Aurelio zaten milli takimda oynarken, ayni zamanda Turkiye'de yabanci statusunde oynasa cok garip bir durum olurdu.
Yattara eger dava acarsa bence de kazanma ihtimali yuksek de, kural bence sacma degil cunku Nobre orneginde oldugu gibi ulkemizde 1-2 yil kalip vatandas olmak da mumkun. Ama tabii bunu becerebilecek olanlar genelde buyuk kulupler. Kucuk kulupler icin ayni sey pek mumkun olmayacak.
Zaten 10 yabanci hakki var. Bir de bu vatandas olduktan sonra 5 yil bekleme olayi kalkarsa, 1-2 sene oynayip vatandas olanlar da lige dolar. Takimlar yetistirmek yerine, yabanciya sarilir simdi oldugu gibi.
Daha kolayi bence bunu butun oyuncular icin 10 yil yapip, devsirme oyuncuyu ortadan tamamen kaldirmak. Sunu nasil vatandas yapariz seklinde cinlik yapmak yerine, alttan oyuncu yetistirsek.
Zaten yanilmiyorsam FIFA yeni bir kural getirdi. Eger bir oyuncu baska bir ulkenin vatandasligini almadan once, bir baska ulkenin herhangi bir yas seviyesinde milli olmussa, baska bir milli takimin formasini giyemiyor. Yani mesela Bobo Turk vatandasi olmadan once, Brezilya U21'de oynamis oldugu icin hic bir zaman Turk milli takiminda oynayamiyor. Kurali bir yerde okudum ama orjinal dokumana ulasamadim bir turlu. Yanlis da yaziyor olabilirim.
Edit: Buldum.
http://www.fifa.com/mm/document/affe...eams_55197.pdf