Iverson'ın bitik hali de BBL'de iş yapmaya fazlasıyla yeter. Bunun yanında bize getireceği medyatik katkı da cabası. İnşallah gerçekleşir bu transfer..
Iverson'ın bitik hali de BBL'de iş yapmaya fazlasıyla yeter. Bunun yanında bize getireceği medyatik katkı da cabası. İnşallah gerçekleşir bu transfer..
Performansıyla takımını yukarılara taşıyacağı mechul aşağılara bile çekebilir. Takım içi dengeleri bozabilir tabi bunlar birer varsayım ama her ne olursa olsun gerçekten güzel bir haber. Böyle bir yıldızı o parkelerde izlemek büyük bir keyif olacak.
Bitti dedigin adam gecen sene (2009-2010) 28 mac yapip 14 sayi, 4 asist, 3 ribaunt ortalamasiyla oynadi NBA'de. Mrsic 40'ina kadar oynayabiliyorsa bu ligde yaklasik 10 sene her hafta 3 mac yapmis 35 yasindaki adam tozunu atar afedersin. Iste bitik adam:
http://www.youtube.com/watch?v=Kkk24MRdm3M
ÖZEL
Iverson operasyonunun tüm detayları…
Beşiktaş camia olarak Türk spor tarihinin en büyük transferine imza atmaya hazırlanıyor… Iverson transferi sadece Türk basketbolu için değil aynı zamanda Avrupa basketbolu açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü Allen Iverson, kıtanın görebileceği en büyük transfer olarak dikkat çekiyor.
SERDAR ADALI TRANSFERİ İSTEDİ
Peki Beşiktaş bu transferde nasıl bu kadar sona yaklaştı? Beşiktaş Yönetimi bu sezon transfer konusunda çok önemli bir karar almıştı… Bu karar doğrultusunda futbol takımına Quaresma ve Guti gibi Avrupa’nın süper starları katıldı. Özellikle Serdal Adalı’nın kulübe kazandırdığı bu transfer politikası yeşil sahaların ardından parkelere de taşındı… Yönetim, Şeref Yalçın’a ses getirecek bir yıldız basketbolcu transferi için tam yetki verdi… Yalçın’a ‘Gerekli görüşmeleri yap, yıldızı belirle… Para için ise hiçbir şeyi düşünme’mesajı çok net bir şekilde verildi.
İŞADAMLARINDAN DESTEK
Yönetim Iverson transferinin blançosunu Şeref Yalçın’dan aldıktan sonra sponsor arayışına başladı. Şu an kesin bir anlaşma olmamasına rağmen yönetim, Iverson transferi için ismi gizli tutulan NBA’e olan ilgisiyle bilinen bir işadamından söz aldı. Bu teminatla temaslarını hızlandıran Şeref Yalçın, Iverson’ın menajeriyle görüşmeleri sıklaştırdı. Yıldız oyuncunun Çin’e gitme alternatifi Yalçın’ın bu hamlesiyle zayıflamış oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından Iverson ile Cumartesi günü için ABD’de randevu alındı. Yalçın Cuma günü ABD’ye giderek transferi gerçekleştirmiş olacak.
DEV İMZA ŞÖLENİ
Beşiktaş Yönetimi, Iverson transferinin yarattığı ortamdan çok memnun… Başkan Yıldırım Demirören, başta ABD ve Avrupa’daki yankıları karşısında büyük heyecan duydu. Demirören, Serdar Adalı’yı ve Şeref Yalçın’ı bu hamlesi nedeniyle kutlarken Quarasme ve Guti için yapılan imza töreninin aynısını Iverson için de tertip edilmesi konusunda talimat verdi…
Basket Dergisi
Beşiktaş zaten basketbolda her sene final hedefleyen, zirve hesapları yapan bir takım değil ki, bu nedenle Iverson takım içi dengeleri ne kadar bozabilir, bozsa da sonuç ne olur, küme mi düşer Beşiktaş takım içi dengeler bozulsa bile. En kötüsü play offlara kalamaz, bu da çok büyük sorun olmaz.
