Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
45. You may not vote on this poll
  • Türkiye kazanır

35 77.78%
  • Belçika kazanır

5 11.11%
  • Berabere biter

5 11.11%
1 ile 30 arası toplam 412 sonuç

Konu: Türkiye - Belçika | Euro2012 Eleme Grup A

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aurelio'nun Necip'e oranla 10 yillik daha fazla bir futbol gecmisi var. 300-350 mac. Binlerce farkli durumu gormus, farkli seyi yasamis. Rakibi nasil alacgini da biliyor, nerede duracagini da. Rakibe faul yapmadan, nasil onu koseye kistiracagini cok iyi biliyor.

Zaten kendi yari sahamizda verdigimiz her serbest vurus tehlike oluyor. Olmasi da normal cunku Belcika'nin en kisa adami, asagi yukari takimin ucuncu en uzun adami Hamit ile ayni boyda idi. Bu durumda panikleyip faul yapacak oyuncuyu oynatmak, rakibe gel bizim kalemize bombardiman yap demek. Adamlarin zaten ozellikle deplasmanda en buyuk silahi duran top. O duran toplari, gereksiz faullerle bir genc oyuncunun vermesi de hic anormal bir durum degil. Tuncay Kompany'yi nasil attirdi? Ustelik Kompany premier lig'de oynuyor degil mi? Ama birden kendisini kaybedip o faulu yapip kirmizi kart gorebiliyor. Volkan Sen'in Galatasaray macinda topu eline almasindan farki yok, o da bir hata yapti ve yaptigi anda hata oldugunu biliyordu. Lakin kendisini onceden durduramadi. Genc ve hata yapacak. Bu hatalari yapmayacak oyuncular varsa elinde, onlari kullanmak cok daha dogru. Genc oyuncu da takiminda hata yapa yapa, kenardan izleyerek ogrenecek.

Ben de Necip'i begeniyorum. Ama eger biz yarismaciligi one cikartiyorsak su asamada, Necip'in cok daha fazla sey gorup yasamasi gerekli bu yarismaciligin bir parcasi olabilmesi icin. Belcika takimi tamamen genclestirmis, hemen hemen her oyuncu 19-20-21-22 yasinda. Ama on libero 33 yasinda, 70'den fazla milli olmus. Necip santrafor veya kanat oyuncusu olsa sonuna kadar oynasin, hata yapsa da cikartilmasin. Cunku bu oyuncularin yaptigi hatalari takimin geri kalani kapatabilir. Ama Necip'in mevki itibariyle yaptigi hatayi telafi edemeyiz. Olan da Necip'e olur. Burada Onur icin yazilanlari da goruyoruz ne de olsa.

haklısın abi bazı yerlerde tamam ama şöyle birşey var;

biz risk almayı, agresif oynamayı, hücum yapmayı, efektif bir takım olmayı risksiz oynama yerine tercih edemiyorsak galibiyeti de beraberliğin arkasına koyuyoruz demektir. böyle olursa da bir yerlere gelemeyeceğimiz aşikar değil mi. sonuçta örneğini verdiğin aurelio gibi adamlarla gelişimi sağlamamız zor. bakıyorsun aurelio'ya hiç eski fiziğinden eser yok, dikine tempolu bir oyun oynayamıyor. bizim ihtiyacımız olan oyunu sergileyebilecek futbolcular olmalı kadroda, yaşa çok da bakılmaksızın. sonuçta oynayarak tecrübe kazanılır, hafiften hafiften 11 oyuncusu olması gerekir necip gibilerin. nuri'nin çoktan olması gerekiyordu, ona hiç değinmiyorum zaten...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    haklısın abi bazı yerlerde tamam ama şöyle birşey var;

biz risk almayı, agresif oynamayı, hücum yapmayı, efektif bir takım olmayı risksiz oynama yerine tercih edemiyorsak galibiyeti de beraberliğin arkasına koyuyoruz demektir. böyle olursa da bir yerlere gelemeyeceğimiz aşikar değil mi. sonuçta örneğini verdiğin aurelio gibi adamlarla gelişimi sağlamamız zor. bakıyorsun aurelio'ya hiç eski fiziğinden eser yok, dikine tempolu bir oyun oynayamıyor. bizim ihtiyacımız olan oyunu sergileyebilecek futbolcular olmalı kadroda, yaşa çok da bakılmaksızın. sonuçta oynayarak tecrübe kazanılır, hafiften hafiften 11 oyuncusu olması gerekir necip gibilerin. nuri'nin çoktan olması gerekiyordu, ona hiç değinmiyorum zaten...
    Dikine, tempolu oynayacak bir kadromuz var mi ki? Semih ile, Arda ile, hatta Emre ile tempolu nasil oynayalim? Tuncay bile o eski deli dolu Tuncay degil. Belcika takiminin tempolu oynayacak fiziksel alt yapisi var. 90 dakika kosarlar, boylari uzundur, hizlidirlar, gucludurler. Hic birinin teknik becerisi cok ust duzey olmasa da hepsinin teknik becerisi iyi seviyededir. Ya bizimkiler?

Ilerideki oyuncularimiz tempolu olsa, Aurelio icin takimin el freni diyebiliriz. Ama durum oyle degil ki. Aksine, Aurelio'nun topa sahip olmamizi saglamasi (tabii bu Hiddink'in de tercihi) lehimize. 10 defa deneyip, 1 defa atan bir takim degiliz. 3 defa gidip, 1 defa atan bir takimiz. Fiziksel olarak cok iyi olmadigimiz icin topa sahip olup, rakibin fiziksel gucunden yavas yavas tirtiklamamiz lazim. Onlari bir saga, bir sola kosturmamiz lazim ki onlarin fizik seviyesi, bizim seviyemizle esitlensin. Sinirlerini bolzalim. Disiplinli bir sekilde oynayarak eninde sonunda zaaflarini yakalayalim ve oradan vuralim. Rakip bir yeri kapatmissa, oradan zorlayip bosu bosuna topu kaybetmeyelim. Yan ve geri pas yaparak rakibin konsantrasyonunu olcelim ve delelim. Tipki Zico'nun Fenerbahce'ye yaptirdigi gibi.

Necip'in de sirasi gelecek. Ama sirasinin ilk olarak Besiktas'da gelmesi gerekli bence. Ernst ve Aurelio ile ayni takimda olmasi da bence onun icin bir sans. Birisi cok iyi profesyonel, digeri oyunu cok iyi okuyan bir oyuncu.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    Konunun özüne dönelim lütfen.

Maç harici başka birşey tartışan ve kişisel tartışmalara giren arkadaşlara yaptırım uygulanacaktır.
    Quote Originally Posted by KaRaBükLü KraL View Post
    Kazakistan'ı içerde yeneriz.Avusturya'dan 6 puan bekliyorum şahsen içerde dışarda yenebileceğimiz bi takım.Azerbaycan'dan da bi 6 puan alacağımızı düşünüyorum.Almanya ve Belçika deplasmanlarında puan kaybı hakkımız var onun dışında puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum.Belki Türkiye'de Almanya zorlar falan ama bu gruptan 24 ya da 26 puanla Euro2012'ye gideriz gibime geliyo.İnşALLAH dediğim gibi olurda 2012'de turnuvada oluruz
    Avusturya bize sıkıntı çıkarabilir Almanya ya da 2. belçika maçından puan çıkaramazsak son maçlarsa sorun olabilir yani.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Avusturya bize sıkıntı çıkarabilir Almanya ya da 2. belçika maçından puan çıkaramazsak son maçlarsa sorun olabilir yani.
    Avusturya'yı çokta beğenmedim açıkcası.Çok iyi bi takım değiller bence en son oynadığımız maçta 4-2 kazanmıştık her ne kadar hazırlık maçı da olsaAlmanya yada 2.Belçika maçları benide düşündürdü ama Almanya'dan deplasman ya da Türkiye'de illaki puan alırız benceBelçika deplasmanında beraberlik bekliyorum ben

Nesil
    2006
    Yer

Dikine, tempolu oynayacak bir kadromuz var mi ki? Semih ile, Arda ile, hatta Emre ile tempolu nasil oynayalim? Tuncay bile o eski deli dolu Tuncay degil. Belcika takiminin tempolu oynayacak fiziksel alt yapisi var. 90 dakika kosarlar, boylari uzundur, hizlidirlar, gucludurler. Hic birinin teknik becerisi cok ust duzey olmasa da hepsinin teknik becerisi iyi seviyededir. Ya bizimkiler?

Ilerideki oyuncularimiz tempolu olsa, Aurelio icin takimin el freni diyebiliriz. Ama durum oyle degil ki. Aksine, Aurelio'nun topa sahip olmamizi saglamasi (tabii bu Hiddink'in de tercihi) lehimize. 10 defa deneyip, 1 defa atan bir takim degiliz. 3 defa gidip, 1 defa atan bir takimiz. Fiziksel olarak cok iyi olmadigimiz icin topa sahip olup, rakibin fiziksel gucunden yavas yavas tirtiklamamiz lazim. Onlari bir saga, bir sola kosturmamiz lazim ki onlarin fizik seviyesi, bizim seviyemizle esitlensin. Sinirlerini bolzalim. Disiplinli bir sekilde oynayarak eninde sonunda zaaflarini yakalayalim ve oradan vuralim. Rakip bir yeri kapatmissa, oradan zorlayip bosu bosuna topu kaybetmeyelim. Yan ve geri pas yaparak rakibin konsantrasyonunu olcelim ve delelim. Tipki Zico'nun Fenerbahce'ye yaptirdigi gibi.

Necip'in de sirasi gelecek. Ama sirasinin ilk olarak Besiktas'da gelmesi gerekli bence. Ernst ve Aurelio ile ayni takimda olmasi da bence onun icin bir sans. Birisi cok iyi profesyonel, digeri oyunu cok iyi okuyan bir oyuncu.

dediğim gibi bu bir tercih meselesi;

yaş ortalaması yüksek bir havuzdan tecrübeli oyuncuları, dirençli oyuncuları seçerek savunma açısından güvenli ve daha garanti anlayışlı bir takım oluşturmak var,

necip gibi nuri gibi x gibi y gibi gençleri takıma monte edip daha modern daha ofansif daha tempolu bir takım oluşturmak var.

dediğin gibi mevcut halimizde ikinci seçeneği uygulamak zor.

ama biz ilk seçenekle nereye kadar gidebiliriz ki? yani onu uygulamak için hiddink'e ne gerek vardı? neyi değiştirmiş olacak hiddink ...

Nesil
    2003

dediğim gibi bu bir tercih meselesi;

yaş ortalaması yüksek bir havuzdan tecrübeli oyuncuları, dirençli oyuncuları seçerek savunma açısından güvenli ve daha garanti anlayışlı bir takım oluşturmak var,

necip gibi nuri gibi x gibi y gibi gençleri takıma monte edip daha modern daha ofansif daha tempolu bir takım oluşturmak var.

dediğin gibi mevcut halimizde ikinci seçeneği uygulamak zor.

ama biz ilk seçenekle nereye kadar gidebiliriz ki? yani onu uygulamak için hiddink'e ne gerek vardı? neyi değiştirmiş olacak hiddink ...
    Biz Hiddink'i bizi turnuvalara goturmesi icin getirdik bildigim kadariyla. Gelecegimizi kurtar demedik.

Gelecegimizi kurtaracak olan da Hiddink degil zaten. O Ersun Yanal'in, altinda calisan antrenorlerin ve daha onemlisi futbol kuluplerinin isi. Bizi bir sonraki turnuvaya goturmesini bekledigimiz Hiddink. O da saniyorum ki bunu basarmak icin ne gerekliyse onu yapiyor.

Necip, Nuri, X, Y eger uluslararasi seviyede oynamaya hazir degilse, veya takima uymuyorsa bu oyunculari secmemesi, bu oyuncularla oynamamasi gayet normal bence. Kuluplerin yetistiremedigi adami Hiddink nasil yetistirsin yilda 20-25 gun beraber olarak? Ligde yuksek tempoda oynayan takim var mi ki milli takim yuksek tempoda oynasin?

Nesil
    2006
    Yer

Biz Hiddink'i bizi turnuvalara goturmesi icin getirdik bildigim kadariyla. Gelecegimizi kurtar demedik.

Gelecegimizi kurtaracak olan da Hiddink degil zaten. O Ersun Yanal'in, altinda calisan antrenorlerin ve daha onemlisi futbol kuluplerinin isi. Bizi bir sonraki turnuvaya goturmesini bekledigimiz Hiddink. O da saniyorum ki bunu basarmak icin ne gerekliyse onu yapiyor.

Necip, Nuri, X, Y eger uluslararasi seviyede oynamaya hazir degilse, veya takima uymuyorsa bu oyunculari secmemesi, bu oyuncularla oynamamasi gayet normal bence. Kuluplerin yetistiremedigi adami Hiddink nasil yetistirsin yilda 20-25 gun beraber olarak? Ligde yuksek tempoda oynayan takim var mi ki milli takim yuksek tempoda oynasin?

tüm türk futbolcuların arasından seçilerek oluşturuluyor milli takım, yani yüksek tempo yapacak adam hiç yok mu türkiye'de ? var, necip bir tanesi bunlardan.

benim buraya kadar yazmamın sebebi aslında şuydu;

oh... son saniyelerde hazard yardırmış geliyordu valla 3-4 kişiyi solladı ben dedim aha yedik ama çok şükür aldık 3 puanı...

ama ben gelecek için hiç de olumlu düşünceler çıkartamıyorum bu maçtan, zira karambol pozisyonlar olmasaydı bu maçı çok zor alırdık, yani hücum çeşitliliğimiz çok zayıf ve hiddink bu konuda bize ne kattı/katacak hiç kestiremiyorum...
    bizim dün o oyunla maçtan galip gelme ihtimalimiz azdı gerçekten, ama şansımız yaver gitti, üç karambol ortadan golleri bulduk. ama dediğim gibi şansımız olmasaydı o çok dar hücum çeşitliliğimizle maçtan puansız bile ayrılabilirdik.

hiddink doğru düzgün set hücumları yapabilen, bol pozisyona giren gerçekten iyi bir hücum takımı yaratabilecekse mevcut kadro seçimleriyle, buyursun yaratsın, eyvallah deriz önünde eğiliriz. ama zor bunu yapması sanki bana öyle geliyor, o yüzden yazdım bunları. sakatlıklar vs. olmadığında belki bi nebze daha iyi oluruz ama o da yeter mi bilemiyorum.
    Last edited by ForCimbom : 08.Eylül.2010 at 20:00

Nesil
    2003

tüm türk futbolcuların arasından seçilerek oluşturuluyor milli takım, yani yüksek tempo yapacak adam hiç yok mu türkiye'de ? var, necip bir tanesi bunlardan.

benim buraya kadar yazmamın sebebi aslında şuydu;

bizim dün o oyunla maçtan galip gelme ihtimalimiz azdı gerçekten, ama şansımız yaver gitti, üç karambol ortadan golleri bulduk. ama dediğim gibi şansımız olmasaydı o çok dar hücum çeşitliliğimizle maçtan puansız bile ayrılabilirdik.

hiddink doğru düzgün set hücumları yapabilen, bol pozisyona giren gerçekten iyi bir hücum takımı yaratabilecekse mevcut kadro seçimleriyle, buyursun yaratsın, eyvallah deriz önünde eğiliriz. ama zor bunu yapması sanki bana öyle geliyor, o yüzden yazdım bunları. sakatlıklar vs. olmadığında belki bi nebze daha iyi oluruz ama o da yeter mi bilemiyorum.
    Benim beklentim de bu mactan puansiz ayrilmamiz ve bir sonraki mac ile beraber yeni bir jenerasyonun takima monte edilmesi idi. Galip geldik ve bu degisim bir baska bahara kaldi.

Takimin onemli bir kisminin zaten 2012 sonrasi olmayacagini biliyoruz. Simdi Selcuk monte olur. Sonra Nuri. Sonra da Necip. Arada Topal oynar. Volkan Sen kadroya girer/cikar. Eren Gungor belki futbola doner. Ama bence bu oyuncularla da cok ileriye gitmeyiz. Ileriye gitmek icin bize (kuluplerimize) 15 yillik plan lazim. 10 yasinda alacagiz, 25 yasina kadar egitecegiz ve yararli olmasini saglayacagiz. Aksi takdirde Almanya'nin yetistirip kullanmadiklari bize kalir.

Nesil
    2006
    Yer

Benim beklentim de bu mactan puansiz ayrilmamiz ve bir sonraki mac ile beraber yeni bir jenerasyonun takima monte edilmesi idi. Galip geldik ve bu degisim bir baska bahara kaldi.

Takimin onemli bir kisminin zaten 2012 sonrasi olmayacagini biliyoruz. Simdi Selcuk monte olur. Sonra Nuri. Sonra da Necip. Arada Topal oynar. Volkan Sen kadroya girer/cikar. Eren Gungor belki futbola doner. Ama bence bu oyuncularla da cok ileriye gitmeyiz. Ileriye gitmek icin bize (kuluplerimize) 15 yillik plan lazim. 10 yasinda alacagiz, 25 yasina kadar egitecegiz ve yararli olmasini saglayacagiz. Aksi takdirde Almanya'nin yetistirip kullanmadiklari bize kalir.

abi bu son yazdıkların çok derin mevzular, altyapı problemimiz bambaşka bir dünya zaten. bana kalırsa klüpler öncelikli olarak yabancı hocalara yönelmeli altyapı için. dediğin gibi 10-11 yaşlarında hatta belki daha da küçükten alıp gerçek bir akademide gençleri eğitmek gerekiyor. asıl istikrar asıl başarı o şekilde sağlanabilir. o eğitimi sağlamak için de bence yabancı altyapı hocaları şart.

Mesaj Yetkileri