 2005.
    • 2008-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-Altın madalya.
    • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-En iyi pasör.

Yeri değil ama futbolda da açıklansa birkaç transfer çok rahatlayacağım ya

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Anlıyorum İsmail... Ama formayı adaletli dağıtmakla çözülecek bir mesele değil... Oyuncular nasıl bir arada oynamaya alışacak, nasıl "filan oradan vurur" rahatlığı ile gözü yumuk pas atacak? Yani gerek var mıydı? Dört tane üst düzey yabancı yetmez miydi? Sadece bir tanesini Türkiye liginde rotasyona sokardık. Her hafta birisini... Şimdi sanırım altı yabancı oldu. Eğer Avrupa liginde altısı birden oynarsa bu daha facia... Bunun anlamı yerli oyunculara "biz aslında size güvenmiyoruz ama zorunluluktan Türkiye liginde sizlerle devam ediyoruz" mesajı vermektir. Kısacası Avrupa şampiyonluğu yerli oyuncuların hiç umrunda olmayacaktır. Bu demek oluyor ki, birbiriyle yarışan ve "hangi Fenerbahçe Acıbadem daha güçlü" sürtüşmesine bile neden olabilecek iki takım demektir. Bir kadroda birbirine rakip iki ayrı takım...

Koçun işi gerçekten ama gerçekten çok zor. Bu kadar çok transfer gerçekten içimi kararttı. Bir pasör yeterdi. Bu kadarına gerçekten gerek yoktu.İnşallah bu yatırımların karşılığı başarıya döner. İnşallah hiçbir olumsuzluk yaşamayız ve hedeflenen başarılar gelir.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Hiç değilse gözümüz gönlümüz voleybola doyar .

Bu arada bizim Basket koçu da açıklama yapmış 2 transfer daha yapılcakmış.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

5. yabancı oyuncuda geldi takıma.. Sokolowa'nın Türk statüsünde oynayacağını hesaplayarak plan yaptılar bence sezon başında. Voleybol'da nasıl olur bilmiyorum TÜrk statüsüne geçmek ama Coskovich Türk statüsüne geçmek için başvuru yapmış. Nati için böyle birşey denenebilir. Çünkü dediğin gibi oyuncuların birbirinin özelliklerini bilmesi lazım. Geçen sezon bu nedenle çok başarılıydı takım. Herkesi 3-0'la ezerken bütün oyuncular birbirini ezberlemişlerdi. Ama bir yandanda Ze Roberto isminin olması içimi rahatlatan etken. İnşAllah dediğin gibi olmazda bu oyuncular çok iyi anlaşırlar. Çünkü gelen isimler öyle 1 günde gelecek oyuncular değil.

Şu anda 13 oyuncu var takımda, 3 tanede hafta sonu katılacak. Büyük ihtimalle 90 doğumlu Merve, 92'li Cemre başka takımlara kiralanacaklar. Songul'de takımdan ayrılacak Zülfiye transferinden sonra. İpek Beşiktaş'a gitti haberleri var ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Nati, Sokolowa, Kasia, Fürst ve gelecek Fofao. Atladığım birimi var :S

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/15938/ nati
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19851/ Kasia
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19833/ Fürst
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19772/ Sokolowa

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    5. yabancı oyuncuda geldi takıma.. Sokolowa'nın Türk statüsünde oynayacağını hesaplayarak plan yaptılar bence sezon başında. Voleybol'da nasıl olur bilmiyorum TÜrk statüsüne geçmek ama Coskovich Türk statüsüne geçmek için başvuru yapmış. Nati için böyle birşey denenebilir. Çünkü dediğin gibi oyuncuların birbirinin özelliklerini bilmesi lazım. Geçen sezon bu nedenle çok başarılıydı takım. Herkesi 3-0'la ezerken bütün oyuncular birbirini ezberlemişlerdi. Ama bir yandanda Ze Roberto isminin olması içimi rahatlatan etken. İnşAllah dediğin gibi olmazda bu oyuncular çok iyi anlaşırlar. Çünkü gelen isimler öyle 1 günde gelecek oyuncular değil.

