Galatasaray'ın Kadıköy'den son 10 yılda istediği sonuçla ayrıldığı tek maç var; tamamen Türk oyunculardan oluşan, düşük beklentiyle geldikleri Türkiye kupası maçı. O maç 0-0 bitmişti. Bunun haricinde genelde Galatasaray iddialı olarak gelir, favori gösterildiği maçlar olur ancak kazanan Fenerbahçe olurdu.

Galatasaray'ın üzerinde şuanda baskı var mı yok mu onu tam kestiremiyorum. Baskı var diyebilirim; kötü gidişat var, teknik direktörün durumu belli değil, derbi mağlubiyeti okların futbolculara yönelmesine neden olabilir. Baskı yok diyebilirim; uzun süredir Kadıköy'de galibiyet yok, taraftarın, medyanın bu maçta Galatasaray'dan beklentisi yok, birkaç önemli oyuncunun eksikliği bahane olabilir vs. Bu açıdan Galatasaray'ı merak ediyorum; acaba üzerlerinde baskı olacak mı olmayacak mı ?

Fenerbahçe yapılan transferlerden alınan verimle bu sezon baya golcü kimliğe büründü. Şimdiye kadar STSL'de 3 gol ortalamasıyla oynuyoruz. Defansta hala pozisyon veriliyor ancak Lugano-Yobo ikilisi zaman geçtikte birbirine alışıyor ve verilen pozisyon sayısı giderek azalıyor. Fenerbahçe'nin özellikle sezon başında en çok eleştirdiğimiz yönlerinden biri; fizik olarak takımın çok kötü olmasıydı. Son dönemde gelen güzel sonuçlarla birlikte takımın fizik olarak da daha iyi duruma geldiği görünüyor.

Fenerbahçe'de ise en çok merak ettiğim konu kadro seçimi olacak. Stoch, Dia, Alex, Niang dörtlüsünün defansif olarak zaafiyet oluşturabilir gibi duruyor. Ancak sahaya çıkılması gereken kadronun da o şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sağda Dia'yı kenara alıp defansif yönü daha iyi olan Mehmet'i kullanalım dersek; göbekte Cristian oynayacak. Göbekte Cristian sağda Mehmet yerine, sağda Dia göbekte Mehmet'i tercih ederim.