-
19.Temmuz.2010, 17:10
Magic-Bird-Jordan... 1992 Olimpiyat kadrosu... Gerçek Dream Team... Yani orjinal Rüya Takım... Onlar niçin gelmiş, geçmiş ve muhtemelen gelecekteki en muazzam basketbol takımıdır? Cevabı belli: Magic-Bird-Jordan...Onlar niçin bütün herkesten farklı bir etki uyandırdı? Cevabı belli: Magic-Bird-Jordan...
Bu üçlünün aynı takımda oynamasını ufak bir çocukken hayal ederdim. Hani elimize kağıt-kalem alır ve tuttuğumuz takımın ilk onbir'ini kurarız, bazı oyuncular transfer ederiz hayalimizde... Çocuklukta ve sıkıcı derslerde... Bunu hep hayal ettim. Hayali bile muhteşem bir haz veriyordu. Çocuk aklı... Neyse ki, onları dünya gözüyle bir arada oynarken görmek nasip oldu: 1992 Barcelona Olimpiyatları...
Bu üçlü herhangi bir NBA takımında bir araya gelseydi, ligin ne tadı ve ne tuzu kalırdı. İndirin kepenkleri...
JORDAN onlarla bir arada oynamam diyor. BİRD ve MAGIC'de oynamak istemezdi. Ama bir defa bir araya gelseler, inanın ne uyum sorunu, ne başka bir şey... Bu üç oyuncu da hastalık derecesinde kazanmaya odaklı, parkede gözü dönen ve rakibini yok etmek ve silmek dışında hiçbir şey düşünmeyen çok farklı bir psikolojiye sahiplerdi. Kazanmak için ne gerekirse yaparlardı...
Evet, bu üçlü bir araya gelmezdi. Ama bir defa bir araya gelselerdi; bir daha asla ayrılamazlardı. Dedim ya; onlarda kazanma tutkusu hastalık derecesindeydi. Onları diğer birçok yetenekten farklı kılan biraz da bu mental farklılıklarıydı.Rekabetçi yanları... Meydan okumaya bayılan karakterleri... Ve asla geri adım atmayan kişilikleri...
Buna şaşırmamak lazım... Çünkü onların adı: MAGIC-BIRD-JORDAN'dı. Bir araya gelmezlerdi ama gelmiş olsalardı mutlaka takım olmayı başarırlardı. Bu tamamen onlara has bir şeydir. Çünkü onlar benim nezdimde tüm zamanların en özel oyuncularıdır.
Mesaj Yetkileri