Öncelikle yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.
Ligde ilk maçımıza kendi sahamızda çıkıyoruz.Seyircisiz oynayacağız,önemli bir handikap olacak.Ama sakatların büyük bir çoğunluğu takıma döndü.Mehmet Topuz,Özer,Gökhan Gönül,Lugano ilk 11'de oynayabilirler.
Antalyaspor'u hazırlık döneminde hiç seyretmedim.O yüzden pek bir bilgim yok yeni sezona nasıl girecekleri ile ilgili.Ama geçen seneden kalma pozitif oyunlarının üstüne koymuşlarsa,bir de seyircisiz oynayacağımızı düşünürsek tehlikeli bir maç olacaktır.Milli takımlarına giden oyuncularımız da sağlam bir şekilde gelirse şöyle bir 11'le çıkarız büyük bir ihtimal
Güzel bir maç olsun.3 puanla başlayalım,sezonu güzel açalım.Volkan Demirel
Gökhan Gönül-Lugano-İlhan-Andre Santos
Cristian(Mehmet Topuz)-Emre
Dia-Alex-Stoch
Gökhan Ünal
öncelikle maç saatlerinin iftardan sonraya denk gelmesi güzel bir olay. taraftar iftarını yapıp öyle gidecektir maça. ligin ilk maçı olması ve bu maçın kadıköy'de oynanacak olması sebebiyle tribünler dolabilir. itici güç olan 12 numara ile bu maçı kazanabiliriz. lakin oyuncuların ruhsuz tavırları beni endişelendiren nokta. umarım defansif hatalar (bilica) yapmayız.
tahminimce 3 gol atarız ve bunlar da stoch ve dia'dan gelir![]()
(/s)
aman allah'ım nasıl unuttum ben bunudoğru tabi stadı yaktık. düzeltme için sağol osman abi.
şimdi beklentim daha da düştü. beraberlik bekliyorum. kazansak bile pek farklı olmayacaktır skor. çok rezil oynuyoruz zaten.
(/s)
Fenerbahce'nin zor bir donemden gectigi bu anlarda evinde taraftarsiz olmasi isleri bence daha kotu etkiliycekdir , beraberlik cikar diyorum bu macdan
Fenerbahçe zaten Young Boys yenilgisinden sonra moralman çok aşağılara düştü..
Oynadıkları oyunun da pek iç açıcı olduğu söylenemez , zaten aksi takdirde şu an ŞL'de olurlardı ve keşke olsaydı Fenrbhçe..
Maçın da seyircisiz olması işleri iyice kötüleştiriyor.. Ben beraberlik bekliyorum açıkçası..
Seyircisiz oynamamız büyük bir handikap olarak gözüküyor. Zaten gol yollarındaki sıkıntımız hat safhada. Maçı kazanırsak bireysel yetenekten kazanırız. Galibiyet skorudaki fark 1'den fazla olmaz.
Ben durumun şu anda o kadar vahim olduğunu düşünmüyorum.Bu takımın sadece üstüste maç kazanıp özgüvenini tekrar yakalamaya ihtiyacı var.Sakatlar iyileşti,uzun bir süredir takımla çalışıyorlar.
Abi Mehmet Topuz veya Özer forma giyebilecek mi?
Eğer ikisinden biri oynarsa şöyle bir kadro bekliyorum.
Volkan
Gönül - Bilica - İlhan - Andre
Topuz (Özer) - Cristian - Emre
Stoch - Dia
Güiza
İkiside oynarsa şöyle bir kadro.
Volkan
Gönül - Bilica - İlhan - Andre
Topuz - Özer - Emre
Stoch - Dia
Güiza
--------------------------------------------------------------------
İnşallah dediğim ikinci kadro olur ve orta saha daha sağlam olur. Güiza oynarsa gol atar demedi demeyin.
Evet uzun zamandır takımla birlikte topla çalışmalara katılıyorlar,iyileştiler.Aykut Hoca'nın lig maçlarında Alex'i keseceğini düşünmüyorum.Güiza ile de başlayabilir belki forvette doğru söylüyorsun.
Seyircinin olmaması daha iyi, sakatlar takıma dönecek ama mutlaka aksayan yerler olacak, o dönemde sahadaki oyuncular ıslıklanma korkusuyla sorumluluk almaktan kaçmaları yüksek, çok kritik bir dönemdeyiz çünkü, kimse günah keçisi olmak istemez bu dönemde. O nedenle seyircinin olmaması, takımın toparlanma sürecinde iyi oldu.
