Quote Originally Posted by GodfatheR View Post
Harika bir maçtı son bölümde sorumluluğu alan Marko Tomas galibiyete uzanmamızı sağladı İki takımı da mücadelelerinden ötürü tebrik ve teşekkür ederim. Ligin En zor Anadolu deplasmanında kazanarak başlamak müthiş oldu

Marko Tomas kritik sayılar buldu ama çok kritik hatalarda yaptı. Mesela yaptığı basit bir top kaybı ve devamında sanırım Barış Ermiş'in kaçan turnikesinde fileyi asılarak rakibe hediye ettiği iki sayı... Tıpkı Efes maçından sonra iddia ettiğim gibi bu dakikalarda Emir sahada olmalı...Hem garda yapılan baskıda onu rahatlatır, hemde bu dakikaları çok seviyor. (Tomas'ın ne kadar kilit bir oyuncu olduğunun farkındayım. Eğer daha istikrarlı bir şutör olsa, Hırvat basketbolunun yeni Toni Kukoç'u olarak anılması işten değil... En azından Efes maçındaki ürkekliğini attı üstünden...)

Oğuz Savaş'ın bir turnikesi panyaya çarptıktan sonra kesildi ama hakemler bu kadar açık bir pozisyona nizami blok dediler; hem iki sayımızdan olduk, hemde devamında iki sayı yedik. Böyle başa baş giden bir maçta eğer kaybedilseydi bu pozisyon konuşulurdu.

Sevelim, sevmeyelim; ki şahsi duygularımın ne olduğunu beni yakından tanıyanlar bilir... Onlar içimde bir köşede mahfuz... Ama madem bu kulübün parasını alıyor, madem transfer edildi, bir şekilde Kaya'nın da rotasyona dahil edilmesi, sorumluluk verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Nitekim ben yine kenarda unutuldu diye düşünürken son dakikalar oyuna girdi ve rakibin son hücumlarında yaptığı savunma katkısı ve aldığı iki kritik ribaunt kazanmamızda önemli faktörler arasındaydı.

Ribauntlarda yine problem yaşıyoruz. özellikle Oğuz ve Lavrinoviç aynı anda sahadaysa... Vidmar bu anlamda çok katkı veriyor. Mirsad artık o parmakları mıknatıs gibi olan Mirsad değil. Bu açıdan savunma sertliğinde Kaya Vidmar'a eşlik edecek 2. uzun olabilir.

Lavrinoviç maça damga vurdu. Ama Efes maçında olduğu gibi bugünde faul problemine girdi. Umarım diğer maçlar bu alışkanlığını devam ettirmez ve kendisini biraz daha sakınır.

Tebrikler Fenerbahçe'm... Zor bir deplasmanı atlattık. Mücadele üst düzeydeydi. Takım çok istekli... Ama iyi basketbol için sanırım bir ay kadar bekleyeceğiz.