Maçı izlemedim ama söylediklerinize göre geçen seneden çok farkı yok takımın. Mağlubiyetin iyi bir yanı var oda yöneticiler takımın oynadığı futbolu görüp transfer çalışmalarını hızlandırabilir. Yada en azından ben öyle olmasını umuyorum.
Maçı izlemedim ama söylediklerinize göre geçen seneden çok farkı yok takımın. Mağlubiyetin iyi bir yanı var oda yöneticiler takımın oynadığı futbolu görüp transfer çalışmalarını hızlandırabilir. Yada en azından ben öyle olmasını umuyorum.
Mahalle takımlarına 4-5 atmaktansa ciddi bir takımla hazırlık maçı yapıp yenilsen bile eksiklerini görmek daha iyidir diye düşünüyorum.Adı üstünde hazırlık maçı ve üstelik ilk hazırlık maçı,sonuç önemli değl.Önemli olan sahada Aykut Kocaman'ın istediklerine ne kadar cevap verebiecek futbolcular.
Stoch,Caner ve Kazım'ı ilk hazırlık maçı olmasına rağmen beğendim.Stoch zamanla çok daha iyi olacak.
İlk turda elensek bile Avrupa Ligi'ne kalıyoruz, geçen sene Sivas'ın kaldığı gibi. Ama ilk turda zorlanacağımızı sanmıyorum.
Aykut Kocaman geldiği gün, köklü değişiklik yapmayacağım, ddeğişiklik zamanla olacak, geçen sene oynanan sistem üzerinde iyileştirmeler yapacağım demişti zaten. Bu nedenle dün akşam oynanan oyun beni şaşırtmadı.
Geçen sene takım 4-4-1-1 gibi gözüküyordu sahada, bu sene kanatların Alex hizasında olacağını anladım dün. Gerçi daha maç başlamadan ayaklarımız ağrıyor demişti bazı oyuncular, belliydi maçın pek iyi geçmeyeceği yine de 35-40 dakika rakibe fazla top vermeden, sürekli pas yaparak oynamaya çalışan bir takım gördük.
Önder'de artık ısrar etmeye gerek yok, eğer transfer yapılmayacaksa Bekir rahatlıkla Gökhan'ın yedeği olur, Önder fazlalık.
İlhan defansta gayretliydi ama ne zaman baksam yanında Bilica yoktu, verdiğimiz pozisyonlara bakın, tek başına İlhan var sadece, Bilica ne yaptı bilemedim, yabancı sayısını da düşününce, Lugano-İlhan ikilisi oynayacak, Bilica yedek kalacak gibi duruyor.
Caner ilk devre bekte, 2. devrenin bir kısmında önde oynadı. Bekte fazla sırıtmadı, 1-2 ters topu kesti, hücuma destek verdi ama öne geçtiği dönemde, bekte oynadığından daha etkili olduğunu gördük. Santos'la verkaçlar yaparak o kanattan etkili oldular 2-3 defa.
Alex'in takıma gireceğini düşünürsek, Selçuk ve Ceristian yan yana oynamayacaktır. Ama birisi mutlaka oynayacak, daha çok izlemek lazım.
Kazım etkili olmak istese de, pek etkili değildi. Sağ kanatta başladı, sonra ortaya geçti, yorgunluklarını hesaba katıyorum elbette ama daha çok çalışması lazım.
Emre bu takımın bankosu zaten, nerede oyna dersen orada oynar.
Deivid antremanların en iyilerinden diyorlar, gerçi önceki senelerde de denirdi bu ama maçlarda hiç Deivid'i en iyi göremezdik. Dün yine öyle oldu, çeyrek final oynadığımız, sürekli goller attığı dönemde bile Deivid'in oyununu beğenmeyen ben, dün nesini beğenebilirdim.
Semih de bu takımın ilk 11 oyuncusu olamaz, Semih'e güvenilip yola devam edilmez. Olmuyor, yapamıyor, tek forvet oynatacaksan bu Semih ile de Güiza ile de Gökhan ile de olmaz.