Şu anda 13 oyuncu var takımda, 3 tanede hafta sonu katılacak. Büyük ihtimalle 90 doğumlu Merve, 92'li Cemre başka takımlara kiralanacaklar. Songul'de takımdan ayrılacak Zülfiye transferinden sonra. İpek Beşiktaş'a gitti haberleri var ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Nati, Sokolowa, Kasia, Fürst ve gelecek Fofao. Atladığım birimi var :S

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/15938/ nati
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19851/ Kasia
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19833/ Fürst
    http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/19772/ Sokolowa
    Yabancı diyorsan Skowronska

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Üstelik Songül ve İpek şans bulduklarında bunu çok iyi değerlendirmişlerdi. Yani klas oyuncular... Onların ayrılması da üzücü olacak ama şu durumda kalmalarının ne anlamı olur ki? Bir senede takımı baştan sona değiştirip, bir ton yabancı yıldızla "toplama" bir takım kurup, başarıyı hedeflemek kolaycılık... Aslolan kulübe aidiyet hissi duyacak birkaç yerli ile dünya yıldızlarını kaynaştırıp gerçek bir takım yapabilmek... Geçen yıl bu yolda ilerliyorduk. İyi yoldaydık. Bu panik niye? Niye herşey silbaştan kuruluyor? başta bende sevindim yeni transferlere ama ardı arkası kesilmedi... Yaşını bilmiyorum ama 90'ların sonuydu sanırım; TOFAŞ'ı hatırlıyor musun? Basketbol takımı... Bir bütçe bulmuşlar, alınabilecek her oyuncuyu almışlar, iki sene şampiyon olmuşlar ama ertesi yıl kulüp soluğu ligin dibinde almıştı. Çünkü parayla gelen erken başarı motivasyonu bitirir, yatırımcının gözü doyar... Bütçeyi çarçur etmemek lazım... (Sponsora söylüyorum. Daha uzun vadeye yaysın. Yerli oyuncuları dışlamasın. Ücret dengesizliği olmasın.)

Merakla bekliyorum.
    Bir gerçek var ki; "YILDIZLAR TOPLULUĞU" olduk. Umarım bir zamanların Real Madrid'in futbol takımı gibi olmaz bu "YILDIZLAR TOPLULUĞU"nun sonu... Duacılarıyız.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Onu saydık Memo, Kasia yazdım ona Masaüstünün vazgeçilmezi o yaa bebeğim benim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Onu saydık Memo, Kasia yazdım ona Masaüstünün vazgeçilmezi o yaa bebeğim benim
    Cahilliğime ver abi Ben de diyorum Skowronska'yı nasıl görmez

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Üstelik Songül ve İpek şans bulduklarında bunu çok iyi değerlendirmişlerdi. Yani klas oyuncular... Onların ayrılması da üzücü olacak ama şu durumda kalmalarının ne anlamı olur ki? Bir senede takımı baştan sona değiştirip, bir ton yabancı yıldızla "toplama" bir takım kurup, başarıyı hedeflemek kolaycılık... Aslolan kulübe aidiyet hissi duyacak birkaç yerli ile dünya yıldızlarını kaynaştırıp gerçek bir takım yapabilmek... Geçen yıl bu yolda ilerliyorduk. İyi yoldaydık. Bu panik niye? Niye herşey silbaştan kuruluyor? başta bende sevindim yeni transferlere ama ardı arkası kesilmedi... Yaşını bilmiyorum ama 90'ların sonuydu sanırım; TOFAŞ'ı hatırlıyor musun? Basketbol takımı... Bir bütçe bulmuşlar, alınabilecek her oyuncuyu almışlar, iki sene şampiyon olmuşlar ama ertesi yıl kulüp soluğu ligin dibinde almıştı. Çünkü parayla gelen erken başarı motivasyonu bitirir, yatırımcının gözü doyar... Bütçeyi çarçur etmemek lazım... (Sponsora söylüyorum. Daha uzun vadeye yaysın. Yerli oyuncuları dışlamasın. Ücret dengesizliği olmasın.)

Merakla bekliyorum.
    Bir gerçek var ki; "YILDIZLAR TOPLULUĞU" olduk. Umarım bir zamanların Real Madrid'in futbol takımı gibi olmaz bu "YILDIZLAR TOPLULUĞU"nun sonu... Duacılarıyız.
    Abi ben onları kendi düşüncelerime göre yazdım ama gerçekleşecek gibi. Çok geniş oldu kadro.

Geçen senede aynısını yaptılar ya bu senede bu aşının tutacağını düşünüyolar. Ama geçen sene 3+1 olan sınır bu sene Ligde 3, Avrupada 6. Ben isterdimki Skowronksa gelsin Fürst gelsin ama geçen seneki kadro aynen devam etsin. Gamova, Nati'nin yanına Fürst ve Kasia. Böyle bir düzen bile çok iyi olurdu. Zaten yerlilerinin en iyi jenerasyonu takımda. Seda, Eda, Naz. Abi TOFAŞ örneği çok yerinde olmuş ama Mehmet Ali Aydınlar'ın ben kolay kolay pes edeceğini sanmıyorum. Neslihan bekliyodum mesela bu sene. O kadar gözünü karartmıştır diyodum. İmzalar atılırken sorarlar 1-2 soru o zaman anlarız ne olacağını..

