Amare hamlesi sonrası Knics için söylediğimin benzerini yazacağım: Boozer harika bir bitirici ama tek başına bir takıma sınıf atlatamaz. Boozer transferi yanına alınacak süperyıldızla değer ve anlam kazanacaktır. (LeBron ya Amare hamlesine, yahut Boozer hamlesine ayrı bir değer katacak isimdir. Bu iki hamlede LeBron'un kararını etkilemek amacıyla yapılmıştır. İşin gerçeği bu iki isimde ancak LeBron veya başka bir süperyıldızla beraber olurlarsa oynadıkları takımın sınıf atlamasına katkıda bulunurlar.)

Yine Amare hususunda söylediğimin benzeri: Boozer'ın savunma zafiyetini telafi edecek ikinci uzun çok önemli... Onun yanına savunmayı bilen ve ona konsantre olan sert bir uzun lazım... Evet, Joakim Noah bu özelliklerin birçoğuna sahip... Ama geçen yıl center oynamasına rağmen bana sorarsanız asıl pozisyonu powerforvet...
Center oynadı ama sırtı dönük hiç oyunu olmayan bir center... Oysa Florida'nın iki yıl üst üste NCAA şampiyonu olduğu yıllardan beri müthiş bir ribauntçu, yüzü dönük ribaunt kovalayan bir uzundu... Boozer yanına gelirse yardım alamayacağı için kalın uzunlara karşı bire birde ve sete sette çok zorlanır. Bu sene yanında çok hırslı, agresif ve yardım savunmasını iyi bilen başka isimler vardı. Enerjileriyle ve yardım getirerek bazı şeyleri örtüyorlardı. Boozer kılını kıpırdatmaz.

Boozer'da tıpkı Amare gibi savunmayla ilgisiz ama en azından ribaunt alma konusunda bir zafiyeti yok... Bu sebeple onun yanındaki ismin çok iyi bir ribauntçu olmasına gerek yok. Perkins gibi birisi olabilir, ribaunt ortalaması düşük ama kalın ve çok sert... Joakim Noah zaten bu sezon ribaunt konusunda bütün NBA'in en iyilerindendi. Boozer'da iyi ribauntçudur. Amare'nin yanındaki uzun ise mutlaka üst düzey bir ribauntçu olmalı...

Bakalım; Boozer normal sezonda yine sakatlık ayaklarına yatacak ve sezonun yarıdan fazlasını yatarak mı geçirecek? Yanına çok büyük bir yıldız alınmaz ve iddiası düşük bir Bulls sözkonusu olursa emin olun böyle olacaktır.