Mesut'un Türk olup olmayacağına kimse karar veremez. Ben Mesut'un kararına saygı duyuyorum. İsterdim ki bizim adımıza oynasın. Ama onun tercihi Almanya oldu. Tıpkı Mehmet Scholl, Mustafa Doğan gibi. Hatta Murat Yakın, Hakan Yakın, Gökhan İnler, Eren Derdiyok, vb gibi. Onlara bu kadar yüklenilmeyip Mesut'un gündemde tutulmasını da kalitesine bağlıyorum. Pepsi sloganı gibi, hep daha fazlasını, daha iyisini istiyoruz. Ama elde edince yüzüne bakmıyoruz, örnek Nuri Şahin. Nuri Şahin, U17 dönemlerindeki potansiyeli ile adından çokca söz ettirdi. Mesut Özil'in o kadar ses getirdiğini hatırlamıyorum. Ben duymadım, benim eksikliğim olabilir. Önemli olan da o dönem değil zaten. Nuri Şahin'i Milli Takımımıza monte edebilseydik. Sürekli forma bulabilseydi. Mesut yerine Nuri Şahin gidecekti büyük bir takıma. Dortmund'da gerçekleştirdiği futbol kariyerinin üzerine milli takım cilasını bir türlü çekemedi maalesef. Düzenli olarak milli takımda oynasaydı da belki faydası olmayacaktı, Hamit gibi. Mesut bizi seçseydi Nuri'den farklı mı olacaktı? Ben sanmıyorum. Hamit gibi Bundesliga'da kalırdı. Belki Bayern alıp oynatmazdı onu da. Bence kendisi için en doğru seçimi yaptı Mesut. Bırakalım bu Türk'üm, Türk değilsin savlarını. Bu söylemlerin etkin olduğu dönem, özellikle sporda çok geride kaldı. Mustafa İzzet'in Türklük bilinci ne kadar iyiydi? Adamı milli takımda oynattık. Neredeyse kültürünü hiç bilmediği bir ülkenin, bilmediği milli marşını okumuyor diye eleştirdiler. Kendisini nereye ait hissediyorsa orada oynaması daha doğru Mesut'un. Bu Türklüğüne de gölge düşürmez ayrıca. Onun Türklükle ilgili düşünceleri de kimseyi ilgilendirmez.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...