Aykut Kocaman öncelikle forvet demiş zaten, bu nedenle rahatım, istediği forvetin özelliklerini de belirtmiş zaten, buna uygun birini alacaklardır.
"YÜCE ATATÜRK"
Yorumlarınızı beğenerek ve dikkatle okuyan birisiyim. Ama malesef erkek basketbolu konusunda haksız olduğunuzu düşünüyorum; özellikle son yapılan Lavrinoviç transferinden sonra...Erkek basketbol takımında çok önemli transferler oluyor. Lavrinoviç euroleague standartlarının Nowitzki'sidir. Yani NBA'in en iyilerini getirme şansımız olmadığına göre -günün birinde Messi bile gelir ama Kobe ve LeBRon gelmez- euroleague standartlarında oynamamız çok doğal... Marko Tomas Hırvat basketbolunun -çok abartılı olmakla birlikte- yeni Drazen Petroviç'i olarak gösterildi. Drazen Petroviç Avrupa basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusudur. Marko Tomas ise Drazen Petroviç'in yarısı bile olsa bize yeter de artar. Keza Lavrinoviç... Kendi pozisyonunda euroleague'in (futboldaki karşılığı Şampiyonlar Ligi) en iyi üç isminden birisi... Kaya'yı anlatmaya gerek yok. Kişiliğinden ve bizimle olan mazisinden bahsetmiyorum ama Semih ve Ömer'in NBA yolunu tutmasından sonra alınabilecek en iyi yerli oyuncuyu aldık. Engin Atsür bence en iyi yerli oyun kurucu olmaya aday... Şimdi Nielsen transferiyle uğraşılıyor. O da gelirse benim bile gözümü korkutuyor. Futbol takımının olduğu kadar transfere ihtiyacımız yoktu, ama Ömer ve Semih'in kaybında onlardan daha iyilerini aldığımız gibi, ayrıca Engin ve Tomas transferi de işin bonusu oldu. ZATEN ÇOK İYİ ve ÜSTDÜZEY BİR TAKIMDIK. Tek sorun Tanjeviç'ti. ŞİMDİ MUHTEŞEME YAKIN BİR TAKIM OLDUK. AVRUPA STANDARTLARINDA...
Yani erkek basket takımında da çok harika işler oldu. Bizi yanıltan şu oluyor: Bayan voleybol, bayan basketbol ve erkek voleybolundaki transferlerin erkek basketbolundaki karşılığı LeBron James, Kobe Byrant, Carmelo Anthony, Dwyane Wade'dir. Futboldaki karşılığı ise Messi ve Christiano Ronaldo'dur. Gerçekçi olmak lazım. Erkek basketbolunda alabileceğimiz en iyi ve en doğru oyuncuları transfer ediyoruz.
Geriye sadece FUTBOL kaldı.
Yapılan iyi işleri hatırlatmak istedim sadece. Kusura bakmayın. İyi geceler.
Bana da Piquionne gelecek gibi geliyor.Bu oyuncu hakkında fikri olan ?
Piquionne veya Hazard düşünemiyorum artık.
Bir türlü gol atamayan adama gerek yok, bir türlü atamayan ama attığı da hep değişik olan golcüleri senelerdir izliyoruz zaten.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bu sezon Portsmouth'ta fena sezon geçirmedi ama.48 maçta 15 gol attı.Asist özelliğide olan bir oyuncu,7'de asist yaptı.Piquionne tarzı oyuncular TSL'de iş yapar...
Ters orantı yaparsak güzel bir sonuca varabiliriz
Atan adam geliyor atamıyor - Belki atamayan adam gelir atar![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Grafite !!!!!
Aziz Yıldırım bu politikayı çok iyi biliyor.Sene sonu şampiyonluk kaçtığında eminim burada yorum yapan birçok arkadaşım (bende dahil) sinirden çılgına dönmüştük.Trabzon maçından sonraki gün Duam'la birlikte Aziz Yıldırım ve ekibi de istifa etse (yine bende dahil) çoğunluk mutlu olurdu, eminim.
Benim hazmedemediğim şu; 1 buçuk aydır ortalıkta Hazard'lar, Krasiç'ler, Dzeko'lar, Alexis Sanchez'ler, Ronaldinho'lar, Henry'ler uçuşuyor ve yönetim gidip Piquenne gibi -bana göre 3. sınıf bir golcüyü- alıp getiriyor mu? işte buna şaşırmam.Ve geçmiş senelerde yaptığımız gibi sayın Aziz Yıldırım'ı uyguladığı bu müthiş politikadan dolayı bir kez daha tebrik ederim sadece...
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Cihan Kamer büyük ihtimalle Hazard icin gitmistir.
