-
15.Temmuz.2010, 12:17
İlk turda elensek bile Avrupa Ligi'ne kalıyoruz, geçen sene Sivas'ın kaldığı gibi. Ama ilk turda zorlanacağımızı sanmıyorum.
Aykut Kocaman geldiği gün, köklü değişiklik yapmayacağım, ddeğişiklik zamanla olacak, geçen sene oynanan sistem üzerinde iyileştirmeler yapacağım demişti zaten. Bu nedenle dün akşam oynanan oyun beni şaşırtmadı.
Geçen sene takım 4-4-1-1 gibi gözüküyordu sahada, bu sene kanatların Alex hizasında olacağını anladım dün. Gerçi daha maç başlamadan ayaklarımız ağrıyor demişti bazı oyuncular, belliydi maçın pek iyi geçmeyeceği yine de 35-40 dakika rakibe fazla top vermeden, sürekli pas yaparak oynamaya çalışan bir takım gördük.
Önder'de artık ısrar etmeye gerek yok, eğer transfer yapılmayacaksa Bekir rahatlıkla Gökhan'ın yedeği olur, Önder fazlalık.
İlhan defansta gayretliydi ama ne zaman baksam yanında Bilica yoktu, verdiğimiz pozisyonlara bakın, tek başına İlhan var sadece, Bilica ne yaptı bilemedim, yabancı sayısını da düşününce, Lugano-İlhan ikilisi oynayacak, Bilica yedek kalacak gibi duruyor.
Caner ilk devre bekte, 2. devrenin bir kısmında önde oynadı. Bekte fazla sırıtmadı, 1-2 ters topu kesti, hücuma destek verdi ama öne geçtiği dönemde, bekte oynadığından daha etkili olduğunu gördük. Santos'la verkaçlar yaparak o kanattan etkili oldular 2-3 defa.
Alex'in takıma gireceğini düşünürsek, Selçuk ve Ceristian yan yana oynamayacaktır. Ama birisi mutlaka oynayacak, daha çok izlemek lazım.
Kazım etkili olmak istese de, pek etkili değildi. Sağ kanatta başladı, sonra ortaya geçti, yorgunluklarını hesaba katıyorum elbette ama daha çok çalışması lazım.
Emre bu takımın bankosu zaten, nerede oyna dersen orada oynar.
Deivid antremanların en iyilerinden diyorlar, gerçi önceki senelerde de denirdi bu ama maçlarda hiç Deivid'i en iyi göremezdik. Dün yine öyle oldu, çeyrek final oynadığımız, sürekli goller attığı dönemde bile Deivid'in oyununu beğenmeyen ben, dün nesini beğenebilirdim.
Semih de bu takımın ilk 11 oyuncusu olamaz, Semih'e güvenilip yola devam edilmez. Olmuyor, yapamıyor, tek forvet oynatacaksan bu Semih ile de Güiza ile de Gökhan ile de olmaz.
Fark yaratan oyuncular 2. devre giren oyuncular oldu, Bekir bir kere Önder'den daha iyi durumda olduğunu gösterdi.
Stoch umarım takımın geneline uymaz, 45 dakia ölçü olmaz ama takımın şu anki yapısında hücuma destek verecek en iyi kanat oyuncusu konumunda ki bir ara ortada da oynadı maçın son bölümlerinde.
Gökay'a daha fazla şans verilmeli, 1-2 güzel hareket yaptı, daha fazla şans bularak tecrübesini arttırmalı, Deivid'e harcanan zaman ona harcanmalı en azından.
Santos biraz fazla şişmiş ama sol beke geçtiğinde Caner'den daha iyi olduğunu gördük, Caner'le de iyi anlaştılar, Stoch sağda Caner solda değerlendirilebilir sakatlar düzelene kadar.
Dün Aykut Kocaman tereddütte kaldığı oyuncuları görmek için bu maça çıkmıştır umarım. Evet eksikler fazlaydı, yorucu kamp dönemi, ilk hazırlık maçı, bunların hepsini göz ardı etmemek gerek ama bu maçların bir getirimi olduğunu göreceksek, bu maçlarda yolların ayrılacağı isimlerin belirlenmesi gerekir.
İlk 11'de oynayabilecek, Volkan, Gökhan, Lugano, Santos, Alex, Mehmet, Özer dün maç başlarken kadroda değildi. Bunlara bir de yapılacak 2 transferi eklersek, elbette dün akşama göre farklı bir takım olacak.
Mesaj Yetkileri