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

"Dan Kek" reklamı var ya... "Biz abarttık; kekini kabarttık..." O hesap oldu. Umarım hedeflenen başarı gelir ve hemen ardından yıllar boyunca ekol olacak bir Fenerbahçe Bayan Voleybol geleneği oluşturmak için iskelet bir kadro kurulur ve "toplama takım" alışkanlığından vazgeçilir. Umarım bu olanlar sadece bu seneye has özel bir çılgınlıktır. Önümüzdeki sezondan itibaren "Avrupa Şampiyonu" ünvanını da kazanmış olarak, ama geçen yıl kaldığımız yerden, yani gerçek bir takım olgusu peşinde koşaraktan devam ederiz. (Mesela bu sezon muhtemelen hiçbir yerli oyuncu, üçbeş dakikalık bölümler haricinde Avrupa kupalarında hiç ama hiç süre alamayacak...)

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Zülfiye ve Yağmur Fenerbahçe Acıbadem’de
    Lig ve Kupa şampiyonu, Avrupa ikincisi Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız’da transferler sürüyor. Takımımız son olarak Bursa Nilüfer Belediyesi’nden Zülfiye Gündoğdu ve Beşiktaş’tan Yağmur Koçyiğit’i, düzenlenen bir törenle renklerine bağladı. Genel Sekreterimiz Vedat Olcay, bayan voleybolda yaşanan rekabet ortamına dikkat çekerken; Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yarın son bir transfer daha gerçekleştireceklerini duyurdu.

Zülfiye Gündoğdu ve Yağmur Koçyiğit’in Fenerbahçe Acıbadem’e transferleri nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odasında bir tören düzenlendi. Törene Genel Sekreterimiz Vedat Olcay, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yeni transfer edilen voleybolcular ve basın mensupları katıldı. Törende Gündoğdu ve Koçyiğit, kendilerini Kulübümüze bağlayan resmi sözleşmelere imzaları attı.

Acıbedem rekabeti artırdı

Genel Sekreterimiz Vedat Olcay, Fenerbahçe Acıbadem’in bayan voleybolda Türkiye’deki rekabeti artırdığını belirterek, "Mehmet Ali Bey’in bu atakları rakiplerimize de tesir etti ve kaliteli transferler yapıyorlar. Önümüzdeki sezon çok zevkli maçlar izleyeceğiz. Türkiye’de voleybolun seyirci kitlesi de artıyor. Seyredilebilir, güzel bir spor dalı Türkiye’de yeniden canlandı. Takımımızın hem içerde hem dışarıda başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Son transfer yarın açıklanacak

Mehmet Ali Aydınlar ise "Bu transferlerimizle birlikte takımımızın eksik yerlerini tamamlamış bulunuyoruz. Yarın son bir yabancı transferimiz daha olacak" diye konuştu. Geniş bir kadro kurduklarını ifade eden Aydınlar, "Dört yabancı oyuncumuz var, yarın da 5 olacak. Toplamda 15 oyuncumuz var. 3 yabancı oyuncu sınırlaması, ayrıca yoğun maç trafiği olması nedeniyle geniş, nitelikli ve kaliteli bir kadro oluşturduk. Zülfiye ve Yağmur’un takımımıza güç katacaklarına inanıyoruz" dedi.

Herkes Fenerahçe’yi ister

Yeni transferlerimizden Zülfiye Gündoğdu, büyük bir kulüpte oynamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Herkes burada oynamak ister, mutluyum" derken; Yağmur Koçyiğit ise Fenerbahçe Acıbadem’de büyük başarılara imza atacaklarını kaydederek, hayırlı bir sezon olmasını diledi.

Yağmur Koçyiğit Kimdir?
    Beşiktaş’tan transfer ettiğimiz Yağmur Koçyiğit 1988 doğumlu. 1.85 metre boyundaki smaçörün, daha önce de 1 yıllık bir İspanya tecrübesi var.

Zülfiye Gündoğdu kimdir?

Nilüfer Belediyesi’nden transfer ettiğimiz Zülfiye Gündoğdu ise 1982 doğumlu. Tecrübeli pasör, daha önceleri de Gazi Üniversitesi, Değirmendere, Yalovaspor, TED Kolejleri ve İller Bankası’nda forma giydi. Zülfiye Gündoğdu, geçen yıl İtalya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda Plaj Voleybolu Milli Takımımiz ile çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yağmur değilde Neriman diyodum, hem eczacıbaşının zayıflaması hemde çok iyi oyuncu olması açısından ama anlaşamadılar herhalde.

