Benim Norveç'te, İsviçre'de ve Almanya'da yaşayan akrabalarım var. Onların yanına vakit buldukça gidiyorum, onlar geliyor. Ekonomik açıdan bizden çok daha iyiler oradaki akrabalarım. Ve orada öğretmenlik yapan teyzem hiçbir tavırdan rahatsız değil, Almanların ona gayet dostça yaklaştıklarını söylüyor. Yine Almanya'da yaşayan amcama işçi bulma kurumu kendisi iş buluyor, işsiz kaldığında. Ben hor görülüyorum diyen bir akrabam yok açıkçası. Hatta amcamın oğlunun Alman kız arkadaşı var, gayet iyiler. Bence medyadır, politikadır, bunlara takılmamak gerekiyor. Zorluk çekenler elbette vardır ancak bunlar medyanın abarttığı kadar değil.
Açıkçası Mesut da, başka bir futbolcu da, eğer orada sıkıntı yaşıyorsa Türkiye'ye dönebilir. Dönmüyorlarsa orada futbolcuya verilen emeğin, eğitimin, sprocuya verilen saygının büyüklüğündendir. Eğer yanlış bilmiyorsam Almanya'daki lisanslı Türk futbolcu sayısı Türkiye'den fazlaydı. Yani adamlar bizden daha çok Türk futbolcu yetiştiriyorlar. Onlar insanlarına bizden daha çok sahip çıkıyor. Ve onların milli takımı daha güçlü olduğu için onların milli takımında iyi oynamak, Türk milli takımından iyi oynamaktan daha önemli.
Ben Arda'nın kesinlikle Mesut'tan daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Ancak biz Arda'ya sahip çıkamamışız, ona saygı duyamamışız.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi