Yani demek istediğim orda Osman arkadaşımız sanki Fenerbahçe için rest çektiğini belirtiyor benimde demek istediğim Fenerbahçe takımı için değil Fenerbahçe takımının verdiği para için geliyor.
Yani demek istediğim orda Osman arkadaşımız sanki Fenerbahçe için rest çektiğini belirtiyor benimde demek istediğim Fenerbahçe takımı için değil Fenerbahçe takımının verdiği para için geliyor.
Ya gereksiz tartışma okadar parayı bizden düşük bi kulüp verse gitmez ama Fenerbahce gibi bir kulüp yanındada güzel para gelecek tabiki sadece para herşeyi çözmez isim marka olmakta önemli.
Yaşlı olan, sadece aldığını düşünen, karşılığını vermeyecek isimleri almayacağız demişti. 30 yaşın üzerinde gelip de neler yaptığını gördüğümüz Hagi örneği, Hagi benim çok beğendiğim oyuncuydu demişti.
Yani takıma katkı yapacağını düşünüyorsa yaşa bakmıyor Aykut Kocaman, PVH daha yaşlıydı geldiğinde, neler verdi. Genç Gyan'a 16 verilmesindense yaşlı Niang'a 7-8 verilmesini tercih ederim. Tabi bu seçenekler Gyan ve Niang olduğundan yoksa 16 milyon verilebilecek bir durum varsa, bu 2 isimden de daha iyileri belki bulunabilirdi.
Sonuçta hayırlı olsun, takıma katkı yapacak oyuncu olsun. Bugün son defa Marsilya'da oynayıp, yarın Antalya maçında stadda olabileceği söyleniyor, maç seyircisiz ama kadroya giremeyen oyuncular izleyebiliyor herhalde maçı.
"YÜCE ATATÜRK"
Niang'ın bu kadar gönüllü olarak gelmesi önemli.Osman'da onu demiş zaten.Bu ülkeye başka birşey için gelen önemli futbolcu var mı ?
Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Serkan Kırıntılı oldu. Sarı lacivertliler genç file bekçisiyle 3 yıllık anlaşma imzaladı.
Serkan'ın menajeri Haluk Canatar, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını belirterek, Serkan'ın sarı lacivertli takımda çok başarılı olacağını söyledi.
İstanbul'da olan Serkan'ın en kısa sürede takımla antrenmalara çıkacağı belirtildi.
Fenerbahçe'de 3. kaleci durumuna düşen Volkan Babacan ise Kayserispor'la anlaştı. Genç file bekçisinin sarı kırmızılı takımla 3 yıllık kontrat yaptığı öğrenildi.
Kayserispor Asbaşkanı Şaban Mirapoğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, bu konuda hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi. Transferin en kısa zamanda resmiyete dökülmesi bekleniyor
Radyospor
Bence iyi bir kaleci değil ama hayırlı olsun.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bence de çok iyi bir kaleci değil ama isim olarak veya duruş olarak yedek kalecilerimizden kat kat iyidir. Volkan'a acil alternatif lazımdı bence iyi bir transfer
Futbolculuk bir meslek. Hobi için yapılmıyor yani. İnsanlar hayatını futboldan kazanıyor tabi ki parayı tercih edicek. Para için gelmeyen yoktur. Önemli olan Memo'nun da dediği gönüllü olarak takıma katılması.
Serkan çok iyi bir alternatif.
Şöyle bir durum var, kadroda altyapıdan yetişmiş 1 oyuncu bulundurma zorunluluğu var, bunu senelerdir Volkan Babacan ile kullanıyordu Fenerbahçe. Volkan'In senelerdir ilerleme kaydedememesi, sürekli maç yapmadığından dolayı denilebilir ama yine de oynadığı maçlarda, maça etki edecek hareketlerini pek göremiyorduk artık, önceki senelerde, kumaşı iyi, gelişim gösterebilir yorumu yapılırken, son 1-2 senedir, şans bulduğunda yerinde saydığını gördük. Her kaleci hatalı gol yer, üstelik de bu konuda Türkiye'nin en iyileri denilen Rüştü ve Volkan'ın pek çok yediği hatalı goller gösterilebilir ama büyük bir kaleci olacaksan, şans bulduğun anda maça damga vuracak hareketler de yapmalısın.
Mesela Onur, mesela Cenk, bunlar da hatalı goller yiyebilir ama kalede durduklarında kumaşlarının iyi olduğunu çok net belli ediyorlar, zaten bu sebeple Onur formayı kaptı, Cenk de uzun süre yedek kalmayacaktır.
