yahu sen su olaylarda bırde kendınızı haklı mı goruyorsunbursalılar masumdu beşiktaşlılar saldırdı adam bıçakladı yani
komik olmayın
yahu sen su olaylarda bırde kendınızı haklı mı goruyorsunbursalılar masumdu beşiktaşlılar saldırdı adam bıçakladı yani
komik olmayın
Tamam da kardeşim Beşiktaş taraftarı İstanbul'daki evinden çıkıyor maça gidiyor.Bu adamı sen stad girişinden başka nerede arayabilirsin?İstanbul'da tüm evlerin önüne polis barikat mı kursun? Nedir yani?
Ancak deplasman takımı taraftarları olarak sizin gelişiniz belli.O sebeple yolda böyle sıkıca aranıyorsunuz.Özel aracıyla maça gelen bir Bursa'lının da ben Stad girişine kadar aranacağını sanmıyorum...
Lütfen biraz mantıklı düşünelim.Olaylar düşünme gücünüzü köreltmiş olabilir ancak bu kadar taraftarlığında lüzumu yok bana göre...
Bizde kalkıp demiyoruz her evin önüne polis barikatı koyulsun, ancak Emniyet dikkat etmeliydi ki en ufak bir kıvılcımda bir şeyler olabilecek bir maç, iki grubu birbirine bu kadar yaklaştırmamalıydı. Çırağan tarafından gelen seyircileri duraklama yapmaksızın stad tarafına almalıydı. Çok uzun süre beklenildi olaylar çıkınca müdahale edildi.
Yapılan muameleye müdahale denirse tabii.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Bize gösterilen hassasiyet başkasına da gösterilsin diyoruz, ki bunun neresi yanlış ? Bak aynı özeni göstermeyince bu olaylar oluyor. Aynısı Bursa'da da olabilirdi, Mersin'de de, Tekirdağ'da da ancak İstanbul'da oldu, hem de bu maça 7 senedir deplasman seyircisi alınmıyorken yasak kalkınca oldu. Demek ki iyi önlem alamıyor İstanbul Emniyeti ya da olayların yaşanmasına göz yumuyor.
Olay olsun, allah korusun ölen ölsün ondan sonra mı önlem alınsın ?
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Emniyetin müdahale konusunda çok çok ciddi eksikleri var, bunu yine gördük.. Artık önüne gelene cop indirmeyi değil de olayları adam gibi gözleyip hak edeni içeri almak lazım..
İlk yarı boyunca Beşiktaş daha baskın taraf gibi gözükse de iki takım da ilk olarak rakibi bozmaya çalıştı. Volkan'ın amatörce davranması takımını zor durumda bıraktı. 11'e 10 Bursa'nın fazla direnemeyeceği belliydi ve Beşiktaş 3 puanı almayı başardı.
Olaylara gelince, Telegol'ün başlığı tam yerinde; 7 yıllık kavga hasreti sona erdi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Beşiktaş şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyet aldı,sonuna kadar bu yarışın içinde olacağını gösterdi.Maçı seyretmedim ama öncesinde yaşanan olayları gördüm.Tek kelimeyle korkunç diyorum.Bıçaklananlar filan münferit olaylar tamam ama,hiçbirşey insan hayatından önemli değil.Sorumlular çok ağır bir şekilde cezalandırılmalı.
Herşeyden önce bu maç niye 14:00'da veya Bursa taraftarı niye stada son dakikada alındı onların tartışılması lazım.
Bu konuda Bursa taraftarının suçu olduğu kadar, Beşiktaş taraftarınında vardır. Bursa taraftarı bariz bir şekilde oraya olay çıkarmaya gitmişti ama yolda her zaman olan otobüs çevirmesine yakalandılar ve emanetleri polise bıraktılar. Bunların yanında Beşiktaş taraftarıda Bursa'lıların oraya emanetsiz geleceğini ve olay çıkaracağını bilip ne var ne yok döşemişler üstlerine. 7 yıl sonra taraftar alınmıştı şimdi bir 7 yıl daha alınmaz, taraftarlar takımlarına deplasmanda destek veremez. Bumudur olayın tarifi.
Ve şimdi asıl olan Bursa'da yaşayan Beşiktaş'lılara olacak. Bursaspor taraftarları zaten şehirde yakaladıkları anda türlü işkenceler çektiriyodu 6-7 yıl önce, şimdi bu olaylardan sonra iyice artacak şiddet görüntüleri.
Olaylarda kimse suçsuz değil. Emniyeti, Bursaspor taraftarı, Beşiktaş taraftarı... 7 yıldır intikam yemini etti Bursaspor taraftarı, boğazı kana bulayacağız felan diyenler oldu. Ne oldu şimdi onu diyenler nerde? Belki bazısı hastanede. Beşiktaş taraftarının orda aranma gibi bir durumu olamaz. Deplasmana giden taraftar elbette ki aranacak çünkü gidiş yerleri daha önceden belli ediliyor. Ona görede kontrol noktaları oluşturuluyor. Sosyal sitelere baktığımızda hala birilerinin birilerini kahraman ilan ettiğini görüyoruz. Asıl üzücü olan bu değil mi? Olaylar aslında bu mantık yüzünden çıkmıyor mu? Ne olacak şimdi. 2. yarı Beşiktaş taraftarı gidemeyecek Bursa'ya. Bi 7-8 sene daha çıkmayacak olay belki. Ama eğer Bursaspor taraftarı kafaya takmışsa birşey haftaya Beşiktaş taraftarı Eskişehir'e geliyor. Buraya gelebilmeleri içinde Bursa'dan geçmeleri gerekecek. Nasıl engelleyebileceksin ordaki olayları şimdi???
I'm back...
GeLsin bir babayiğit dokunsun kıLıma bakaLım. Koskoca fuar aLanında goLden sonra goLLLLLLLLL diye bağırdım, etrafımda 20-30 tane Bursaspor taraftarı vardı, yapsaydı artisLikte göreLim. Hiç birşey oLmaz merak etme sen. Biz rahat rahat gezmeye devam ederiz Bursada, farketmez.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Abi bu sefer birşey olmamış olabilir. Veya sana birşey denmemiş olabilir. Ama daha önceki senelerde çok gördük örneklerini. Bursa'da yakaladıkları tüm Beşiktaş taraftarına zulm ettiler resmen. Yine diyorum bu sefer çıkmamış olabilir ama bu çıkmayacağı anlamınada gelmez, ki ben çıkacağından çok eminim.
Bana çıkmaz. Ben o kadar emin konuşuyorum, başkasına çıkarırLarsa onLarın probLemi, ezdirmesinLer kendiLerini o zaman. Ben ve benim çevremde ki adamLara kimse dokunamaz, onu biLiyorum onun için probLem yok. Benim aLtımda son modeL araba var arabanın koLtukLarı Beşiktaş döşemeLi ve Aynasında Beşiktaş bayrağı asıLı, geLsinLer yıksınLar, bir çizik atsınLar arabama. Ben nasıL çiziyorum ondan sonra bak
Gereksiz ego tatmin etmeLer bunLar.
Yaşananlar gereksiz ve bir o kadar da üzücü ama yapacak birşey yok maalesef. Bursalı taraftarların maçtan önce biz geldik hani çarşı nerde falan gibi tezagüratları varmış ne kadar doğru bilemem. eğer öyle bir şey varsa zaten en ufak bir kıvılcımla yangına dönüşecek bir ortama kibrit atıp üstüne benzin dökmek gibi bir şey olmuş yani. Keşke bu tür olaylar yaşanmasa ama yapacak çok fazla bir şey yok. Geri kafalılığın ortadan kalkması lazım her şeyden önce , futbolun sadece futbol olarak kalmasını sağlamak lazım.
Ben de Uludağ Üni'deyim ve yarın okula formamla gideceğim. Fazla bir olay olacağını da sanmıyorum...
Daha fazla konuşmanın mantığı yok, olayın içindeki tüm taraflar hatalı ancak bu sonuca ulaşmamıza neden olan asıl etmen Emniyet'in yanlışlarıdır. Tünelin içinde olanlar yukarıdakilerden daha elim ve de vahimdi. İnsan düşmanına öyle vurmaz yahu, isteseler bizi hiçbir Beşiktaş'lı ile karşılaştırmadan stada sokarlardı.
Emniyet'in plansızlığı bu durumu buraya getirdi.
Last edited by Bursaspor : 06.Aralık.2010 at 02:34
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
http://www.youtube.com/watch?v=foHMX...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=2-YxG...layer_embedded
Bu kullanici bi cok video yuklemis bu ikisi cok sey anlatiyor.
Bu maca alma karari hic olmicakti. Herkesinde dedigi gibi 7 senedir birikmis bisiler vardi iki takimin taraftarlarinda. Olacak buydu, emniyet kac tane adam gorevlendirecektiki bu olaylarin onune gecsin.
Volkan Senin artik Bursaspora zarar verdigini dusunuyorum, herseye itiraz hakemi dovmedigi kalmis. Taraftar iyiki o cikarken sahaya girmemis
Last edited by Bordo61Mavi : 06.Aralık.2010 at 03:56
Herkes emniyete yüklenmiş.Sanki taraftarlar suçsuz,burda en büyük iki suçlu beşiktaşı ve bursayı tutan kendini bilmez,içinde 1 gram bile insan sevgisi olmayan serserilerdir.Videoa açıkca belli;
"Aramazsan arama yar emanetler zulada" gibi iğrenç bir tezahurat ordan kendini bilmez biri çıkıyor polislere doğru "Hepiniz o..... ç......z" diye bağırıyor.Ondan sonra sen polisten ne bekliyorsun çok merak ediyorum.Kavgaya karışmak istemeyen karışmaz,kimse bu konuda maval okumasın burda.Emniyetin bir gram suçu yok.Ondan önce o kadar suçlu varki emniyete gelene kadar ortada suç felan kalmaz zaten.Bu ortamın yumuşaması için ne taraftar dernekleri nede iki takımın yöneticileri somut bir adım atmadı havada kalan bir iki cümlecik o kadar.