Yarında Fofao imzalayacak büyük ihtimalle.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Zülfiye iyimiş yanlız

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Burnu sargılı olan Yağmur. Diğeri Zülfiye.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Abi endişelerini anlıyorum ama 5 yabancı çok da zarar verecek bir durum değil bence. Liglerin başlaması ekim ayını bulacakmış sanırım, milli takımların maçları sebebiyle çok sıkışık fikstür olacakmış.

Tabi dışarıda yabancılar, içeride yerliler şeklinde olması sıkıntı doğurabilir ama böyle olacağını da sanmıyorum. Bir avrupa maçında 5 oyuncu da sürekli oynamayacaktır.

15 kişi gerçekten fazla, gönderilecek oyuncular olabilir ki bu da herhalde hoca geldiğinde belli olur. Milli takım hocası olması, çok sayıda oyuncu arasından en iyi kadroyu seçip, almadıklarını, oynatmadıklarını da formda ve moralli tutmasını sağlayacaktır. Bu açıdan Ze Roberto'ya güveniyorum.

Ama işler iyi gitmzse, takım olma süreci biraz zaman alırsa, geçen sene hoca ile oyuncuların arasında kurdukları o güzel bağ, o hocaya duydukları sevgi ve geçen sene biz daha iyiydik, şimdi ne hale geldik düşüncesi oluşursa işler zor yürür.

Ze Roberto'nun yaklaşımı, bu sezon avrupa şampiyonluğu konusunda bize fikir verecek, bir de voleybolda maalesef en fazla 2 yıllık imzalıyor yıldız oyuncular, çoğu 1 yıllık imzalıyor. Çünkü getirdiğin yıldızın belki de diğer takım oyunlarına bakıldığında en çok katkı yaptığı daldır voleybol. Bu nedenle voleybolda da yıldızlar kısa süreli oynayıp, farklı takımlarda başarılar yakalama düşüncesindeler.

Asıl önemli olan altyapıya yapılacak hamleler ve milli takımın da 2000'lerin başında yakaladığı havayla daha üst seviyelere çıkması. Eğer alttan sürekli belli kalitenin üzerinde oyuncular yetiştirebilirseniz voleybolda, o oyunculara katılacak yıldızlar sayesinde de sürekli adınızdan söz ettirirsiniz.

Mehmet Ali Aydınlar, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu istiyor, bu nedenle de bu sezon böyle bir kadro kuruldu bence, eğer bu sezon avrupa şampiyonluğuna ulaşırsak -1 sezon ailemin yanımda oynayacağım diyen seneye yeniden dönebilir- seneye daha sağlam ilerleyecen ve fazla değişiklik yapılmadan kurulacak kadrolarla devam edilir.

Öncelikli hedef, takip edebildiğim kadarıyla avrupada şampiyonluk, sonra da bir voleybol ekolü oluşturma çalışmaları olacak bence.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bende herşeyin bu şekilde gelişmesini umuyorum. Bu kadar yatırımın bir karşılığı olmalı... En kısa sürede cebimize Avrupa şampiyonu ünvanını koyup, daha sonra istikrarlı, ilk "altı"nın bir çırpıda gözü kapalı sayılabileceği, rol dağılımı belli olmuş, oturmuş, üzt düzey bir kadro oluşumu... Geçen yıl bunu yakalamıştık. Sadece ufak tefek birkaç rötuşla (alternatif libero ve pasör takviyesiyle) herşey kusursuza yakın olacaktı. Ama sanırım Gamova'nın ayrılışı bütün planları alt-üst etti ve sayın Aydınlar'ı telaşlandırdı, bir hışımla piyasada ne kadar dünya yıldızı varsa hepsini topladı... Hayırlısı olsun. Koçun işi çok zor. Muhteşem oyuncular var elinde. Muhteşem oyunculardan muhteşem bir takım yapmak zorunda... Bir Fenerbahçeli olarak sabırsızlıkla bekliyorum yeni sezonu...