Şimdi Mert var, Volkan Babacan beklenen gelişmeyi gösteremeyince yerini Mert'e bırakması normal. Ama şu var ki, Mert'in gelişim süreci de, eğer çok aykırı bir kaleci değilse çok iyi olmayacaktır. Sonuçta Volkan Demirel kalenin sahibi ve Mert'e de sıra gelmesi pek kolay olmayacak, belki Mert'in de altında olan, daha küçük yetenekli kaleciler varsa onların üzerinde duruluyordur, Volkan'ın bırakma döneminde şans bulabilecek.
Bu psikolojiyle, tüm sezon kendini hazır tutması da zor olur genç kalecilerin, futbol bu, ne olacağı belli olmaz, transfer sezonu kapanır, Volkan uzun süreli sakatlanırsa, Mert o ağırlığı taşıyabilecek düzeyde hazır mı? Engin'in ayağı kırıldığında Rüştü kaleye geçip, 40 yıldır Fenerbahçe'nin kalesini koruyormuş gibi oynadı ve devamını biliyoruz.
Demek ki, ne Volkan Babacan'da ne de Mert'te bu ışığı görememişler, iyi kaleci olabilirler, yetenekli olabilirler ama o sorumluluğu alıp baskıyı kaldırabilmeleri de önemli. O nedenle Serkan Kırıntılı iyi bir alternatif olur, zaten geçen sezon Volkan maç kaçırmadı, bir sorun olduğunda veya kupa maçlarında Serkan kalede olur, çok ekstra işler yapmasını da zaten bekleyen yok kendisinden.
İlk yazdığıma dönersem, 18 kişilik kadroda acaba bu genç oyuncu kim olacak, Mert kaleye geçip, zamanında Serdar'ın kadroya girememesi gibi Serkan dışarıda kalacak ve Volkan'ın oynayamayacağı maçlarda direk 11'e mi girecek? Yoksa kampa katılan gençlerden biri kadroda mı olacak? Bu gençler kadroda olursa Aykut Kocaman onları zaman zaman oynatacak mı? Bunları merak ediyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Okan 18 kişilik kadronun içinde olacaktır bence
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Okan Alkan kulübede oturabilir. Deivid'i kulübede bile görmeye tahammülüm yok. Deivid oturacağına Okan otursun.
Sağ beke alternatifim Mehmet Topuz dedi Aykut Kocaman, o nedenle Okan'ın, en azından bu sezon pek şans bulacağını sanmıyorum, belki kupa grup maçlarında ama Gökay olabilir, orta sahanın her yerinde oynayabilen bir oyuncu.
Niang gelirse 10 yabancımız dolmuş olacak, Güiza satılmazsa, Deivid ile tribünde oturacak oyuncu olacak gibi duruyor, diğer 8 yabancı kadroda olacaktır, Deivid'e yapılan sebepsiz yüksek ücretle sözleşme yenilenmesinin cezasını şimdi çekiyoruz, göndermesi kolay olmuyor.
"YÜCE ATATÜRK"
http://www.om.net/fr/Saison/101005/A...her_nos_points
Marsilya resmi sitesinde Niang'ın son maçına çıktığı ve Niang için yeni bir hikayenin başladığı söylenmiş. Bunu söyleyen sportif direktörleri Anigo oluyor galiba.
Niang transferine artık %100 oldu gözüyle bakabiliriz herhalde.
http://www.youtube.com/watch?v=rhL4N...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GoBSIMkbcTw
Niang'tan sonra Emre'nin yanına Zokora tarzı bir ortasaha almamız lazım.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Niang bitti...
Serkan abi öyle diyorsunda..
Volkan Babacan'da çok önemli kalecilerden birisi iyi olmasaydı Milli takımlarda görev almazdı futbolcu için her zaman oynamak çok önemli 1 maç oynayıp 10 maç sonra tekrar oynatılan bir oyuncudan tam potansiyelli verim alamazsın zaten, en başta suç bunu o oyuncunun beynine kazıyan hocaların kalecilerin hiç bir suçu yok..
Volkan Demirel saçma sapan hatalar yaptıkdan sonra bile hala kaledeydi 1 ALLAH kulu çıkıpta ya bu adam bu hafta bizi 3 puandan etti onun yerine Babacan'a verelim şans adam oynasın Volkan'da akıllansın gibilerinden hiç bir zaman düşünce olmadı, olmuyacaktırda.
Niang hayirli olsun diyebiliriz artik..
Haydi hayırlı olsun diyelimYaban Domuzu bakalım bizde napıcak
Lakabı pek güzel değil ya neyse
Emre-Emana ikilisi ne güzel olurdu be![]()
Bence yedek olarak iyi bir kaleci. En azından Türk olarak alınabilecek 3-4 isimden birisi. Güzel oldu. Yıllardır alternatifsiz olan kale mevki güçlendi..
