Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim kazanır?

Voters
27. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

23 85.19%
  • Berabere

3 11.11%
  • Manisaspor

1 3.70%
Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 105 arası toplam 105 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Manisaspor [3.Hafta]

Nesil
    2006
    Yer
    11

Herşeyden önce altyapımızdan yetişen genç bir oyuncunun maçta şans bulması ve bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi beni çok mutlu etti.İlk golde o kadar dengesiz pozisyondayken topu çok güzel çevirmiş.2. asistindeki ortası D.Alves vari bir orta olmuş.Bu bir yana Niang'ın attığı goller ne kadar kaliteli bir forvet olduğunu kanıtlıyor.Uyum sürecini aştıkça inşallah daha da iyi olacak.İlk golünde eliyle atsa o kadar dengeli bir kafa vuramaz belki.2. goldeki hızı ve en önemlisi kaleciyle karşı karşıya soğuk kanlı bir biçimde yaptığı bitirici vuruşu, uzun zamandır forvetlerinden bu tip goller görmeyen biz Fb taraftarları için ayrı bir sevinç kaynağı oldu

Yalnız bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz.Yediğimiz 2. golde ceza sahası içinde Mert dahil 6 kişi var.Diğer oyuncular nerede, çok ilginç.Gerçi ben özete baktım kontradan mı yakalanıyoruz tam belli olmuyor da, yinede geride bu kadar aciz bir biçimde yakalanmak bence defansta bir takım problemlerimizin olduğunu gösteriyor.

Ayrıca ben burada Polyanna'cılık oynamaya çalışan kimseyi göremedim.Ama Nostradamus'u oynamaya çalışanlar var gördüğüm kadarıyla.Zamanla daha iyi olacak.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Mac icin pek fazla bir sey soylemeyecegim sadece Helal olsun Aykut Kocaman,Helal olsun Mamadou Niang ve Helal olsun Okan Alkan diyorum.Guzel bir mac izlettiler bize ve bu tramvali gunlerde birazcik da olsa umut verdiler.Bu takim ligi goturur yeterki mucadele etsin ve dogru isler yapsin..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Maçın ilk 10 dakikasına yetişemedim ancak kalan kısmı izledim. Aykut hocayı hatalı olduğu kısımlarda nasıl eleştiriyorsak çıkardığı kadronun + yönlerini de belirtmek boynumuzun borcudur. Caner'in Galatasaray'da sol bek olarak oynadığında ortaya koyduğu kötü performans bilinmesine rağmen Aykut hoca sol bekte Caner'i oynattı. Bu bir mesajdı; bak Santos aklını başına topla, kendini rakipsiz zannetme dedi. Santos son maçlarda iyi durumda değildi ve umuyorum mesajı aldı. Okan'a Aykut hoca hazırlık maçları da dahil Gökhan'ın olmadığı tüm maçlarda Önder'den, Bekir'den önce şans vermeliydi; biraz geç oldu ama güzel oldu. Bekir bana göre iyi bir stoperdir ancak sağ bek yaratma denemelerine gerek yok; işte Okan'ı koydu bugün Aykut hoca, çocuk taş gibi top oynadı.

Fenerbahçe Stoch, Niang, Dia gibi hızlı isimler transfer etmesine rağmen oyunun genelinde yavaşlık mevcut. Evet hızlı oyunculara sahibiz ancak hızlı oyun yok.

Fenerbahçe genel olarak epey pozisyona girdi, daha farklı da bitebilirdi ancak bu maçtan şok bir mağlubiyetle de ayrılabilirdik. Manisa'nın bize karşı tutan genel şansı -bulduğu ilk pozisyonun golle sonuçlanması- yine tuttu derken Fenerbahçe defansının hataları Manisa'nın ciddi pozisyonlara girmesine neden oldu. Oh be ara sıra Manisa maçlarında şans bizden yana olabiliyormuş dedik. Mert'in önemli kurtarışı belki de maçın kaderini değiştirdi.

Geçen sene birçok maçta yaşadığımız sıkıntıyı bu maçta yaşayabilirdik. Dakika 40 küsür Mert zaman geçirmeye çalışıyor. Manisa İstanbul'a gelirken zaten umutsuz geliyor; Fenerbahçe'nin adından korkarak geliyor ancak Fenerbahçe'nin 1-0'a razı tutumu, kalecinin zaman geçirme çabaları rakibe cesaret veriyor ve rakip beraberlik golünü buluyor; ardından maçın gidişatına göre rakip 2. golü bulursa o maç bizim için işkenceye dönüyor eğer golü biz atarsak ve rakip dağılırsa sorun yok. Fenerbahçe durum 2-0 olduğunda dahi skora razı bir görüntü sergilememeli.

