İnter'in taktiği nasıl işler ?

İnter 4 lü savunma önünde 2 tane ön libero kullanıyor. Hücuma çıkarken Bu oyunculardan Cambiasso savunmanın önünde boş alanları ve sağ veya sol bekin arkasını kollarken, sol ön libero motta defans ile orta alan arasında topu taşıyarak geçiş rolünü üstlenir. Sneijder ise forvetin arkasındaki alana yerleşerek son pasları atar ya da ceza alanına sokularak son vuruşları yapar. Kanatlardaki pandev ve eto çizgiye yakın yerlerde topla buluşarak içe kat eder ya da savunma arkasına kaçmaya çalışır. En uçtaki Milito ise savunma ikilisinin arasında sağa sola deplase olarak kanat forvetlere boşluklar yaratırlar.Burada beklerin görevi ise kanat forvetler içe sürdüğünde boşalan alana koşu yaparak hücumlara destek vermek ve orta açmaktır.

Savunmada ise kanat forvetler MR ve ML gibi davranarak geriye yaslanırken ön liberolar'a biraz daha yaklaşan Sneijder ile birlikte 4-2-3-1 olan sistem 4-5-1 şeklinde birbirine yakın ve rakip alanda baskıya başlayan bir savunma sistemine dönüşür.

R. Madrid nasıl hücuma çıkar ? (FM'de )

Real Madrid'de 2 ön libero ile oynar fakat İnter'den en büyük farkı ofansif orta saha oyuncusu yerinde forvette 2. santrafor kullanmasıdır. Kanat forvet görevleri Kaka ve Ronaldo'dadır. İleri uçta ise Benzema ve Higuain görev yapar. Çizgide topu alan kanat forvetler içe kat ederek adam eksiltirken santraforlar ise savunmanın açıklarından faydalanarak arkaya sarkmaya çalışırlar. Aynen İnter'de oldugu gibi sağ bekte Ramos,Sol bekte de Marcelo bindirmelerle rakibi bunaltır. Ön liberolar ise genelde yerlerini kaybetmeden oynarlar fakat bir tanesi diğerine göre biraz daha önde görev alır.

Bizim taktik ise bu 2 sistemin birleşimi gibi. Forvetlerden biri support rollü oynadığı için özellikle top rakipteyken geriye yardım eder. Taktiği kullanınca ve uygun isimleri yerleştirine keyif alırsınız. Önemli olan kafanıza koyduğunuz sistemi oyun motoruna aktarmaktır ve ben bunu yapmaya çalıştım