1 ile 30 arası toplam 100 sonuç

Konu: Antrenör Olmak İstiyorum

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

@bySilver

Öncelikle asla kırıcı değilim. Bu dediklerim Teknik ve Taktik görerek zamanla öğrenilir. Bu Taktik konuları Mesleki derse benzer. İstersen o kitaplardan hatim indir ama hiç görmenden hiçbir şey yapamazsın. Ama bu kitaplardan şu açıdan faydalanabilir. Teknik Adamların yaşam tarzları, futbolcunun yapması gerekenler vb. açısından faydalanabilir.

Örneğin Aykut Kocaman'ın antrenörlük geçmişi olsada Fenerbahçe'de herşeyi görerek değiştiriyor. Yoksa ilk baştan bugünkü futbolu yansıtamadı. Ama hala hataları var. Bu süreç en az bir sezon gerektirir. Yeri geliyor Alex'i oynatmamayı düşünüyor ama göre bir taktik hazırlayıp Alex'i yine sahaya sürüyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    @bySilver

Öncelikle asla kırıcı değilim. Bu dediklerim Teknik ve Taktik görerek zamanla öğrenilir. Bu Taktik konuları Mesleki derse benzer. İstersen o kitaplardan hatim indir ama hiç görmenden hiçbir şey yapamazsın. Ama bu kitaplardan şu açıdan faydalanabilir. Teknik Adamların yaşam tarzları, futbolcunun yapması gerekenler vb. açısından faydalanabilir.

Örneğin Aykut Kocaman'ın antrenörlük geçmişi olsada Fenerbahçe'de herşeyi görerek değiştiriyor. Yoksa ilk baştan bugünkü futbolu yansıtamadı. Ama hala hataları var. Bu süreç en az bir sezon gerektirir. Yeri geliyor Alex'i oynatmamayı düşünüyor ama göre bir taktik hazırlayıp Alex'i yine sahaya sürüyor.
    Yahu öyle bir mesaj atıyorsun ki yani ne diyim. Hayır yani sanki benim olanağım var şuan gidip çalışmıyorumda kitaptan falan okuyup birşeyler öğrenmeye çalışıyorum gibi birşey diyorsun. Benim şuan elimden birşey gelmiyor. Sadece ancak kitap okuyarak, maç izleyerek birşeyler yapabiliyorum. Yani bu yüzden. Tabiki bu işin kursu var okulu var kriterleri var. Hiç bir zaman ben süper bir antrenör olacam falan demedim. Ama inanarak ve somut adım atarak birşeyler yapabilirsem yada en kötüsü yurtdışı olmazsa çok az bir yurtdışı umudum var olmassa BESYO'ya girmeye çalışacağım. Buraya girmek zor ama çalışarak inanarak birşeyler olacağından eminim.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    @bySilver

Tolga daha yolun başında. Bence başlamak için en doğru yolu seçmiş. İlerde kimse ne olacağını bilemez. Tabi ki 30 yaşındaki teknik adamla 50 yaşındaki teknik adamı bir tutamazsın, tecrübe farkı vardır arada ama biri diğerinden daha başarılı olabilir. Psikolojisiyle olsun, tarzıyla olsun, konuşmasıyla olsun. Bu işlerin zamanla öğrenileceğini sanmıyorum. Zamanla sadece tecrübe kazanılacağı konusunda fikrimi öne sunuyorum. İşini iyi bilirsin ancak psikolojin, tarzın vs. bunu uygulamaya koymana engel olabilir. Ben bundan bahsetmeye çalışıyorum.

Mesaj Yetkileri