Serhat, dedim ya iyi kaleciydi, ben de çok ümitliydim ama son 2 senedir şans bulduğu maçlara bakalım, akılda kalıcı hareketini hatırlayamıyorum. Yetenekli kaleci olmak başkadır, büyük takımın kalecisi olmak başkadır. Büyük takımda genç yedek kaleci olmak ise bambaşkadır. Volkan Babacan o ışığı vermiş olsa, kaleye geçtiğinde zaten formayı bırakmazdı. O nedenle Babacan'ın hatalı goller yemesini dikkate almam çünkü en iyileri dediğimiz Rüştü ve Volkan da en iyi oldukları dönemlerde saçma sapan goller yemişlerdir.
Ayrıca, şu anda hiç bir genç kaleci Volkan'dan formayı alamaz, sakatlık durumu olmadıkça. Alabileceğini gösteren kaleci çıkarsa da zaten alır, Volkan Babacan iyi bir kalecidir, sürekli oynamaya başladığında da daha iyi olacaktır, ligin ortalama üstü kalecilerinden bile olabilir belki.
Genç kalecilere Fenerbahçe'de şans sürekli verilir, zamanında Rüştü'ye verildiği gibi, sonra Oğuz'a, Volkan ve Recep'e hatta 1 maçlık da olsa yabancı da olsa Enke'ye verildiği gibi. Recep de çok yetenekli bir kaleciydi, bir Trabzon maçında çok iyi kurtarışlar yapmıştı, göklere çıkarılmıştı ama büyük kaleci olabilecek havası yoktu, nitekim olamadı da, sürekli geriledi, aynı şekilde Oğuz da, iyi kaleci ama sadece iyi kaleci, yıllarca Rüştü'yü bekledi, zaman zaman oynadı, şans bulunda ben bu formanın asıl sahibiyim diyemedi.
Volkan Babacan da, iyi kaleci ama o formayı giydiğinde asıl sahibi benim havasına giremedi, Oğuz ile kaderleri benzer aslında, Oğuz ayrılmak yerine yedekte kalmayı tercih etti, Volkan ayrılırsa kariyerini Oğuz'dan daha iyi sürdürülebilir, çünkü arkada beklyene psikolojsine girmiş artık, 1 numarada düşünmüyor kendisini.
Serkan Kırıntılı'nın da bu takımın 1. kalecisi olacağını düşünmüyorum ilerleyen yıllarda da. Olur da Volkan bırakırsa, giderse uzun vadede yine genç bir kaleci ile yola devam edilir, sakatlık olursa kısa vadede (örneğin sezonluk 1 ya da 2 sezon) Serkan oynayabilir ama bu takımın üst üste 6-7 sene kalesini koruyacak isim yine genç birisi olacaktır.
Ben buna inanıyorum, Engin'den Rüştü'ye, Rüştü'den Volkan'a ve Volkan'dan..., kim olur bilemeyiz, araya başkaları girse de bu zincir böyle kopmadan devam eder diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Bu arada geçen sene Fransa Ligi ülkemizde veriliyodu bu sene de veriliyor mu? Bakalım Niang'ın son maçına.
"YÜCE ATATÜRK"
Yeterki gelsin gol atsın yeter. İlk kez bizim klübe bu kadar gelmek isteyen bir oyuncu görüyorum. Para içinde olsa güzel bir haber.
Sonuçta Afrika'lı. Adamlar ne yorulmak biliyorlar ne başka birşey. Fiziği zaten müthiş. Gel ne olursan yine gel.
Zaten ya Zokora yada Emana gelsin Niang ile bu takım uçar.
Takım için en hayırlısı neyse o olsun o zaman abi ne diyelim böyle gelmiş böyle gidecek..![]()
niang ve serkan kırıntılı hayırlı olsun.
deivid'i bilemem ama güiza gidebilir.
deivid brezilya'dan gelen tekliflerin hepsini reddetmiş.
(/s)
Robinho yazasım geldi![]()
Kiralık olarak gelecek hissi uyandı bende hele ki resmi sitede yapılan açıklamadan sonra![]()
![]()
Zaten basına tanıtım doğru birşey değil adamları şımartıyorlar. Görmemişlik gibi oluyor basına tanıtım. Böyle basına tanıtım yaparsak oyuncular arasında huzursuzluk çıkar sonra oyuncu kendini klüpten üstün görür. Ben Robinho hayalleri değil Robinho kabusları görüyorum.