Lim10:
Futbolcu transferi konsunda başkana güvenmemekte haklısınız... Ben sadece futbolcu değil, futbolla ilgili her konuda başkana şüpheyle bakarım. Yanlıştır demiyorum; futbolla ilgili konularda şüpheyle bakarım. Özellikle hoca tercihlerine... Son 10 yılda hoca konusunda kafamda soru işareti bırakmayan, sonuna kadar güvendiğim ikinci isimdir Aykut hoca... (Birincisi Mustafa Denizli'ydi. 10 yıl önce...) Başkan istediği kadar futbolu iyi bildiğini iddia etsin, 2006 yılından bugüne yaptığı ve yapmaktan kaçındığı her hamle takımın gücünden birşeyler eksiltti. Hatta 2001 şampiyonluğundan sonra yaptıkları daha fazla zarar verdi. (2001-03 arası yaşanan kabus...)
Ama bu defa Aykut hocanın onayından geçmeyen futbolcunun alınacağına ihtimal vermiyorum. Ve Aykut hoca elinde patlayacak futbolcuyu kolay kolay almaz. Ona güvenmek zorundayız.
Last edited by yaman76hakanFB : 06.Temmuz.2010 at 08:17
Benim anladığım Fener'in ihtiyacı olan forvet , isterse 30 tane boş kaleye atsın ama ne olur atsın tipi biri![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Faik Çetiner az evvel bizim stadyum'da Fenerbahçe'nin A.Madrid'e Forlan için Güiza + 7 MN £ Teklif ettiğini söyledi.
Fenerbahçe'nin aradığı bence tek isim NOBRE![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Uzun zamandır takip ediyordum biraz alt yapıyı.Elimizden güzelim bi ön libero kaçırıcaz.Forlan ve Agüero'nun menejeri gelip alt yapımızdan bir arkadaşın menejeri oluyor biz hala ön libero arıyoruz.Ve o arkadaş sanırsam seneye Deportivo'da olucak.Fotomaç'ın haberi vardı 4-5 ay önce inanmamıştım.Alt yapıda oynayan arkadaşla görüştüm ve doğru dedi buraya gelmeden önce onla sohbet etmiş.Ve biz hala ön libero bakıyoruz.Millet alt yapıdan oyuncu alır yetiştirir.Biz basıp parayı alıyoruz.Artık Aykut Kocaman alt yapıyada el atmalı.
Bu arada ilkbahar'da verilmişti sanırım ama kesin değildi,G.S araya girecek falan diye söylentiler vardı.
Recep Niyaz resmen FENERBAHÇE 'de arkadaşlar
Verildiyse kusura bakmayın ama kesin olarak geldiği verilmedi diye hatırlıyorum...
![]()
aykut kocaman kendisine gereken değerin katbe kat üzerinde değer verecektir. tıpkı diğer genç oyunculara verdiği gibi.
bu çocuğun yetişmesinde asıl rol altyapı hocalarına düşüyor.
aykut kocaman ile birlikte 2-3 yıl içerisinde altyapıdan oyuncu izleyebileceğiz A takımda.
(/s)
Nobre zaten beğenilmediği için değil, yabancı kontenjanı sebebiyle gönderilmişti, gönderildikten 2 ay sonra da Türk vatandaşlığına, jet vatandaşlık sistemiyle geçmişti, o da ayrı bir olay, madem ki böyle olacaktı, Fenerbahçe hiç göndermezdi.
"YÜCE ATATÜRK"
Şu duruma bak... NOBRE bile yetersiz bir oyuncu olmasına rağmen, arkadaşlar haklı olarak aradan tam dört sezon geçmiş olmasına mukabil, halen onun ismini anma ihtiyacı hissediyorsa, bu durum bile son dört yılda FUTBOL ŞUBESİNİN ne kadar kötü yönetildiğinin bir numaralı ispatıdır. Yüzmilyonlarca euro para harca ve daha Nobre'nin üstüne birşey koyamadığın gibi, Nobre'yi bile hatırlama ihtiyacı hisset... Olur şey değil... Hani Maradona geçtiğimiz aylarda Müller'i top toplayıcı çocuk sanmış ya... Muhtemelen Dunga ile Nobre bir yerlerde karşılaşsa, benzer bir hadise vuku bulabilirdi. Ve işte biz bu Nobre'nin bile yerini dolduramadıysak bir yerlerde büyük yanlışlar yapılmış demek ki... (Nobre'nin Fenerbahçe'ye yaptığı hizmetleri inkar etmek için yazmıyorum bunları... Sadece futbol şubesinin yıllardır ne kadar yerinde saydığını, hatta gerilere gittiğini misallendirmek için...)
Koyunun olmadığı yerdeki Abdurrahman Çelebileri bile bugün mumla arar hale geldik. Ama inancım tamdır ki, (ilk defa içim bu kadar rahat) Aykut hocaya en az iki sezon sabır gösterilir ve işine karışılmazsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Güzel günler yakındır; kimbilir belki gelecek sezon, belki gelecek sezondan da yakın...