Üst üste 2-3 galibiyet alınırsa ki Antalya maçı en kolay maç gibi duruyor, sonrasında PAOK deplasmanı, Trabzon deplasmanı var, takımın güveni yerine gelir, taraftardan gelebilecek olası tepkiler çok rahatsız etmez onları. Eğer PAOK maçı kaybedilmezse, Trabzon deplasmanından umutluyum. Sonrasında seyirci de iyileşmeyi görünce, desteğiyle 12. güç olacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
Orası öyle abi ama çıkışa geçmek isteyen bir takımın daima itici güce ihtiyacı vardır ve tam bu zamanda seyirci yok.. Bu açıdan düşünülürse seyircinin olmaması kötü..
YB maçında çıkışa geçmek istemiyor muydu bu takım?Gökhan'ı ıslıkladılar bu sefer de o maçta, bu maçta da hata yaparsam ıslıklanırım korkusu olursa, çıkışa geçemez ki takım, basit oynar, yanındakine topu verir benden çıksın olay der, takım 1-2 maç kazansın, ben sorumluluk alsam kazanıyoruz duygusu oyuncularda oluşsun, o zaman taraftarın desteği elbette itici güç olacak ama şu aşamada Fenerbahçe'de en büyük sorunlardan biri olan, takımı sahiplenmeme olayı, oyuncuların kendilerini tam anlamıyla oyune vermemeleri, taraftarın önünde daha da stres yaratır. Takımı için savaşan, mücadele eden, elinden geleni yapan oyuncuları zaten etkilemez, Emre, Lugano, Gökhan mesela bunları biliyorsun ki sahada olduklarında yapabileceklerinin en iyisini imkanları olduğu müddetçe yaparlar, diğer oyuncuların da bu izlenimi vermesi gerekir taraftara.
"YÜCE ATATÜRK"
Dediğin doğru abi.. Fenerbahçe'nin en büyük sorun taşın altına elini koyacak oyuncuların azlığı.. Hal böyle olunca takım pasifleşiyor. Taraftarın da daha sezonun basında bu denlı tepkı koyması ılgınc. Tamam ŞL'den elenmek büyük hayal kırıklıgı ama sonuçta Avrupa Ligi olayı vaar yani taraftarın biraz daha aklı selim davranması gerekir.Onlar da onca para döküyorlar maça geliyorlar stad hınca hınç dolu illaki güzel sonuçlar bekliyorlar.Ama ben şunu gördümki oyuncular inanılmaz baskı altnda. Birisi çalım deniyor kaptırınca hemen ıslıklar bilmem neler. Beşiktaşlı oldugum ıcın soylemıyorum bunu ama Q7 topu ayagına hemen hemen her aldıgında çalım dener biliyoruz yani bunu.Kaptırınca da 30-40 metre kosup gerı alıyor ama bu sefer de taraftarın gönlünü kazanıyor. İşte Fenerbahçe'de eksik olan bu , yani bir hata yapıldıgında 'ah bee , olsun koçum koş' gibi tepkiler yerine 'yuh ulan , nasıl kaptırırsın, böylelerinin takımda ne işi var' tepkileri ağır basıyor..
Şöyle de bir durum var; eğer kötü sonuç çıkarsa bu maç ve sonraki seyircisiz maçlardan, yönetim ve oyuncularımız başlarlar 'tekrar taraftarlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor, onların bize desteği gerekiyor, seyircisiz maç oynamaya sebebiyet verecek şeyler yapmamalılar' demeye. O kadar da yüzsüzdürler varolsunlar.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Tek ihityacımız kazanmak. İyi oyun filan bunlar zamanla oluşacaktır, ancak kazanmak zorundayız. Kazanalım ki takımın da Aykut hocanında kendine güveni gelsin, kazansınlar ki bizimde onlara güvenimiz gelsin
İyi oyun beklemiyorum kesinlikle, ama iyi sonuç alırız inşAllah. Ya kazanırız ya da kaybederiz diye düşünüyorum beraberlik ihtimali vermiyorum bu maça. Hadi bakalım Allah utandırmasın.
Fenerbahce alsa bile 1 gol ile alacaktir. Antalyasporu gecen sezondan biliyoruz, fizik gucleri cok iyi
Fenerbahçe'nin farklı bir skorla kaybedeceğini düşünüyorum. Antalyaspor'un ne durumda olduğunu bilmiyorum fakat Fenerbahçe'den daha iyi durumda olduğu kesin gibi. Zaten kötü olsa bile en çok Fenerbahçe kadar kötü olacaktır.
Şuan iki takım arasındaki kalite farkı Fenerbahçe'de ki belirsizlik nedeniyle kapanmış durumda buna seyirci eksikliğide eklenirse Antalyaspor bana göre galibiyet açısında 1 adım önde. Skor tahmininde 3-0
Bu maçı kazanmak çok önemli.Takım gerekli dersleri çıkarmıştır umarım.Forvetimiz ve Lugano o maçta oynarsa maçtan umutlu olurum.
Last edited by DisCo : 13.Ağustos.2010 at 05:03
Niang bu maça yetişemeyecek büyük ihtimalle.Ama Mehmet Topuz,Özer ve Lugano'nun oynayabilecek olması çok güzel.
Bu arada Stoch'ta formda gelecek. Milli takımdan golle dönüyor.
Transferlerin gecikmesi, bu formaya layık olmayan oyuncuların hala takımda olması, hazırlık maçlarından itibaren berbat futbol ve son olarak Y.Boys'a elenmemizden dolayı ligin ilk maçına kader maçı gibi bakabiliyoruz. Çünkü bu maçta kaybedilecekler muhtemel 3 veya 2 puandan ibaret değil; kötü bir başlangıç güven sarsıntısının şiddetini arttırabilir. Olası puan kaybında da tribünlerin sert tepkisi olabilirdi, bu açıdan seyircisiz maç avantaj sayılabilir.
En kötü senaryoyu ele aldık, tabi umuyoruz ki o varsayım gerçeğe dönüşmez. Güzel futbol, bol gollü galibiyet oyuncuların üzerlerindeki ölü toprağı atmasına yardımcı olabilir.
Aykut hoca muhtemelen Stoch'a Y. Boys maçında gördüğü kırmızı kartın cezasını bu maçta oynatmayarak verecek. Böylece Paok maçı için Dia'yı daha iyi hazırlama fırsatı da bulacak. Paok maçında Stoch cezası nedeniyle oynayamayacağından Dia'nın takıma alışmaya ihtiyacı var; bu maçta tercihini Dia'dan yana kullanır diye tahmin ediyorum. Stoch kontenjana takılmasa bile daha dengeli takım için Mehmet'e ihtiyaç var. Tabi saydığımız diğer faktörler olmasa Stoch yerine değil de Dia yerine Mehmet'i tercih ederdim.
Milli takımdan dönecek olan ve takımla fazla çalışma fırsatı bulamayan Lugano da muhtemelen yedek kalacak.
Tahmini kadrom;
Belki Bekir yerine İlhan'ı oynatabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Hem Serkan Abi,hem de Muhammed Abi'nin söylediğine katılıyorum.Young Boys maçında tribünden gözlediğim şekilde taraftarın tepkisi oldukça sertti.O yüzden bu maçı seyircisiz oynanacak olması takımın iyiliği için çok daha iyi olacak.Bu maçla birlikte 2 Paok maçı,Trabzon maçı ve Manisa maçını sorunsuz geçersek,5.haftada seyircili oynayacağımız Beşiktaş maçında çok iyi bir şekilde açarız sezonu.
Gökhan bugün Paf Takıma 3 tane atmış. Semih'te 1 tane atmış. Ama Semih daha etkili bir performans sergileyip Aykut hocayı forma seçiminde kararsız bırakmış diyorlar.
Semih'i daha çok görmek istiyorum ben ilk 11'de.Kesinlikle takımla daha uyumlu oynadığını düşünüyorum Gökhan Ünal'a kıyasla.
Seyircisi oynamamız handikap fakat ilk haftalarda 3 puan almak hele ki şu ruh haliyle takım için artı teşvik olacakdır.Kazanmalıyız kazanmak zorundayız.
Dia ve Stoch'un çok çalışması gerekecek ruhsuzlar gidip sakatlar tamamen düzeliip geri dönüncesine kadar.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Kolay maç olmayacak ama kazanmak zorunda olduğumuz bir maç.Mehmet Topuz'un durumu iyise Emre-Mehmet Topuz orta sahası yapabilir Aykut hoca.Stoch ve Dia ilk 11 de olacaktır büyük ihtimalle.Forvet seçimini bu sefer Semih'ten yana kullanmasını bekliyorum Aykut hocanın.
İyi de oynasak kötü de oynasak bu maçı kazanmalıyız.