@bjk4ever

Uzun olmasın diye alıntı yapmıyorum. Yazdıklarında katıldığım noktalar var, zaten bende belirttim yaptıkları takviyeler Şampiyonlar Ligi için değildi. Kadro iskeletini korumaları doğru ancak Nunez gibi transferler Şampiyonlar Liginde puanlar almak yada Avrupa Liginde devam edebilmek için yeterli değil. Yalnız bence vizyon meselesinde biraz haksızlık ediliyor, bu kulübü yönetenlerin tercihi, transfer anlamında söylüyorum, maddiyat vs gibi kulübün iç dinamiklerini bilemeyiz.

Örnek konusuna gelince, takım ayrımı yapmadan ilk aklıma gelenleri yazdım. Tamam sen söylediklerinde haklısın, özel durum vs. Ancak sonuç değişiyor mu, yenilgi yenilgidir bana göre. Ayrıca olumsuz şeyler yalın olarak hatırlanırken olumlu şeyler zaman aşımına çok daha kolay uğruyor. Senin de dediğin gibi bundan 5-6 yıl sonra çoğu insan 8 gol yiyen Beşiktaş'ın öncesinde İnönü'de rakibini yendiğini bile hatırlamayacak belki de, söylenmez bu tarz şeyler. Bazen duyuyorum mesela sağda solda Şampiyonlar Liginde ilk çeyrek final oynayan takım Fenerbahçe diyenler oluyor, garip geliyor ama yapacak bir şey yok.

Son olarak tecrübe konusu, ben ülkemizin futbol anlamında oldukça kötü durumda olduğunu düşünüyorum. Hagi'nin de dediği gibi biz Türklerde akıl var, yetenek var ancak çalışma yok. Bu nedenle bize daha fazla tecrübe lazım. Bursaspor zaten 3 büyüklere göre daha vasat bir kadro ile şampiyon oldu, bu kadroya avrupa amacına uygun takviyeler yapılmayınca bu sonuç kaçınılmaz oldu. Şahsi görüşüm maksimum 1 gol atarak avrupa defterini kapatacak Bursaspor.