Fark yaratan oyuncular 2. devre giren oyuncular oldu, Bekir bir kere Önder'den daha iyi durumda olduğunu gösterdi.
Stoch umarım takımın geneline uymaz, 45 dakia ölçü olmaz ama takımın şu anki yapısında hücuma destek verecek en iyi kanat oyuncusu konumunda ki bir ara ortada da oynadı maçın son bölümlerinde.
Gökay'a daha fazla şans verilmeli, 1-2 güzel hareket yaptı, daha fazla şans bularak tecrübesini arttırmalı, Deivid'e harcanan zaman ona harcanmalı en azından.
Santos biraz fazla şişmiş ama sol beke geçtiğinde Caner'den daha iyi olduğunu gördük, Caner'le de iyi anlaştılar, Stoch sağda Caner solda değerlendirilebilir sakatlar düzelene kadar.
Dün Aykut Kocaman tereddütte kaldığı oyuncuları görmek için bu maça çıkmıştır umarım. Evet eksikler fazlaydı, yorucu kamp dönemi, ilk hazırlık maçı, bunların hepsini göz ardı etmemek gerek ama bu maçların bir getirimi olduğunu göreceksek, bu maçlarda yolların ayrılacağı isimlerin belirlenmesi gerekir.
İlk 11'de oynayabilecek, Volkan, Gökhan, Lugano, Santos, Alex, Mehmet, Özer dün maç başlarken kadroda değildi. Bunlara bir de yapılacak 2 transferi eklersek, elbette dün akşama göre farklı bir takım olacak.
"YÜCE ATATÜRK"
Benim görüşüm Bilica'ya bir kombine alalım. Sonuçta tribünde oturacak. 31 yaşına gelmiş adamı transfer et hemde yabancı mantıksız. Deivid antreman topçusu belli zaten her yıl kampın en iyisi. Ben kampın değil ligin en iyisi olacak topçu istiyorum.
Hala Deivid'den medet umuyorsak yazık bize. Adamlar Guti'yi, Quaresma'yı alıyor, biz ölmüş bitmiş sürekli sakatlanan oynadığında da hiçbir işe yaramayan Deivid'den medet umuyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı çıkış dışında Deivid'in olumlu bir hareketini hatırlamıyorum.
Caner Erkin ve Stoch arasında sol tarafta iyi bir rekabet olacak gibi görünüyor.
fbtv muhabiri deivid iyi performans sergiliyor diyor.
alaattin metin köşesinde deivid'i övüyor.
bunları hep yönetim konuşturuyor.
(/s)
Deivid bu saatten sonra anca idman topçusu olur zaten.
Resmi siteden Kamp Günlüğü
Fenerbahçemiz, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı Belçika kampının dördüncü gününde, çalışmalarını sabah saatlerinde 2 ayrı grup halinde yaptığı çalışmalarla sürdürdü. Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman yerel saatle 10.30’da başladı ve 1 saat 30 dakika sürdü.
Dün oynanan AZ Alkmaar maçında görev alan oyuncularımızdan Bilica, İlhan, Önder, Caner, Selçuk, Cristian, Emre, Kazım ve Deivid antrenman sahasına gitmeyerek otelde kaldı. Bu oyuncularımız havuz, masaj ve saunadan oluşan rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Tedavisine devam edilen Mehmet Topuz da otelde kaldı.
Geri kalan grup ise Genk Stadı’nın yanında bulunan sahada yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Antrenman boyunca, teknik ekipte yer alan Kocaman’ın yardımcıları Fahrudin Ömeroviç ve İsmail Kartal, antrenör Turgay Altay, kondisyoner Dr. Alper Aşçı, kaleci antrenörü Murat Öztürk ile maç analisti Arda Keskin de sahada hazır bulundu.
Koşu ve koordinasyon hareketleriyle başlayan antrenman pas ve şut çalışmalarıyla devam etti. Ardından dar alanda top kapma ve pas çalışması yapan oyuncularımız, dar alanda yaptıkları çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Takımımız, çalışmalarını bugün yerel saatle 19.00’da aynı sahada yapacağı antrenmanla sürdürecek.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Aykut Kocaman basın toplantısı yapıcaktı noldu o?