Diğer yönden ise tanıtım için çok önemli, Amerika'da basketbolla ilgilenen herkes Beşiktaş'ı öğrenmiş olacak en basiti. Ayrıca tek başına 30-40 sayı atıp kazandırdığı maçlar da olacaktır arada ha Beşiktaş'ı şampiyon yapar mı, ihtimal vermiyorum, çok zor. Alınma amacı da zaten Iverson'ı alalım bizi şampiyon yapsın değildir, bir çok sebeple alınıyor.
"YÜCE ATATÜRK"
NBA ve Avrupa Basketbolu çok farklı o Mrsic dediğin adam 20 yılı aşkındır Avrupa Basketbolunun içinde Iverson ise 35 yaşında ve ilk kez Avrupa'da oynayacak bu hiçte kolay bişey değil ayrıca fiziğide burdaki sertliği kaldıramayabilir herneyse umarım gelirde ülkemiz için iyi bir tanıtım olur.
Kusura bakma ama sen Turkiye'deki sertligi ve tempoyu Amerika ile karsilastirabiliyorsan ve ustelik Avrupa'yi daha ustun goruyorsan konusmaya gerek yok zaten....
Ayrica iyi bir Iverson takimi kesinlikle tasir. Yakin gecmiste Solomon, Smith, El-Amin, Kinsey gibi oyuncular neredeys tek basina finale veya sampiyonluga tasidi, ki Iverson yetenek ve kalite olarak bunlarin toplamindan 2 kat ustun asagi yukari. Tabii tek basina sampiyonluk elbette zor, ama play-offlarda tek basina mac alabilecek bir oyuncu oldugu bariz ortada.....
Sadece adı bile yeterli yani karşı yetenekleri oyunculuğu tartışılmaz cok büyük bi transfer kesinlikle Beşiktaşı taşır.
Bu transfer bitti yani. Bravo başkana, Futboldan sonra Basketboluda izlenebilir hale getirdi![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Tartışmasız Türk Basketbol Tarihinin en iyi transferidir.
M.O.S.H'e tek sözüm var diğer takımların elde ettiği başarılara hiç saygı duymuyorsun çekememezlik gibi birşey bu.Her konuda "fanatiklik" yapıyorsun bunu unutmuyorsun asla.
Her neyse formalar harika görünüyor.İmza töreni ne zaman acaba.
Nerde fanatiklik yapmışım gösterirmisin isim olarak Türk Basketbol Tarihi'nin en büyük transferi dedim ama Iverson büyük düşüşte avrupa basketboluna adapte olması ve savunma sertliğini kaldırması zor diyorum bu sadece benim görüşüm değil birçok basketbol yazarı böyle düşünüyor laflarına dikkat et lütfen yazdığım yorumları iyi oku öyle konuş.
Yazı fontları falanda farklı olsaymış tam olurmuş. Tebrik etmek lazım Serdar Adalıyı iyi işler yapıyor. Fenerli Kazım bile çok heycanlanmış bu transfere![]()
Heyecanlanmayan yoktur heralde be abi .. Allen Iverson Türkiye'ye geliyor ötesi yok ...
Transfere laf atmak icin iyice komik duruma dusuruyorsun kendini. Utanmasan FB Ulker Efes Lakers ve Celtics'e benzemez falan diyeceksin. Kim demis show'a dayali yahu? Sen sadece All-Star'lari seyreden birisin herhalde, hayatinda 5 NBA maci seyretmemis birinin bu transfere laf atmak ugruna boyle sacmalamasini gormek hosuma gidiyor, bu transferin buyuklugunu gosteriyor zaten.
Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak heyecanla bekliyorum bu transferi. Takımını şampiyonluğa taşır mı ? Hayır. Ama bu beni ilgilendirmez ben Iverson'dan alacağım zevke bakarım![]()
9 Yaşından beri NBA maçlarını takip ediyorum saldırmadan konuşmayı öğren Iverson isim olarak gelmiş geçmiş en iyi transferdir oyun olarakta ne kadar katkı verecek görecez sene içinde bi daha konuşuruz bi kere daha tebrik ederim 'The Answer' ı Türkiye'ye getirdikleri için.
beşiktaş Cola Turka, Nba Yıldızı Allen ıverson Ile 2 Yıllık Sözleşme Imzaladı
Ntvspor Son Dakika Haberi
Iverson transferi resmen neticelenmiş. Bütün televizyonlar alt yazı geçiyor. Sanırım dünyanın birçok yerinde de böyledir.
Kişisel kanaatim: Iverson basketbol oynayacak durumda olsaydı, zaten onu 30 NBA takımından birisi, hiç olmadı Olimpiyakos gibi bu tür fırsatları hiç kaçırmayan Avrupanın önemli basketbol takımları kapardı. Ama yine de içimde bir dal kırıldı. Bir idol olarak kalmalı, bizim hayallerimizde erişilmez bir yerde yaşamaya devam etmeliydi. İnsanın kendi kendine ettiğini cümle alem toplansa edemezmiş.
Bizim gönlümüzde taht kuran Iverson 1996-2008 yılları arasının Iverson'ıdır ve biz onu her daim sevgi ve hayranlıkla anacağız. Gelmiş geçmiş en büyük skorer gard'ları sayarken hemen Jordan'dan sonra belki çoğumuz önce Kobe'yi, ama kalanlar da Iverson'ı söyleyecek. (Ki Iverson en iyi zamanlarında Kobe'yi daima gölgede bırakmıştır.)
Bu gelenin o bildik Iverson olmadığına kalıbımı basarım. Heyhat ki onun etiketini taşıyor. Umarım bilir bilmez insanların birkaç ay sonra "bu mu lan Iverson, ula bunda bir numara yok" demelerini duymam ve sinirlerim bozulmaz. Çünkü ona gelecek her olumsuz eleştiri, onunla ilgili heyecan ve hatıralarıma sokulmuş bir bıçak gibi canımı yakacak. Hayranlık böyle birşey... Umarım en azından vaziyeti idare edecek kadar olsun bir performans sergiler. Iverson fan'ı bir Fenerbahçeli olarak temennim: Maçları kaybetsinler ama Iverson sayı kralı olsun; çok isterim.
Türk Sporu Transfer tarihinin gelmiş geçmiş en büyük markasına buruk ve sitemkar bir "hoşgeldin" diyorum. Bu ülkeye onun kadar büyük bir marka gelmedi. Türk sporunda böyle birşey yok. (İyi ki dört yıl önce Reebok'a Iverson ayakkabısı almak için gittiğimde 400 lirayı duyunca hemen çıkıp, yan taraftaki Adidas'tan yarıdan daha az bir fiyata indirimdeki "T-Mac 5"i almışım. Çok karışık duygular içindeyim. Sanırım bir müddet sonra daha soğukkanlı konuşabilirim.)
Görende aylık 1000 liraya bölgesel ligde top oynamaya gelmiş sanır.
Performans verir ya da vermez. Beşiktaş önemli bir transfer yapmıştır. En kötü reklam gelirleriyle beraber ismini duyuracaktır.
Şüphesiz,Türk Basketbol tarihinin en iyi transferi ve Türkiye'ye gelmiş en kariyerli sporcu.Onu bu ülkede izleyecek olmak heyecan verici.
Vay be şimdi Amerikalılar saat kurup gecenin köründe kalkıp Beşiktaş Olin Gençlik maçını mı izleyecek?
Çok farklı duygular içindeyim çok.Anlatılmaz bir duygu bu adamın yeri bende çok çok ayrı.Bıraktığını açıkladığında ağladığım,evine döndüğünde zırıl zırıl ağladığım bir adam bu.Kesinlikle izlemeye gideceğim onu.Allen Iverson ha,benim ülkemde ha? ...