Bizim Malatyaspor taraftarı (kendi takımım diye övmüyorum ) her hafta stadı dolduruyordu. 2-3 sene boyunca süper ligde full tribünlere oynadı Malatyaspor ama böyle futbolun çok sevildiği şehirlere yatırım yapılmıyor, diğer bütün şehirlere yapılıyor. Tabi yatırımı yapan Kayserili bir zengin burada, kendi şehrine yatırım yapması doğal. Mesela binlerce minik futbolcunun olduğu bir Malatya'ya büyük takımlar neden bir futbol okulu açmaz. Yıldız çıkmayacağını mı düşünüyor? Büyük hata yapıyorlar.

Statlar bizde bir de başarıya göre doluyor. Kayseri Mehmet Topuz-Gökhan Ünal'lı kadrosuyla fırtına gibiydi, taraftar da yeni stadın heyecanıyla doldurdu stadı ama sonra heves geçti, takım zayıfladı. Yoksa işçi, memur kesiminden kaynaklandığını düşünmüyorum bu boşlukların. Tam tersi, Anadolu insanının neredeyse tek eğlencesi futbol ve son parası ile maç bileti alan, klübü borç batağında diye yemeğinden kestiği parayı bankaya gidip klübe yatıran çok kişi tanıyorum. Yönetim anlayışı, takımın zayıflaması, hedefsizlik tribünleri bu hale getiriyor.