son 3 sayfadır konuyu okuyorum; acayip anlamsız ve boş bir ''biz iyiydik, biz hakettik'' tartışma sürüyor hala.. (bir kaç mesaj haricinde acayip demogojiye de girilmiş..)

ne FBli ne de BJKliyim maçın sonucu ve içeriği beni zerre kadar ilgilendirmiyor bu yüzden maçı da izlemedim sadece özetleri ve yorumları takip ettim..

Genel düşünce olarak derbilerin çok da üzerinde durulduğu kadar önemli olmadığını düşünürken, daha 5. haftada yapılan bir maç için ''aha tamam bittik, döküldük, takım çok kötü, aykut gitsin şu gitsin'' gibi yorumların yanında '' takım çok iyi nasıl da hapsettik kendi yarı alanlarına'' gibi yorumların da abartılmasını anlayamıyorum.. zira daha 5. haftadasın ve şekillenmiş ve değiştirilmesi zor bir puan durumu, puan farkı yok ortada bi kere.. Ayrıca ligin şampiyonu bursadan çıkmışken ve bursa dahil iyi başlamış anadolu takımları mevcutken.. sadece derbiyi kaybetmenin bütün seneyi şekillendireceği yönündeki saptamalara inanamıyorum..

Tarafsız olarak maça baktıgım da penaltı pozisyonunun yüzde %1500 haklı oldugunu savunuyoum.. görür görmez böyle bir şey olmaz dedim.. hatta bundan bir kaç pozisyon önce Volkan yine kaleden çıktıgında topa ayakla hamle yaptı orada pozisyon netti ve Volkan topa sahip oldu..

Ama penaltı pozisyonunda Bobo ne kadar penaltıyı düşünüp hareket etmişse, Volkan da bilinçsizce penaltı yaptırmak için topa geldiğini belli ediyor.. kalecinin avantajını elle kullansaymış Bobo düşşe bile penaltı olmayacaktı.. Volkan büyük ihtimalle Bobo'yu elle kesemeyeceğini düşünüp kararsız kalıp ayakla dalmış olmalı.. ayrıca sakatlık, moral bozukluğu, bir de şu evlenme hadisesi yüzünden dalgın olabilir zaten maçtan sonra da dengesiz girdiğini kendisi de kabul ederek özür diledi.. hakemin arkadan takip ettiği bir pozisyonda topa ayakla kastiymiş gibi gelen ve rakibini düşüren kişiye kesinlikle faul çalınmalıydı bence, zaten volkan topa mı bobo ya mı temas etti bilmiyorum ama avantajı varken topa ayakla dalması, hakemin de pozisyona arkadan yani ters yönden takip etmesi yüzünden penaltı oldu.. yani burda hakemin bir pozisyon hatası yok her penaltı pozisyonunda da hakem ceza sahası içinde bulunamaz..

Beraberlik durumunda kim başarılı oldu, kim daha iyiydi tartışmasına ise şöyle bir yorum getirmek istiyorum; Schuster ne olursa olsun takımı maçtan önce tasarladığı gibi oynatmayı seçti, golü de yiyince hucüm opsiyonlarını arttırınca zaten arkada boşluk veren takım daha da bocalar ve arkada boşluk verir oldu; ama ilerde de istediği şeyi uyguladı.. 1-0 öne geçince ister istemez geriye yaslanan FB, Schuster'in hucümda pek de istediğini almasını engelledi.. BJK'nin verdiği açıkları değerlendirecek kontra ataklarla pozisyon bulan bunları iyi değerlendiremedi.. sonuçta bunları %100 değerlendiren tek takım İBB yani BJK'nin bu anlayışı karşısında herkes pozisyon bulacaktır bu FB'yi başarılı kılmaz.. Guiza'ya verip veriştiriyorduk ama şimdiki FB hucum hattında da benim gördüğüm kadarıyla müthiş bir son vuruş beceriksizliği/şanssızlığı var.. Bence deplasman takımı olarak BJK istediğini almıştır.. ama bu FB'nin kötü gittiği anlamına gelmiyor.. daha ligin başındayız