Özer ne durumda? Haberi çıktı mı bu aralar , ben mi kaçırdım.Omzundan ameliyat olacaktı, platin alınacaktı vs.
Önümüzdeki sezon iyileşmiş halini dört gözle bekliyorum.
Özer bu sezonun da sezon başı kampını kaçıracak muhtemelen, 2 önemli ameliyat geçirdi çünkü. Sahala dönmesi gecikse de, döndüğünde Aykut Kocaman ile takımın yıldızları arasına girecektir diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Serkan... Şöyle düşünüyorum, böyle kurguluyorum; Özer'i ilk onbirde bir yere oturtamıyorum. Kimin yerine ve hangi bölgede? (Yanlış anlama, bana kalsa kimi keseceğimi, kime güle güle diyeceğimi ve Özer'i kimin yerine oynatacağımı çok iyi biliyorum ama gerçekçi olmak lazım...) Onun yeteneklerini bütün cömertliği ile sergileyeceği her yer dolu... İşi çok zor.
Zaten Özer'in kısa vadede takımın direk 11 oyuncusu olmasını bekleyemeyiz, sezonu geç açmış olacak, form yakalayıp diğerlerini yakalaması yine zaman alacaktır.
Özer form yakaladığında da, ortashada da, kanatlarda da, gerekirse Alex'in yerinde de rahatlıkla oynayabilir. Kadroda yer bulmak da Aykut Kocaman'a kalmış. Bu sezon direk oynamasa bile kulübede çok iyi bir koz olarak oturur, seneye zaten kim gider kim kalır bilemeyiz.
"YÜCE ATATÜRK"
Alex şimdi twitterına yazdı: "idman şimdi bitti, iyi idman yapıyoruz".Türkçe öğrenmiş anlaşılan veya bir arkadaşı yazdı.
![]()
(/s)
Alex Türkçe biliyor zaten.Konuşurken zorlanıyor sadece ama dinlerken anlıyor veya yazarken biliyor.
Evet Alex Türkçe biliyor bunu bir röportajda da söylemişti.Söylenilenleri anlıyorum fakat konuşurken zorlanıyorum demişti.
Adam Türkçe konuşabiliyorum dese, " hadi Alex bize Türkçe bişeyler söyle " , " Alex türkçe küfür biliyor musun? biliyorsan bizimle paylaşırmısın? " gibi gibi sorularla uğraşmak istemediğinden konuşmuyor adamAyrıca takım içinde Alex'in aksanının M.Topuz'dan daha iyi olduğunu söyleyenler bile var
![]()
![]()
TRT'de tanıtımı gördüm, Galatasaray maçı TRT HD'den yayınlanacakmış ama TRT 1'in yayın akışında yok maç, TRT 1'de Bursaspor maçı var gözüküyor o gün.
Maçı D-Smart mı verecek acaba, kesinleşti mi? D-Smart'ın kendi HD kanalları var gerçi, neden TRT HD'yi seçsin orası da garip, anlamadım.
"YÜCE ATATÜRK"
Abi zaten orası da D-Smart'ın sayılır![]()
ilk turda elendiğimizde uefaya kaldıgımızdan emin misiniz sanki geçen sene sivas gruplardan önceki son turda elenmişti ben hatırlamıyorum aslında ama bildigim cl gruplarından bi tur önceki elemede elenildiğinde uefaya gidiliyo
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
İlk turda Anderlecht'e elendikten sonra Avrupa Ligi Play-Off turunda Shaktar'a elenmişti Sivas.
Tabi böyle şeyleri konuşmayı sevmem ama bu turda elenirsek Play-Off turuna,bir sonraki turda elenirsek gruplara kalıyoruz Avrupa Ligi'nde.
Bunlar felaket senaryoları gerçi.Şampiyonlar Ligi'ne muhakkak katılmamız lazım.
Sivas hiç tur atlayamamıştı geçen sene, ilk katıldığı turda, yani Fenerbahçe'nin şimdi katıldığı turda elenmişti.
"YÜCE ATATÜRK"