Mesut'u kaçırdık diye üzülmeye gerek yok. Bir oyuncu eğer 2 ülke arasında kararsız kalmışsa ve biz bu oyuncuyla ilgilenmedikten sonra adam diğer ülkeyi seçip(Almanya,İsviçre,Avusturya vs.) çok önemli bir oyuncu haline gelmişse; keşke zamanında formamızı giydirseymişiz diyerek üzülebiliriz. Ancak Mesut'un durumu çok farklı. Mesut hiç 2 forma arasında kalmadı, başından beri onun aklı Almanya'daydı ve Türk milli takım formasını hiç düşünmedi. Zaten kendisi de defalarca söyledi bunları.
______________



Türkiye Milli Takımı yerine Almanya'yı tercih etme nedeni tartışılan Mesut Özil'le ilgili çok önemli bir belge ortaya çıktı.

Belge, Mesut Özil'in milli takım tercihi konusunda Türk yetkililere yöneltilen suçlamalara da son noktayı koyar nitelikte.

Almanya-Türkiye Euro 2012 Elemeleri grup maçı öncesi Alman basını önemli bir belge yayınladı. Alman Bild Gazetesi'nde yer alan bir haberde, Mesut Özil'in Türkiye Futbol Federasyonu'na kendi imzası ile gönderdiği ve Türkiye'nin teklifini açık bir şekilde reddettiği bir de belgeye yer verildi. Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil, 7 satırlık yazısında kendisine A Milli Takım'da oynaması için davet gönderen federasyon yetkililerine açık bir şekilde ret cevabını iletiyor.

İşte Mesut'un Türk Milli Takımı'nı reddettiği belgenin hikayesi:

"Ay-yıldızlı ekibin 15 Kasım 2006'da İtalya'yla Bergamo'da yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı özel maçın kadrosuna dönemin teknik direktörü Fatih Terim tarafından o zaman 18 yaşında olan Mesut Özil de davet edilir. Ancak 2 Kasım 2006'da Türkiye Futbol Federasyonu'na 7 satırlık İngilizce bir yazı gönderen Mesut Özil, Ay-yıldızlı ekipte forma giymek istemediğini kesin bir dille ifade eder ve bundan sonra kendisine herhangi bir davet gönderilmemesini ister." Yazdığı satırların altına imzasını atan ve daha o dönemde Almanya Milli Takımı'nı tercih edeceğini açıkça belli eden Mesut, geçtiğimiz gün de yaptığı bir açıklamada kendi vatanı olarak Almanya'yı gördüğünü ve başka bir ülkenin formasını giymeyi aklından bile geçirmediğini söylemişti.