Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.
Hakemin hataları çok fazla, zaten bu nedenle çok kötü maç yönetti deniyor, tek tek pozisyon saymaya kalkarsan uzun bir liste çıkar zaten.

Fenerbahçe 3. değişiklik hakkını Volkan sakatlanırsa diye kullanmadı golü yiyene kadar, bu riski alamadı. Beşiktaş 2. devre zaten oyuna hakimdi ama öyle bunaltıcı bir baskısı yoktu, zaten maçın genelinde takım oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapmadı. Oyunu soğutmak, vakit geçirmek istese, emin ol daha fazlasını yapardı Volkan.

Volkan'ın yaptığı profesyonellik değildir, sakatlanmıştır ve bandajın değişmesi gerekiyorsa oyun durur ve değişir. Zaten 1 defa değişti. Kalecilerin durumu özeldir, kaleci 10 defa da sakatlansa, oyun 10 defa durur. Hakem bunun art niyetli olduğunu düşünürse zaten yaptırım uygular. Amaç vakit geçirmek olsaydı 70 de bir başkası yatardı 80 de başkası. Ayrıca sakat oynamak yasaktır diye bir kural mı var? Oyuncu idare ederim dediyse oynayabildiği kadar oynar.

Takımın 1 haftada bu değişimi yaşaması mümkün değil diyorum, sen hala yorulmuş takım, 3 gün önce maç yapmış takım diyorsun bana. Sonuçta aynı 11'ler oynamadı, yorgunluk o kadar etkielemez bu tempoda oynayan bir takımı, arada 20 günlük de bir süre var, Beşiktaş bu haftalarda sezonu erken açmanın da avantajıyla zaten en iyi dönemlerini yaşayacaktır fiziki açıdan da. Oynanmak istenen sisteme göre yapılan çalışmalar da zaten bunu gösteriyor.

Fenerbahçe'nin eksikliği zaten burada, sezon başı kampına 13-14 kişi ile başladı takım, şu anda oynayan çok oyuncusu bu kampta yükleme yapamadı.O dönemde takım psikolojik olarak da kötü duruma düştü, yeniden güven kazanmak için ihtiyacı olan 2-3 üst üste galibiyeti de alamadı. Bu nedenle Beşiktaş maçına tutuk başlaması normal, golle birlikte güven geldi, sonrasında da pozisyonlar.

2.devre de aman kaybetmeyelim, galibiyete çok ihtiyacımız var baskısı ile psikolojikman geriye yaslandılar, sonra da gerçekten geriye yaslandılar. Pas yapacak oyuncuların yerine de Selçuk, Mehmet, Baroni, Dia gibi isimler olunca, orta sahada hiç pas yapılamadı, top tutulamadı.

Sezon başı yapılan takviyelere göre kıyaslamak da bana çocukca geliyor. 2. olmuş takım 20 milyonluk masraf yapmış, 4. olan takım 10 milyonluk. Eee ne olmuş? Fenerbahçe yaşadığı kaostan sonra gelen 7 sezonda zaten 3 defa şampiyon olmuş, 3 defa 2. olmuş. Aragones döneminde sadece ilk 2'ye girememiş ve bu sezon da yine, geçen sezon düşündüğüm gibi en kötü 2. oluruz diyorum. Sezon başı transferleri kıyaslamak için oldukça erken, ligin sonlarına doğru bunları değerlendirebiliriz.

Takımın üst üste alacağı 3-4 galibiyet ve hatta yaklaşan Galatasaray derbisine kadar kayıpsız gidilmesi halinde, önünün açık olduğunu düşünüyorum. Hazırlık maçlarından başlayan bir rahatsızlık var, güven eksikliği var takımda. Bunu atlatabilmek için kötü oyun da olsa galibiyetler şart. Galip gelemedikçe bunu yenmek zor, böyle 1 hafta kazanıp 1 hafta kaybedilerek ilerlemek de takıma katkı sağlamaz.

Bunun için diyorum zaten sürekli, takıma ne oynatmak istiyorsa ona karar vermeli Aykut Kocaman. Mecburiyetten yapmamalı bazı şeyleri. Alex planlarında yoksa, Alex'i kurtarıcı olarak yanında tutmalı ve kafasındakileri denemeli. Tutar ya da tutmaz, bunu bilemeyiz ama denemeden de bu iş olmaz diyemeyiz.