Bugün 2 gol atan Niang maçın yıldızı seçilebilir, 1 gol 1 asist yapan Alex seçilebilir, ortasahada çok iyi işler çıkaran Emre seçilebilir ancak bana göre maçın yıldızı kesinlikle Okan'dır. Bu yaşta Gökhan gibi Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu yerine oynayan Okan sanki 10 yıldır o forma sırtındaymışçasına büyük bir özgüvenle oynadı. Bırakın sırıtmamayı resmen parladı. Bence bu çocukta Gökhan'ı bile geçebilecek bir potansiyel var. Umarım çalışmaya devam eder ve hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe çok önemli bir oyuncu kazanır.

Mert'i genel olarak beğendim ama sanki ara ara Volkan'da da gözüken bazı pozisyonlarda donuklaşma hastalığı onda da var gibi. Yani dokunurdun be o topa Mert diyebileceğimiz pozisyonlarda yerinden oynamadığı oluyor. Tabi henüz tecrübesiz, daha iyi olacak.

Maçın genelinde Cristian'ı beğendiğimi söyleyebilirim ancak hala Fenerbahçe için yetersiz bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Özellikle yediğimiz 2. gol facia. Orada durum 4-1 değil de 2-1 de olabilirdi ve yediğimiz o golle puan da kaybedebilirdik. Cristian defans yapma konusunda bazen forvetler ve 10 numaralardan bile daha rahat davranıyor.

1-Cristian piyasa yok.

2-Cristian yeni yeni geliyor ancak rakiple arasında epey mesafe var.

Cristian sen bu takımın en savaşçı olması gereken bölgelerinden birisinin oyuncususun; görevin rakibe eşlik etmek değil, rakibe pozisyon fırsatı vermemek.

3- Dönen topta rakip çok rahat şekilde Cristian'ı peşine takıp devam ediyor.

4-Ve mutlu son Cristian rakibi tamamen bırakıyor. Ortaya çevrilen top gol oluyor.

Gollü galibiyet için takımımıza tebrikler.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

(/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Macin genis ozetini izledim , bu Okan'da is var , kendine ozguveni olan bir cocuk ve orta yapmasini cok iyi biliyor , sans verilirse Gokhan kadar iyi bir oyuncu olabilir oyle bir potansiyeli var gibi duruyor , bunun disinda Fenerbahce'nin herkesinde bildigi gibi Emre'nin yanina iyi bir kesici adam almasi gerekiyor bu macda yine belli etti kendini bu eksiklik ne Christian nede Selcuk'la olucak is degil , Niang'da bu macda kalitesini gosteren oyunculardan birisiydi attigi gollerin disinda oyun icinde nereye kacmasi gerektigini nerde topla bulusmasi gerektigini cok iyi bilen bir oyuncu bu sezon FB'nin yaptigi en iyi transfer diyebiliriz , birde maci tam izlemesemde ozetlerde Caner'in en az Santos kadar iyi oynadigini gozlemledim , FB'nin boyle bir alternatifi olmasi cok iyi hatta bence Caner zamanla Santos'uda kesebilir

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Öncelikle oyun anlamında beğendiğimi en azından belli dakikalar haricinde söyleyemeyeceğim. Defansif anlamda ki komedilerimiz yine devam ediyor. Duran top ve uyuşuk defans zaafımız son sürat.