Büyük oynamakta zormuş kardeşim ya? Bu kadar yıldız beni bile panikletti. Zor iş bir dünya kulübünün taraftarı olmak... Zor ama harika...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Default "Fofao" Fenerbahçe Acıbadem’de

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, ’’Fofao’’ adıyla bilinen 40 yaşındaki Brezilyalı yıldız pasör Helia Rogerio de Souza Pinto’yu kadrosuna kattı.
    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen imza töreninde Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay hazır bulunurken, Fofao kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı attı.
    Törende konuşan Mehmet Ali Aydınlar, transfer nedeniyle son kez medya önüne çıktıklarını aktarırken, ’’Bugün, önemli bir isim olan Fofao’yla sözleşme imzalayıp, transferi noktalamış olduk. Ben bugüne kadar üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum. Çok iyi bir takım oluşturduk, çok iyi bir hoca getirdik. Bugüne kadar biz konuştuk, bundan sonra ise teknik heyetimizin ve oyuncularımızın konuşmasını bekleyeceğiz. Bu transferin de hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
    Genel Sekreterimiz Vedat Olcay da yapılan önemli transferlere dikkat çekerek, ’’Bugün son transferi yaptık. Transferde hep enleri yaptık. Hocamız da enlerden biri. Bayan voleybolda olduğu gibi erkeklerde de, basketbolda da önemli transferler var. Bu sene hem voleybolda hem basketbolda çok güzel maçlar olacağını zannediyorum. Bize şampiyonluk yakışır diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

FOFAO: ’’BU TAKIMIN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM’’-

Brezilyalı yıldız Fofao, Fenerbahçe Acıbadem takımının bir parçası olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu aktarırken, ’’Burada olduğum sürece, voleybol kariyerim boyunca kazandığım tecrübelerimi aktarmak ve takım arkadaşlarımla birlikte başarılar kazanmak istiyorum’’ diye konuştu.
    Transferde emeği geçen isimlere teşekkür eden Brezilyalı oyuncu, ’’Hayatımda ayrı bir dönem, yeni bir başlangıç gerçekleşiyor. Eminim güzel günler geçireceğiz burada’’ derken, Brezilya Milli Takımı’nda oynamayı bıraktığını ve kulüp bazında kariyerini sürdürdüğünü vurguladı.
    Diğer yandan Fofao, transferi gerçekleşmeden önce Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı’nın antrenörlüğüne getirilen Ze Roberto’nun kendisine kulüple ilgili çok güzel şeyler aktardığını da sözlerine ekledi.

7/4/2010

Kaynak: fenerbahce.org

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bugün dünyanın en iyi pasörlerinden birisiyle anlaşma imzaladık ve transferi kapattık. 15 oyunculuk muhteşem bir kadro oldu. Kadroda yok yok... Şimdi sıra bu muhteşem kadroyu muhteşem bir takıma dönüştürmekte... Şimdi sıra Ze Roberto'da...

Bu pasör dünyanın en iyi birkaç pasöründen birisi... Yaşının 40 olması hiç sorun değil... Çünkü voleybol bir temas sporu değil ve zaten pasör bölgesinde oynadığı için bir smaçöre göre daha ileri yaşlara kadar oynayabilir. Bir pasörde aranacak en önemli vasıf doğru pas tercihleri yapmasıdır. Oyunu okumasıdır. Fofao bu işin uzmanı... Kenardaki koç kadar oyunu okuyabilen muhteşem bir oyuncu... Haydi hayırlısı... Yüksekten düşenin canı çok yanarmış. Bu kadronun kalitesi çok ama çok yükseklerde... Sakın düşmesinler; onların başarısızlığı -Allah korusun- daha fazla can yakar.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Dünyanın en iyi pasörüdür kendisi. Muhteşem bir kariyeri var. Türk oyunculara katkı yapacaktır mutlaka..

Başarıları
    • 1994-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1994-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
    • 1995-World Grand Prix-Gümüş madalya.
    • 1995-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 1996-Atlanta Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
    • 1996-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1997-World Grand Champions Cup-Bronz madalya.
    • 1998-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 1999-World Grand Prix-Gümüş madalya.
    • 1999-World Grand Prix- En iyi pasör.
    • 1999-Dünya Kupası-Bronz madalya.
    • 2000-World Grand Prix-Bronz madalya.
    • 2000-World Grand Prix- En iyi pasör.
    • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
    • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları- En iyi pasör.
    • 2003-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 2004-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2005-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
    • 2005-CEV Kupası-En iyi pasör- Sirio Perugia.
    • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
    • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör- Sirio Perugia.
    • 2006-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2006-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
    • 2007-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia
    • 2007-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
    • 2007-Dünya Kupası-En iyi pasör.
    • 2008-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör-CAV Murcia 2005.
    • 2008-World Grand Prix-Altın madalya.
    • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-Altın madalya.
    • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-En iyi pasör.

Mesaj Yetkileri