TÜFAD'a ( Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ) mail atmıştım sabah. Cevap yazmışlar.
Dedikleri gibi ya yoluma devam edecem yada edecem. Başka çaresi yok. Onlar attığım maile karşılık sadece ülkemizde ki şartları söylemişler. Yani A,B,C,D,E lisanslarını almak için E'yi aldıktan sonra D için 2 sene takım çalıştırman gerek. Ama yurtdışında zaten bir kere üniversite gibi 4-5 sene eğitim aldıktan sonra direk bi takımda alt yapı yada yardımcı antrenör olarak başlayabiliyorsun. En kralı Almanya şu durumda. Türkiye'de ise lise mezunu olup TFF'den kurs alarak çok uzun bir zaman sonra belli kademeye geliniyor. Bu beni çok zorluyor. Yani 10 sene falan gerekli TFF'den birşeyler alabilmek için. Sağolasunlar bi tek TÜFAD mailime cevap attı. Yılmaz Vural, Sporx, TFF, Mehmet Demirkol bunlara bile mail attım ama sadece Tüfad cevap attı.E kursundan başlayarak Ant serüvenine devam edebilirsin, yalnız unutmayın eğitim her alanda olduğu gibi bu alanda da ilk sırada yer almaktadır. Spor da geçmiş öyküsü önemli yani spor yapmış olmak avantaj, BESYO mezunu olmak avantaj veya başka bir üniversite okumak avantaj. Rakiplerin çok fazla en iyisi olacaksan yoluna devam etmelisin, ya da en iyi olduğun işi yapmalısın. İyi çalışmalar.

Alıntılı Yanıtla