Sizin istediğiniz gibi mi olayım, Ali Sami Yen'de Fenerbahçe kazandığında bayrak dikmesin diye orta alanda nöbet tutan Galatasaraylıları görmek de beni çok mutlu etmişti mesela.
Dua olayı hakkında bir mesaj yazmıştım, kişi ile Allah arasında olan bir şeydir, sen yenilmemek için dya ediyorlar dersin ben kazanmak için ediyorlar derim. Tugay maç başında fark yememek için uğur yaptı derim mesela.
Tırnak yeme olayıysa Semih'in alışkanlığı, endişeli olduğunda tırnaklarını yiyebilir, takım kötü oynarken çıkıp göbek mi atmalıydı?
Geçmişe gideceksek ki dün gece bununla alakalı mesajları sildim, yukarıda yazdığım gibi çok şeyden örnek verebilirim. Geçmişte yapılmış yanlış örnek olarak gösterilemez. o zaman yapılan yanlışsa şimdikini meşru kılamaz yanlış her zaman yanlıştır.
Elbette üzüldük, çünkü kazanamadık, ben kazanamadığımızda üzülürüm sevinmem. Hakemin çok kötü maç yönettiğini objektif olan herkes söyler, pozisyon tartışmıyorum, hakem baştan sona kötü yönetti diyorum, bir tarafı tuttu veya tutmadı da demiyorum.
Galatasaraylıların kendilerini çok küçük görmeleri (olası mağlubiyete hazırlanıp, kayıp edilse ben zaten demiştim, zaten yeniliyoruz gibi bahaneler söylemek için) ama içlerinden asla yenileceklerine inanmamaları hatta dua etmeleri!!! kaybetmemeleri için ki takımı küçük görüp daha fazla sevinci yaşabilesin.
Galatasaray'ı bu kadar küçümsemeyin, o sizin tuttuğunuz takımderbide deplasmanda puan almasını anadolu takımlarının İstanbul'dan puan alması gibi değerlendirmeyin her ne kadar Galatasaray'ın puan alması Kadıköy'den zor olsa da.
"YÜCE ATATÜRK"
Pardonda ben diğer arkadaşa yazmıştım noluyo hemen bi laf sokma çabası içindesin acaba
Ne alışkanlığı ne endişesi tırnak yemek stresli anlarda olan bişey genelde hem göbek atsın diyen olmadıki yenilmekten korktuğu besbelli ve bunun için sterese giriyo dolayısıyla tırnak yiyiyo
Dua konusuna gelelim.Kendi sahanda 10 senedir yendiğin bi takım ve yarım yamalak kadro ile karşına çıkıyo.Rahat olması gereken Fenerbahçe değilmi.Niye dua ediyolar yahu adamlar kaybetme korkusuna dua ediyo.Tugay'ın uğur yapması olayını resim olarakta verebilirsen görürüz yedek klübesine mum falan yaktıda biz mi görmedik ne uğuruSen kazanmak için dua ediyo dersen sadece gülerim ilk yarı Fenerbahçe'nin kaç atağı vardı maçı kazanmak içinde kazanmak için dua edecek
Ha ayrıca geçen sene olmamış şampiyonluğa sevinen 55.000'i gördüm ya daha fazlasını istememEmin ol...
Last edited by KaRaBükLü KraL : 25.Ekim.2010 at 18:57
Bu konuda sana katılmıyorum Ümit.
Stresli anlarda tırnak yemek doğrudur ve bir derbi maçı rakibin sahaya PAF takımla çıksa bile streslidir, korkmak gerekmez. Mesela ben heyecanlandığımda da elim direkt olarak tırnağıma gider.
Hiçbir derbi maçta rahat olunmaz Ümit, açık ve net. Adamın dua etmesine ben de güldüm, benim de hoşuma gitti ama ne için dua ettiğini bilemeyiz o an. Belki kazanmak için ediyorlar duayı, nereden belli? Nice FB-GS maçları bilirim Galatasaray bastırırken maçı Fenerbahçe'nin kazandığı. Mesela Galatasaray'ın 5-1 kazandığı Türkiye kupası maçı. O maç var ya Mondragon çoşmasa 5-6 Fenerbahçe kazanırdı belki ama ne oldu fark oldu..
Maçı kazanma duası etmek için illa Fenerbahçe'nin pozisyon bulması mı gerekiyor,isterse Galatasaray tek kale oynasın o taraftar yine "bu maçı kazanalım" diye dua eder.Kısacası ettiği dua o kişi ile Allah arasında birşeydir,bilemeyiz ne için ediyor? Yenilmemek için dua ediyor,korkuyor filan demek komik oluyor yani.
Devre arasında ben de dua ettim,bu Galatasaray'dan korktuğum anlamına mı geliyor? Bu kadar eksik kadroyla 11 yıl sonra ilk defa puan almak büyük başarıdır,tamam tebrikler.Fakat bu durum hiç hoş olmayan noktalara çekiliyor,rahatsız oluyorum.
Neden miDüşün Ali Samiyene geliyosunuz bizimde Ali Samiyen'de 10 senelik bi galibiyet serimiz var ve şu anki kadronuzdan Yobo,Stoch,niang,Alex,G.Gönül'ü çıkar.Klübünde karışık olduğunu farzet.1 puan alsan o kadroyla sevinmezmisin 10 senedir kaybettiğin deplasman.Ne kadrolarla gidip kaybediyosun yarım kadroyla o deplasmandan puan çıkarıyosun.Haliyle tebrik edilcez
![]()