Maçta tam anlamıyla şans golüyle öne geçtik. Şans sadece kalecinin topu elinden kaçırmasıydı. Alex her zamanki gibi doğru yerde bulunup gol yaptı. Ama ondan önce 18 yaşındaki bir çocuğun şans verildiğinde neler yapabileceğini oyunuyla herkese anlattığını gördük. Necip, Cenk, Onur, Batuhan, Okan bunları izlerken insan daha ayrı bir gururlanıyor. Atıyorum sağ bekte dün Önder gitmeseydi o olsaydı yahut Bekir oynasaydı öyle bir orta gelmeyecekti. Okan Gökhan Gönül tarzı hatta ondan daha atik (bence) bir oyuncu. Attığı çalımlar ve şut denemeside özgüvenini yükseltti yada yüksek olan özgüvenini bizlere gösterdi. Alex'inde bu konuda etkisi büyük tabi. Caner'i beğenmesemde attığı pasla kendini affettirdi. Defans genel olarak iyiydi fakat son yediğimiz golde adamlar 3. defa şut vurarak gol yaptılar. 3 defa şut vurdurmak kötü bir istatistik oldu. Ondan önce MErt daha sonra Okan topu kaleden çıkardılar. en sonunda da gol oldu. Niang Güizanın yakaladığı pozisyonları bu sene daha çok bulacak ve neler yapabileceğini özetledi bizlere. Aykut hoca M.Topuz ve Stoch'u çıkardıktan sonra özellikle Dia'nın girmesiyle takım ateşlendi. Bir anda goller geldi. Basın toplantısında Aykut hoca stopere adam alınacağını yabancı olacağını söyledi. Zaten alındı büyük olasılıkla ama ismi gizleniyor. Ayrıca Aykut Kocaman Okan'ın performansına ilişkin soruları kısaca cevaplayıp oyuncuyu fazla övmeden konuyu değiştiriyor. Akıllıca birşey. Çünkü basına bu konularda fazla demeç verip oyuncuyu gereğinden fazla şişirirsen oyuncuda bir anda ne olduğunu şaşırır. Bu konuyu eminimki Okan'a kendisi birebir söylemiş ve hatalarını ve doğrularını anlatmıştır. Tebrik ediyorum takımımızı.

Lig tv spikerleri attığımız her golden sonra Manisa daha olumlu işler yaptı vs. gibi saçma alakasız söylemler söyledi. Doğrusu anlayamadım bunun sebebini.

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    Macin genis ozetini izledim , bu Okan'da is var , kendine ozguveni olan bir cocuk ve orta yapmasini cok iyi biliyor , sans verilirse Gokhan kadar iyi bir oyuncu olabilir oyle bir potansiyeli var gibi duruyo ,
    işte budur Bu konuda Gökhan Gönül'den daha iyi izlediğim kadarıyla. Fenerbahçe taraftarları daha sık izlediği için daha iyi bilir tabiiki ama benim izlediğim Gökhan orta yapma konusunda eksikleri olan bir oyuncu. Sürekli gidip geliyor, zorluyor rakip bekleri, çizgiye inerek ya da rakibini eksilterek orta şansı yakalıyor ancak isabetli pasları oldukça düşük bu pozisyonlarda.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende Gökhan Gönül ün ortalarını yetersiz bulanlardandım. Gökhan Çok çabalıyor tek başına o kanadı idare ediyor ve orta açacak gücüde kalmıyor birazda bu sebeple ortaları yetersiz kalıyor. Okan dün çok iyi kesmeler attı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Okan Alkan çok yetenekli ama şanssız bir isim Gökhan Gönül'ü kesme şansı yok tabi Gökhan'ın çok sakatlanması ve kupa maçları sayesinde senede 10 civarı maç oynar ve 18 yaşında bir genç için az sayılmaz bu Fenerbahçe'de.Güçlenirse biraz çok önemli olabilir bana daha ofansif bi oyuncuyken sonradan sağ bek oynamaya başlamış gibi geldi çünkü oyun görüşü çok iyi diyebilirim.Umarım düzgünce çalışmaya devam eder 1-2 sene sonra Gökhan'ı avrupaya Okan'ı sağ beke yerleştiririz.

Sol beke gelince izlemedim Caner hata yaptı mı vs ama son golümüzde attığı pas Alex variydi.Ofansif yeteneklerinin daha fazla olduğunu biliyoruz ve defansta elinden geleni yapıp ofanstada böyle davranmaya devam ederse sol bekte en azından iç saha maçlarında sorun yaşamayız.Ben bu ikiliden umutluyum Okanda Canerde güzel alternatifler ve öndede oynayabilirler bence rahatlıkla.

Maç hakkında yapacağım yorumlar sadece bu ikili hakkında Aykut hocanın Mehmeti beke çekip Dia ile başlayacağını düşünüyordum denemedi daha önce Bekir o kadar aksamasına rağmen çünkü Okanı ama tam zamanında seyircisiz ve nispeten kolay bi maçta tercih etti.Zamanlama çok iyiydi.İç sahada çok gol atar zor puan kaybederiz bu gidişle.Milli takım arası falan takım daha çok oturacaktır.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Niang daha küçük bir forma giymeli; kappa stilinde olur. Adama çoğu çekme olmak üzere kaç tane faul yapıldı sayamadım. Bir ara Manisa'nın defans oyuncusu Niang'ın kolunu çekmekten koparıyordu. :}
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kötü başlayan hazırlık maçlarını oynadığımız dönemde bir maçta Okan da oynamıştı ve o maçta da bu takımda sırıtmadan oynayabilirim mesajı vermişti bizlere Okan. O maçtan beri Önder ve Bekir yerine Okan oynasın diyordum ama Young Boys maçlarında Okan'ın oynaması, alınacak olumsuz sonuçlarla bugün bu şekilde oynamasını engelleyebilirdi.

sananes'in bahsettiği gibi, seyircisiz maç, Gökhan sakat ve Okan için en iyi ortam. Seyirci elbette ilk maçında tepki göstermeyecekti ama sonuçta bu 18 yaşında biri, 50 bin kişi önünde oynamak bile insanı heyecanlandırır. İlk maçında, sakin bir ortamda oynaması, özgüvenini de arttırmıştır.

Gökhan Gönül, standartların çok dışında bir oyuncu, 2.ligde top oynarken 1 sene geçmeden Chelsea deplasmanında ŞL çeyrek finalinde oynamaya başladı. Bu hızlı yükselişte de asla şımarmadı. Okan'ın en büyük şansı kesinlikle önünde Gökhan Gönül'ün olması. 2.liglerde dolaşmasına gerek yok, A2'de oynasın ama Gökhan'ın yanında kalsın.

Gökhan'ın hala geliştiremediği özelliği son tercihleri. Son tercih yapacağı zaman ya orta yapılacak yerde şut çekiyor, başarısız pas veriyor doğru tercih yapamıyor yani.(Tabi doğru tercihleri hayli fazla, sadee göze batan eksikliği anlamında yazdım, o özelliği kötü diye değil) Zaten bunu da geliştirirse, avrupanın her takımında rahatlıkla oynayabilecek bir bek olacaktır. Aykut Kocaman benim sağ bek alternatifim Mehmet Topuz demişti ama sanırım Gökhan olmadığında artık Okan'ı göreceğiz.

Oyuncuyu 1 maçla göklere çıkarıp sonra kaybolmasını da izlememeliyiz. Bu konuda da Aykut Kocaman'a güveniyorum. Gökhan zaten çok sık maç kaçıran bir oyuncu değil, Okan kupa maçları dahil bu sezon 8-10 maç oynasa çok önemli bir gelişme olur onun adına.

Aykut Kocaman'a güveniyorum, ilerleyen maçlarda orta sahaya Emre çıkarken Gökay'ın girdiğini görebiliriz ve bu olaylar artık bizi şaşırtmaz. Santos'a toparlan demek için Caner'i seçmesi, takımda kim iyi oynarsa formayı kapar havası veriyor.

Bir de Niang'a değinmek gerek, bu adam Güiza'nın girdiği pozisyonlara girsin, onun attığının 2 katı gol atar.

Maçı izlemedim, sadece dinleyebildim bu nedenle oyun hakkında yorum yapamıyorum ama PAOK maçından sonra kazanmak önemliydi. Bazı şeylerin değişebileceğini görerek kazanmak da ayrı bir güzellik.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Okan, GG gibi önde de oynayabilen bir oyuncu. A2 takımında bir ara sağ bekte Murat Özer önünde Okan oynadı çok maç.

Caner'in transfer söylentileri çıktığında sol önde oynayacaksa alınsın, geride düşünülüyorsa gerek yok demiştim. Ama sezon başından beri Santos solbekte kötü olduğunu bildiğimiz Caner'in oynamasını bile istetti bize. Santos'un da savunması zayıf, Caner'in de. Ama Santos ve Caner'in mücadele gücü açısından Caner daha ağır basıyor. Gidince dönebiliyor, gereksiz topla oynamıyor, hücumda da bencil değil Santos kadar. Tek maçla değerlendirmek doğru olmaz ama bence bir süre daha Caner ile devam edilmeli.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Caner'in sol bekte varlığının Andre Santos'un formsuzluğuna bir çözüm olmasını umuyorum.Aykut Hoca bu maçta yedek bırakarak yerin garanti değil demiştir ama Andre Santos ne kadar toparlanır bilemem.

Nesil
    2006

Bu sene Fenerbahça maçları anlaşılan bol gollü geçecek. Sonunda 1-0'lık kısır sonuçlardan kurtulduk. 3 yiyip 4 atmak kulağa daha hoş geliyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Aykut Hoca geldiğinden beri tüm maçlarımı TGS 4-6 bitiyor.

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri