Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
62. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

29 46.77%
  • Beşiktaş kazanır

26 41.94%
  • Berabere biter

7 11.29%
Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 89101112 SonSon
271 ile 300 arası toplam 356 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Beşiktaş [5. Hafta]

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by sananes View Post
    ne desem ki bilemiyorum cidden yani cidden mükemmel oynadı bjk 1buçuk gol pozisyonu mu ne var ama penaltı dışında.Fenerbahçede 6-7 tane bomboş atamadı sanırım işin özeti bu. ilk yarım saat içinde 1-0 öne gecmiş fener ve barca değil haliyle kapanıyoki emre'de sakatlandı mı ne oldu bilmiyoruz olmayınca orta saha tamamen defans yapar oldu skoru korumak adına yüzde 60larda sizin oynamanız gayet dogal.ceza sahasına giremedikten sonra istediğiniz kadar oynayabilirsiniz zaten sıkıntı yok.Ayrıca sadece FB daha fazla pozisyona girdide komik yahu biz daha cok korner attık biz daha cok pas yaptık fenerde arada kalecimizle karşı karşıya kaldı işte demek cidden ilginç bi bakış açısı

Ya, demek ki golden sonra kapandiniz? E siz gol atana kadar da macin tek hakimi bizdik, kendi yari sahaniza hapsettik? Pozisyonlara bakarsan biz de ilk 15 dakika Ismail ve Nobre'nin pozisyonlarini degerlendirseydik mac 5'e gidebilirdi o mantikla. Kendi sahanizda Belediye gibi oynadiniz, koca 2. yari kontra atak yaptiniz, Anadolu takimindan farkiniz yoktu, hala pozisyon diyorsunuz. Macin 70 dakikalik bolumu sizin yari sahanizda gecti, neredeyse 2 kati pas yaptik, 2 kati korner kullandik, yuzde 20 fazla topla oynadik, hala biz hakettik diyorsunuz. Ben bu maci derbiden saymiyorum, iyi kontra ataga cikan bir Anadolu takimi ile oynadik gibi dusunuyorum ben, Aykut hoca zaten Anadolu takimi antrenoru oldugu icin normaldir herhalde. Verdigimiz pozisyonlar normal, o kadar pozisyona Belediye, Karabuk ve Plzen de girmisti, sonucta Anadolu takimi gibi degil, buyuk takim gibi oynamaya gayret ediyoruz ve arkaya adam kacirmamiz kolaylasiyor. Ama ben ona degil, futbol olarak sahaya istediklerimizi yansittik mi diye bakarim ki yansittik, muhtemelen mac basindaki tercihlerimiz daha dogru olsaydi ve daha fazla oyuncu degisikligi yapabilseydik daha da iyi olacakti bizim icin, ama futbol olarak ustunduk ve skor olarak da fena olmayan bir skorla ayrildik.
    Last edited by bjk4ever : 20.Eylül.2010 at 10:34

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    bjk4ever, Fenerbahçeli bir tane futbolcu bile yerde yatmadı, zaman geçirmeye çalışmadı. Ne sakatlık numarası yapan Fenerbahçeli vardı sahada, ne yere yatan. Başka maçı seyretmiş olmalısın.

Kaldı ki zaman geçirmek için yerde yatsak, oyuncu değiştirsek bile bu normal. Dün R.Madrid bile R.Sociedad karşısında vakit geçirmek için son dakika oyuncu değişikliği yaptı.
    Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tarihi bir fark olacak maçta hiç haketmediğimiz bir şekilde berabere bitirdik. Atamayana attılar. 1 kez geldiler kornerden başka yoktu hatırladığım. Resmen futbolumuzla ezdik ama olmadı. Penaltıya zaten birşey demiyorum açık ve net bobo ayağını sokuyor oraya.. Yazık oldu maça C.Çakır'ı tebrik etmek lazım berbat bir maç çıkardı..

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.
    Galiba Volkan'ın dizinin nasıl şiştiğini görmedin ?

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Sislik varsa oyundan ciksin, 50 defa oyunu kesmeye hicbir oyuncunun hakki yok. Ayrica kornerden baska pozisyon yok mu? Nobre'nin 2 sutu, Toraman'in bombos kafasi, son anda Volkan'in mudahale ettigi Quaresma sutu vs pozisyon degil zaten. Penatiya penalti degil diyen birinin zaten objektif olmasini beklememek lazim aslinda. Bence de C.Cakir berbat bir mac cikardi, FB futbol olarak eziliyorken net faulu vermeyip FB'nin golu atmasini ve maca ortak olmasini sagladi, sevinmelisiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Net Faul? Penaltıyı çaldı işte affettirmiştir.. Penaltı tabiki penaltı değil. Bobo'nun gelişinden niyetinin kaleciye takılmak olduğu belli birşey. Ayrıca madem penaltıyı veriyorsun Volkan'ıda atacaksın o pozisyonda. Her haliyle saçma bir hakem vardı. Bizim girdiğimiz pozisyonlarla Nobre'nin attığı şutları karşılaştırırsak kimin hakettiğini görürüz maçı. Neyse tebrik ederim Kadıköyden 1 puanı alarak şampiyonluk yolunda güzel bir adım attınız.

Aykut Hocanın Dia ve Niangı bencil oynamamaları konusunda uyarması lazım. Çok bencil oynuyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Tamam haklisin orada Lugano Ismail'e faul yapmiyor, televizyondaki tum hakem hocalari da bu isi bilmiyor zaten, bosa konusuyor. Penaltida da Volkan'in mudahelesi yok, hatta Bobo ayagini sokup topa dokunup faul yapiyor, bence FB lehine faul var, hatta Bobo'ya sari kart da gerek.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ahmet Cakar

İTİRAZ EDENLERE SADECE GÜLDÜ
    Ve maçtaki kırılma anı... 80. dakikada Dia kaleciyle karşı karşıya. Herkes gol diye ayağa kalkıyor ama Dia bu golü kaçırıyor. Ve o dakikadan sonra futboldaki o ilahi kuvvet devreye giriveriyor. Atamayana atıyorlar. Bir ara topta Bobo çaprazdan ceza alanına girerken Volkan'ın açık ve acemice bir penaltısı var. Ve Fenerbahçe için çok şey bu dakikada bitiveriyor. Cüneyt Çakır'ın en kötü maçlarından birini izledik. Neredeyse tek doğru kararı verdiği penaltı. Fenerbahçe'nin golünde Lugano İsmail'e faul yapıyor, Çakır göremiyor. Oyunun hemen başında Aurelio'nun Volkan'a karate hareketini es geçiyor. Bilica'ya gösterdiği sarı kart yanlış. Özellikle ilk yarı oyunun sertleşmesinde başrol oynadı. Üstelik her düdüğünden sonra kendisine abartılı itiraz eden oyunculara sadece güldü. Dün geceki yönetim Cüneyt Çakır'a hiç yakışmadı.

Erman Toroglu

Fener’in golünde faul vardı
    Fenerbahçe çok gol kaçırdı ama Fenerbahçe’nin attığı gol net bir fauldü. Sebebi, Hakan büyük hata yapıp topu kaçırdığında, top Mehmet Topuz’un önüne düştü. İsmail, Mehmet Topuz’a doğru hamle yaptı. Topa vurdurmayacaktı ama Lugano, İsmail’i yaka paça indirdi
    . Mehmet Topuz da rahat rahat vurdu. O top önce Zapotocny’ye, sonra direğe gitti ve en sonunda gol oldu. Deplasman maçlarında, hele Fenerbahçe Stadı’nda Nobre ideal santrfor değil. Bobo da belki ideal değil ama hiç olmazsa Nobre’ye göre topa basıyor, daha iyi yerlere giriyor, ayağı daha yumuşak. Nobre, iç sahada faydalı bir oyuncu.
    Kaliteli bir maç olmadı ama heyecanı yüksekti. Cüneyt Çakır kötü bir maç idare etti. Gösterdiği ve göstermediği kartlar bir tuhaf. Eğer Fenerbahçe-Beşiktaş maçının oyun kurallarıyla, büyük takımların küçüklerle oynadığı maçların kuralları değişik ise tamam. O zaman küçüklerdeki oyunculara yazık olmuyor mu, senin gösterdiğin kartlarla? Schuster’in, bence istikrarlı oynayan Cenk’in yerine Hakan’ı oynatması hataydı. Cenk’le devam etmeliydi.

Metin Tokat

Ceza alanına giren Bobo’ya, Volkan’ın ayağı ile yaptığı kontrolsüz harekete verdiği penaltı ve sarı kart doğruydu. Topun yönü, savunma oyuncularının konumu gereği bariz gol şansı yoktu. UEFA’da önemli maçlarda görev alan Çakır, faul ve kart uygulamalarındaki tutarsız kararları, otoritesini kabul ettirememesi ile zorlu karşılaşmadaki genel yönetiminde başarısızdı. Müsabakanın berabere bitmesi daha fazla tartışılmasını engelledi.

Marcus Merk'in yorumlari da bu sekildeydi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tv'deki hocaları izlemedim ve onlara göre yorum yapmıyorum. Sadece maç anındaki tekrara göre konuşuyorum ve halada o pozisyona göre Volkan'ın ayağının yerde olduğunu Bobo'nun penaltı yapmak için ayağını taktığını düşünüyorum & tekrarları izlediğimde de Bobo'nun daha Volkan yattığı anda zaten yere doğru düştüğünü gördüm. Bu benim düşüncem. Düşünceler değiştirilemez.

Ahmet Çakar'a zaten gülen gülene itiraz edenlere gülmüş çok mu Biz onu gülmek için izliyoruz zaten

Erman ve Ahmet Fenerbahçe aleyhinde yorumlarıylada ünlüdür. Hele Erman Toroğlu'nun geçenlerde Fenere nasıl kazığı geçirdiler gibi seviyesiz yorumundan sonra onun yorumlarını tiye alıyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Aurelio'nun sert girişinden sonra sakatlanıp çıkması bile muhtemeldi.
    Kalecilerin dokunulmazlığı vardır, sakatlanmasa yatmaz orada, ilk yarının sonunda kaç dk uzadı farkındasındır umarım.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.
    Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Açıkçası bu kadar çok pozisyona giripte atamadıktan sonra kazanamayacağımızı tahmin ettim. Niang ilk yarıda atsaydı maç 2-0'a gelip kopabilirdi. Emre'nin çıkması çok etkiledi. Baroni yerine Stoch gibi top tutabilen, bizi ileride tutacak bir adamın alınması belki Emre'nin yokluğunu bir nebze hafifletebilirdi. BANA GÖRE haketmedik beraberliği kazanmalıydık. % 80 kendi yüzümüzden bu sonuca mahkum olduk.

Ayrıca Volkan'ın düğünü olacak, adam sakat sakat dans edecek galiba... Dizi çok şiş görünüyordu geçmiş olsun. Çıkardığı toplarlada kalesinde ne kadar güven veren bir kaleci olduğunu gösterdi. Penaltı pozisyonunda belki eliyle alsaydı daha iyi olabilirdi. Ama ona gelene kadar Bilica'nın adamını kaçırması pozisyon alınamaması penaltıyı hazırladı.

Takımı tabiki beğendim. Güzel oynadı. Zaman zaman oynayamasada bu takıma hala gerekli mevkilere transfer yapıldıktan sonra daha iyi olur kanısındayım. Mesela iyi bir önlibero olsa Fenerbahçe daha güzel olur. Artı Yobo ve Emre 90 dakika sahada kalsa daha iyi bir oyun oynayabilirdik. Aykut Kocaman iyi iş yaptı. Alex'te etkiliydi maçta yalnız kaçırdığı goller onun klasına yakışmadı. İlk yarıdaki golü atmalıydı. Tam vuramadı orada. Buna ek olarak Özer istekli göründü, iki kez sağdan ceza sahasına kesti, fena maç çıkarmadı...

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.

Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.

BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sevindiğim tek nokta, Bilica'nın penaltı noktasını yada başka bir yeri eşelememesiydi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.
    Hakemin hataları çok fazla, zaten bu nedenle çok kötü maç yönetti deniyor, tek tek pozisyon saymaya kalkarsan uzun bir liste çıkar zaten.

Fenerbahçe 3. değişiklik hakkını Volkan sakatlanırsa diye kullanmadı golü yiyene kadar, bu riski alamadı. Beşiktaş 2. devre zaten oyuna hakimdi ama öyle bunaltıcı bir baskısı yoktu, zaten maçın genelinde takım oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapmadı. Oyunu soğutmak, vakit geçirmek istese, emin ol daha fazlasını yapardı Volkan.

Volkan'ın yaptığı profesyonellik değildir, sakatlanmıştır ve bandajın değişmesi gerekiyorsa oyun durur ve değişir. Zaten 1 defa değişti. Kalecilerin durumu özeldir, kaleci 10 defa da sakatlansa, oyun 10 defa durur. Hakem bunun art niyetli olduğunu düşünürse zaten yaptırım uygular. Amaç vakit geçirmek olsaydı 70 de bir başkası yatardı 80 de başkası. Ayrıca sakat oynamak yasaktır diye bir kural mı var? Oyuncu idare ederim dediyse oynayabildiği kadar oynar.

Takımın 1 haftada bu değişimi yaşaması mümkün değil diyorum, sen hala yorulmuş takım, 3 gün önce maç yapmış takım diyorsun bana. Sonuçta aynı 11'ler oynamadı, yorgunluk o kadar etkielemez bu tempoda oynayan bir takımı, arada 20 günlük de bir süre var, Beşiktaş bu haftalarda sezonu erken açmanın da avantajıyla zaten en iyi dönemlerini yaşayacaktır fiziki açıdan da. Oynanmak istenen sisteme göre yapılan çalışmalar da zaten bunu gösteriyor.

Fenerbahçe'nin eksikliği zaten burada, sezon başı kampına 13-14 kişi ile başladı takım, şu anda oynayan çok oyuncusu bu kampta yükleme yapamadı.O dönemde takım psikolojik olarak da kötü duruma düştü, yeniden güven kazanmak için ihtiyacı olan 2-3 üst üste galibiyeti de alamadı. Bu nedenle Beşiktaş maçına tutuk başlaması normal, golle birlikte güven geldi, sonrasında da pozisyonlar.

2.devre de aman kaybetmeyelim, galibiyete çok ihtiyacımız var baskısı ile psikolojikman geriye yaslandılar, sonra da gerçekten geriye yaslandılar. Pas yapacak oyuncuların yerine de Selçuk, Mehmet, Baroni, Dia gibi isimler olunca, orta sahada hiç pas yapılamadı, top tutulamadı.

Sezon başı yapılan takviyelere göre kıyaslamak da bana çocukca geliyor. 2. olmuş takım 20 milyonluk masraf yapmış, 4. olan takım 10 milyonluk. Eee ne olmuş? Fenerbahçe yaşadığı kaostan sonra gelen 7 sezonda zaten 3 defa şampiyon olmuş, 3 defa 2. olmuş. Aragones döneminde sadece ilk 2'ye girememiş ve bu sezon da yine, geçen sezon düşündüğüm gibi en kötü 2. oluruz diyorum. Sezon başı transferleri kıyaslamak için oldukça erken, ligin sonlarına doğru bunları değerlendirebiliriz.

Takımın üst üste alacağı 3-4 galibiyet ve hatta yaklaşan Galatasaray derbisine kadar kayıpsız gidilmesi halinde, önünün açık olduğunu düşünüyorum. Hazırlık maçlarından başlayan bir rahatsızlık var, güven eksikliği var takımda. Bunu atlatabilmek için kötü oyun da olsa galibiyetler şart. Galip gelemedikçe bunu yenmek zor, böyle 1 hafta kazanıp 1 hafta kaybedilerek ilerlemek de takıma katkı sağlamaz.

Bunun için diyorum zaten sürekli, takıma ne oynatmak istiyorsa ona karar vermeli Aykut Kocaman. Mecburiyetten yapmamalı bazı şeyleri. Alex planlarında yoksa, Alex'i kurtarıcı olarak yanında tutmalı ve kafasındakileri denemeli. Tutar ya da tutmaz, bunu bilemeyiz ama denemeden de bu iş olmaz diyemeyiz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bunun için diyorum zaten sürekli, takıma ne oynatmak istiyorsa ona karar vermeli Aykut Kocaman. Mecburiyetten yapmamalı bazı şeyleri. Alex planlarında yoksa, Alex'i kurtarıcı olarak yanında tutmalı ve kafasındakileri denemeli. Tutar ya da tutmaz, bunu bilemeyiz ama denemeden de bu iş olmaz diyemeyiz.

Bence Aykut Kocaman'da dediğin gibi yapmak istiyor ama abi 1 hafta istediği gibi oynatıyor olmuyor sonra yerden yere vuruyor basınımız. İlk önce Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'ı alıp özel konuşma yapması ve ona ne olursa olsun bu sezonda devam edeceğini söyleyip güven vermesi lazım. Yoksa bizdeki mentalite ile Aykut Kocaman'ın bir iş yapması çok zor gibi Hatta eminim şuan bir çok kişide keşke Daumla devam etseydik demeye başlamıştır. Kendi taraftarı ve ne olursa olsun onunla devam etmeliyiz diyenler bile..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.
    Bilica bu nedenle zaten üst düzey bir savunmacı olamıyor. Dengesiz hareket yapabilme yeteneği çok fazla. Bu nedenle Yobo düzeldiğinde tribüne gidecek. Querasma sola geçtiğinde Santos'a destek verip Querasma'yı durdurdular, savunmanın önde basmasına yardım etti, ikili mücadelelerde ayakta kaldı ama dediğin gibi işte.

Lugano ise işi idare etmesini biliyor. Edu ile oynadıkları dönemde de Edu'yu daha çok beğenirdim, rakibi durdurma konusunda daha iyi olduğunu düşünürdüm ama çıkardı her topa müdahale ettiğinden mutlaka hata da yapardı. Lugano akıllı oyuncu, böyle durumlarda ortalarda hiç gözükmüyor, diğer stoper hata yaparken Lugano kamerada bile olmuyor bazen. Çok maçta dikkat ederim buna, gollerin bazılarında göremem Lugano'yu. Yobo ile daha derli toplu bir savunma olabilir, belki takımı ileri itmek için savunmayı öne çıkaran Beşiktaş gibi daha önde bir savunma olabilir, Yobo ve Gökhan'ın hızını düşünerek. Beşiktaş kadar önde olmasa da, orta sahanın rakip alana geçmesini sağlayacak kadar önde olabilir, bunlar hep varsayım, haftaya İnönü'de görmek gerek takımı, Kasımpaşa kötü başladı, Yılmaz Vural sürpriz yapmayı sever, daha zor bir maç bizi bekliyor diyebilirim, bunu kolaya çevirebilecekler mi bakalım.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Bence Aykut Kocaman'da dediğin gibi yapmak istiyor ama abi 1 hafta istediği gibi oynatıyor olmuyor sonra yerden yere vuruyor basınımız. İlk önce Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'ı alıp özel konuşma yapması ve ona ne olursa olsun bu sezonda devam edeceğini söyleyip güven vermesi lazım. Yoksa bizdeki mentalite ile Aykut Kocaman'ın bir iş yapması çok zor gibi Hatta eminim şuan bir çok kişide keşke Daumla devam etseydik demeye başlamıştır. Kendi taraftarı ve ne olursa olsun onunla devam etmeliyiz diyenler bile..
    İşte bu şekilde 1 ileri 1 geri gitmek yerine, 2-3 maçı feda edersin ama bazı şeylerin değiştiğini görürsün. Ama dediğin gibi bu zor, Alex'i kulübeye çektiğinde medyada hemen Alex-Aykut Kocaman kavgası başlamıştı. Sonuçta vazgeçilmesi düşünülen isim Alex, bu takımın efsanelerinden birisi. Öyle kolay değil ondan kolay kolay vazgeçmek, hele ki bu kötü bir başlangıçtan sonra.

Hafta başında hiç Brezilyalı oyuncuların yer almadığı bir 11 denemiş mesela Aykut Kocaman. Takım içinde de bir birliğin sağlanması lazım, Alex'in oynamaması elbette kendisini rahatsız edecek, ona yakın arkadaşlarını rahatsız edecek. Alex çıkıp, kötü oynayın demez ama sahada olmadığında bilinçaltı onu seven oyuncuları etkileyebilir. Özgüvenin ve yeniden bir takım olmanın anahtarı da galibiyet serisinden geçiyor. Mesela Galatasaray, onlar da çok ötü başladı, 2 mağlubiyetten sonra, oyun olarak düzelme olmasa da bir şekilde alınan galibiyetler var üst üste. Bu takıma biraz da zaman kazandırır, güven verir, biz bir şekilde kazanıyoruz diye. Geçen sene Fenerbahçe, son 10 maçta 1 gol yedi sadece, bir şekilde kazanırız bu maçı havası vardı, savunma yapıp gol yemeyelim, nasılsa atarız düşüncesi herkesin kafasına işlemişti, öyle de oldu.

Şimdiki takımın da o havaya girmesi lazım, medya 1 hafta göklere çıkarıp diğer hafta yerin dibine sokunca, kafalar karışıyor elbette, taraftar da şaşırıyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

son 3 sayfadır konuyu okuyorum; acayip anlamsız ve boş bir ''biz iyiydik, biz hakettik'' tartışma sürüyor hala.. (bir kaç mesaj haricinde acayip demogojiye de girilmiş..)

ne FBli ne de BJKliyim maçın sonucu ve içeriği beni zerre kadar ilgilendirmiyor bu yüzden maçı da izlemedim sadece özetleri ve yorumları takip ettim..

Genel düşünce olarak derbilerin çok da üzerinde durulduğu kadar önemli olmadığını düşünürken, daha 5. haftada yapılan bir maç için ''aha tamam bittik, döküldük, takım çok kötü, aykut gitsin şu gitsin'' gibi yorumların yanında '' takım çok iyi nasıl da hapsettik kendi yarı alanlarına'' gibi yorumların da abartılmasını anlayamıyorum.. zira daha 5. haftadasın ve şekillenmiş ve değiştirilmesi zor bir puan durumu, puan farkı yok ortada bi kere.. Ayrıca ligin şampiyonu bursadan çıkmışken ve bursa dahil iyi başlamış anadolu takımları mevcutken.. sadece derbiyi kaybetmenin bütün seneyi şekillendireceği yönündeki saptamalara inanamıyorum..

Tarafsız olarak maça baktıgım da penaltı pozisyonunun yüzde %1500 haklı oldugunu savunuyoum.. görür görmez böyle bir şey olmaz dedim.. hatta bundan bir kaç pozisyon önce Volkan yine kaleden çıktıgında topa ayakla hamle yaptı orada pozisyon netti ve Volkan topa sahip oldu..

Ama penaltı pozisyonunda Bobo ne kadar penaltıyı düşünüp hareket etmişse, Volkan da bilinçsizce penaltı yaptırmak için topa geldiğini belli ediyor.. kalecinin avantajını elle kullansaymış Bobo düşşe bile penaltı olmayacaktı.. Volkan büyük ihtimalle Bobo'yu elle kesemeyeceğini düşünüp kararsız kalıp ayakla dalmış olmalı.. ayrıca sakatlık, moral bozukluğu, bir de şu evlenme hadisesi yüzünden dalgın olabilir zaten maçtan sonra da dengesiz girdiğini kendisi de kabul ederek özür diledi.. hakemin arkadan takip ettiği bir pozisyonda topa ayakla kastiymiş gibi gelen ve rakibini düşüren kişiye kesinlikle faul çalınmalıydı bence, zaten volkan topa mı bobo ya mı temas etti bilmiyorum ama avantajı varken topa ayakla dalması, hakemin de pozisyona arkadan yani ters yönden takip etmesi yüzünden penaltı oldu.. yani burda hakemin bir pozisyon hatası yok her penaltı pozisyonunda da hakem ceza sahası içinde bulunamaz..

Beraberlik durumunda kim başarılı oldu, kim daha iyiydi tartışmasına ise şöyle bir yorum getirmek istiyorum; Schuster ne olursa olsun takımı maçtan önce tasarladığı gibi oynatmayı seçti, golü de yiyince hucüm opsiyonlarını arttırınca zaten arkada boşluk veren takım daha da bocalar ve arkada boşluk verir oldu; ama ilerde de istediği şeyi uyguladı.. 1-0 öne geçince ister istemez geriye yaslanan FB, Schuster'in hucümda pek de istediğini almasını engelledi.. BJK'nin verdiği açıkları değerlendirecek kontra ataklarla pozisyon bulan bunları iyi değerlendiremedi.. sonuçta bunları %100 değerlendiren tek takım İBB yani BJK'nin bu anlayışı karşısında herkes pozisyon bulacaktır bu FB'yi başarılı kılmaz.. Guiza'ya verip veriştiriyorduk ama şimdiki FB hucum hattında da benim gördüğüm kadarıyla müthiş bir son vuruş beceriksizliği/şanssızlığı var.. Bence deplasman takımı olarak BJK istediğini almıştır.. ama bu FB'nin kötü gittiği anlamına gelmiyor.. daha ligin başındayız

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Fener haketmiş olabilir Beşiktaş haketmiş olabilir , maç 1-1 bitti mi ? 2 takımda puanları bölüştü mü ? Bitmiştir yani. Ayrıca istatisliklere bakınca da oyunun kontrolünün ve tempo hakimiyetinin tamamen bizde oldugu görülüyor.

Quaresma'nın o kadar art niyet ve kasti sakatlama hamlelerine rağmen sağlam çıkması çok sevindirdi beni. Bir oyuncuyu markaja alırsın , başına 5-10 adam da verebilirsin. Ama nasıl bir taktik almışsa içerde Fenerbahçeli oyuncular sanki birileri direk "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" demiş gibiydi Fenerbahçeli oyuncular.

Ayrıca Emre Belözoğlunun itirazı aşan isyanlarına kart vermeyip , İbo'ya anında sarıyı çekmek de ayrı bir kafa karıştıran nokta. Yani Emre Belözoğlunun Türkiyede sarı kart görmeyip , Avrupada her maç sarı görmesi manidar.

Öyle veya böyle deplasmanda oynadıgımız bir derbide rakip ile aradaki farkı koruduk ve beraberlik almış olduk. Son yıllardaki şanssızlığı da kırmış olduk ayrıca. Şimdi önümüz açık , 2 kulvarda da hız kesmeden ilerlemeye devam etmeliyiz.

Markus Merk'e göre İbrahim Üzülmez hakeme yaptığı itirazlardan dolayı kırmızı kart görmeliydi, ama bu sizin işinize gelmediği için yazmamışsınız buraya

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Markus Merk'e göre İbrahim Üzülmez hakeme yaptığı itirazlardan dolayı kırmızı kart görmeliydi, ama bu sizin işinize gelmediği için yazmamışsınız buraya
    Keske Lig TV Emre Belozoglu ve yan hakeme Bilica'nin yaptigi itirazlari da ozetlerine koysaydi ve Merk'e yorumlattirsaydi. Turk hakemlerin en buyuk eksikligi zaten ipin ucunu kolay kacirmalari ve kontrolu ellerinde tutamayip sonra sacmalamalari. Macin basinda Ekrem, Zapo, Bilica ve Emre net sari kart gormeliydi, hakem gostermeyince sonradan ipin ucu daha fazla kacmasin diye daha hafif pozisyonlarda sari kart gostermek zorunda kaldi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
    Fener haketmiş olabilir Beşiktaş haketmiş olabilir , maç 1-1 bitti mi ? 2 takımda puanları bölüştü mü ? Bitmiştir yani. Ayrıca istatisliklere bakınca da oyunun kontrolünün ve tempo hakimiyetinin tamamen bizde oldugu görülüyor.

Quaresma'nın o kadar art niyet ve kasti sakatlama hamlelerine rağmen sağlam çıkması çok sevindirdi beni. Bir oyuncuyu markaja alırsın , başına 5-10 adam da verebilirsin. Ama nasıl bir taktik almışsa içerde Fenerbahçeli oyuncular sanki birileri direk "Çıkın o Quaresma'nın ayaklarını kırın" demiş gibiydi Fenerbahçeli oyuncular.

Ayrıca Emre Belözoğlunun itirazı aşan isyanlarına kart vermeyip , İbo'ya anında sarıyı çekmek de ayrı bir kafa karıştıran nokta. Yani Emre Belözoğlunun Türkiyede sarı kart görmeyip , Avrupada her maç sarı görmesi manidar.

Öyle veya böyle deplasmanda oynadıgımız bir derbide rakip ile aradaki farkı koruduk ve beraberlik almış olduk. Son yıllardaki şanssızlığı da kırmış olduk ayrıca. Şimdi önümüz açık , 2 kulvarda da hız kesmeden ilerlemeye devam etmeliyiz.
    Maçın kontrolü Bjk'da değildi.2. yarı ilk 10 dk.dan sonra iyice geriye çekildi Fenerbahçe ve üzerine de Alex'i çıkardı Aykut Kocaman.Cristianla beraber 3 önlibero oldu, iyice ceza sahası önüne yığılıp skoru korumaya çalıştı takım.

Bu arada pas sayısı arttı Bjk'ın, çünkü geriye çekilince Bjk'a alan verdi pas yapması için ama bu arada tek pozisyonu var o kadar dk için, o da penaltı oldu.Querasma çalıp atıp geçti bir yerde, onu pozisyon sayar mıyız bilinmez, pas yerini bulmaadı Bilica araya girdi çünkü.Bundan dolayı pas sayısı arttı Bjk'ın.

Bol pas yapıp ceza sahasını bulamıyorsan ona üstünlük demek doğru değil.Buna Aykut hoca izin verdi, maç boyu sayısız fırsat harcadı Fenerbahçe.Alex çıkarsa Stoch girer, resmen intihar etti.

Pas sayısı yan pas yaparak da yükseltir, oyuna hükmetmeyi göstermez bu.Bazı takımlar da savunma ile şampiyon oldular pas sayıları hiç yüksek olmamasına rağmen.

Bir takıma üstünlüğü pozisyon sayısı getirir, pozisyona giremiyorsan bal yapmaya arısın.Gol pozisyonu sayısı maçın nereye gittiğini gösteriyordu.Beşiktaş kendini şanslı saymalı ki çok kısa bir süre kala golü buldu, maç öylece bitecek gibiydi.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Maç sonuçta 1-1 bitti , biz üstündük biz üstündük diyerek gereksiz tatminlere gerek yok bence. Ben istatisliklere bakarak sadece yorumumu yaptım illaki üstünüz diye bir şey söyleme gayem yok yani.Maç berabere bittiği için artık bal yapan arının kim oldugu artık 2.yarı İnönüde belli olur..
    Last edited by TR.CaPTaiN : 20.Eylül.2010 at 18:30 Reason: alıntı kısım nedeniyle

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Maçın kontrolü Bjk'da değildi.2. yarı ilk 10 dk.dan sonra iyice geriye çekildi Fenerbahçe ve üzerine de Alex'i çıkardı Aykut Kocaman.Cristianla beraber 3 önlibero oldu, iyice ceza sahası önüne yığılıp skoru korumaya çalıştı takım.

Bu arada pas sayısı arttı Bjk'ın, çünkü geriye çekilince Bjk'a alan verdi pas yapması için ama bu arada tek pozisyonu var o kadar dk için, o da penaltı oldu.Querasma çalıp atıp geçti bir yerde, onu pozisyon sayar mıyız bilinmez, pas yerini bulmaadı Bilica araya girdi çünkü.Bundan dolayı pas sayısı arttı Bjk'ın.

Bol pas yapıp ceza sahasını bulamıyorsan ona üstünlük demek doğru değil.Buna Aykut hoca izin verdi, maç boyu sayısız fırsat harcadı Fenerbahçe.Alex çıkarsa Stoch girer, resmen intihar etti.

Pas sayısı yan pas yaparak da yükseltir, oyuna hükmetmeyi göstermez bu.Bazı takımlar da savunma ile şampiyon oldular pas sayıları hiç yüksek olmamasına rağmen.

Bir takıma üstünlüğü pozisyon sayısı getirir, pozisyona giremiyorsan bal yapmaya arısın.Gol pozisyonu sayısı maçın nereye gittiğini gösteriyordu.Beşiktaş kendini şanslı saymalı ki çok kısa bir süre kala golü buldu, maç öylece bitecek gibiydi.

Bence Besiktas'taydi. Ozetlerden saydim, mac boyunca FB 9, BJK 6 poziyona girmis, yani aman aman fark yok. Acikcasi bunun taktik oldugunu sanmiyorum, golden sonra mesela FB pek ala rakip yari alanda top oynayip pozisyonlara girdi, beklemedi. Ikinci yarida yine BJK oyuna hukmetmeyi denedi ve hemen basarili oldu, bence FB'nin taktigi mac basinda beklemek degildi, BJK buna zorladi agresifligi ve oyun yapisi ile. Ki A.Kocaman mactan sonra net bir sekilde BEKLEDIGIMIZDEN fazla pozisyona girdik dedi, bu zaten FB'nin dusuncesini gosteriyor macla ilgili. Schuster 2 zorunlu degisikligik yapmis olmasina ragmen orta sahayi yorgun Guti ve Ernst'e birakip 2. forveti sokarken A.Kocaman Alex'i cikarip Baroni'yi aldi, mentalite farki budur iste.

Anlamadığım olay, Cristian'ı oyuna alıyorsun. Bu adam oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık oynaması lazım, çünkü o dakikaya kadar Beşiktaş'ın bütün ataklarını Guti yönlendirmişti. Cristian, oyuna girdikten sonra Guti'ye yapışık ve agresif oynaması lazımdı, zaten oyuna yeni girmişsin, kondisyonun iyi, kart problemin yok, Guti zaten yorulmuş, onla sıkı mücadeleye gir, gerekirse sert oyna faul yap, ama Cristian sahada dolaşmak dışında bir şey yapmadı maalesef.

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post

Tamamen katılıyorum sana kardeşim.

Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 89101112 SonSon

Mesaj Yetkileri