Beşiktaşa ve Bursaya çok ağır cezaların gelmesi bekliyorum.Gerçi gelse ne olucak bu devran böyle döner.Esrar içmeyi içki içmeyi bir halt sananlar kafası bir milyon şekilde maça gelenler olduğu sürece bu devran döner durur.
Önce taraftar dernekleri içlerindeki sözde taraftarları temizlemeli yoksa asker gelse nafile.
Denk geldiği için Beşiktaşa ve Bursaya yüklendim yoksa her takımın taraftar gruplarında bu tipler mevcut.Tuttuğum takımda buna dahil.Bu işler ne poliste ne askerde biter bu işler bizde biter.
Last edited by exit61 : 06.Aralık.2010 at 12:41
Skorundan çok olayları ile konuşulan bir maç oldu. Beşiktaş aradaki köprüleri yıkmak için bir adım attı. Ben dahasını beklerdim. Keşke iki kulübün başkanları da çıkıp dostluk çağrısı yapsaydı.
Tuttukları takım yüzünden insanların fiziksel kavgaya girişmesi cahillikten başka bir şey değildir. Burada iki taraf da haksızdır.
Maç içinde de Volkan Şen'in hareketleri çok yanlıştı. Amatörce gördüğü kırmızı karttan sonra bir de pişkince kollarını açarak hareketler yapması çok yanlıştı. Ben Volkan'ın futbolunu beğenerek izleyenlerdenim ama bu yaptıkları onun önünü tıkamaktan başka hiçbir şeye yol açmaz.
Dün Bursaspor kendi kapasitesine göre futbolunu doğru oynadı ancak bu futbol anlayışı, onların ancak kendi kaliteleri altındaki takımları yenmelerine yardımcı olabilir. Biraz yaratıcı orta sahaya sahip, birazcık futbol oynayabilen ekiplere karşı Bursaspor'un kazanması çok zor.
Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'a yeni bir anlayış kazandırması lazım.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
http://www.milliyet.com.tr/bursaspor...m?ref=haberici
Bu da işin ilginç tarafı..
sadece bir tekleme olayı mevcut başkada birşey yok.
Maç sonu ve başı olayları için yorum yapmayacağım ama sahaya atlayan taraftara İbrahim Üzülmezin tekme atması çok yanlış bir hareket bence. Bi an düşündüm Gs-Fb maçında sahaya bi Fb li atlasa ve Arda tekme atsa ne olay olurdu. Tarafsız basın yine Ardaya yüklenebildiği kadar yüklenirdi. Belki biraz konu dışı gibi ama aklıma geldi yazayim dedim![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
ya bizmde bir ara fenerbahçe seyircisiyle sorunumuz vardı..
adamlar döner bıçağı sopa falan alet edavatla geliyodu..
ne oldu sonra bitti arada husumet falan kalmadı..
arkadaş buneye 7 seneden beri bitmiyo..birilerinin hoşuna gidiyo..
bjk taraftarını tanırım deplasmanada gittim orda öyle psikopat falan da değiller..
sen oraya adam gibi git kimseye bişe yapmazlar..
bikere niyet belli otobüslerden döner bıçağı,sopa,balta balta ya ağaçmı kesmeye gdiyosun...
adamların niyeti belli kavga etmek..
hangi taraftar olursa olsun damarına bastınmı tepki verir..
bide şunu söyliyim texas grubu reklam peşinde kameraları görünce bağırmalar tezaratlar falan..
bu grup şampiyon olduktan sonra çok değişti malesef..herkesle uğraşıyolar..
Deplasmana giden her otobüs karşısındakinin boş gelmeyeceğini bilerek gider. Yolda Emniyet yakalarsa ne var ne yok alınır. Tırnak çakısı bile kalmaz o otobüste.
Ancak karşı taraf ev sahibi olduğu için bir ya da iki kontrol noktasından geçer, deplasman taraftarı yerine ve duruma göre dört ya da beş kontrolden geçerek gelir. O gün Emniyet'in yapması gereken Çırağan'dan stada dönen yolu komple kapatıp iki grubu karşılaştırmadan yerleşimlerini sağlamak olmalıydı ancak plansızlıkları yüzünden bu olaylar oldu. Ki bilenler bilir İnönü'nün deplasman tribününün olduğu yer çok yanlış bir yerde, kapalının giriş istikametinde bulunuyor, resmen açık hedef noktası, ayrıca o gün üzerimize yağan şişelerinde haddi hesabı yok, yani kimse masum değil.
Bu durumun psikopatlıkla ya da mülayimlikle alakası yok, ortada bir mal var ve bu mal TFF'nin kucağında kaldı. Gözlemciler temiz raporu vermişler maçla ilgili, TFF'de bu maçtan sıyrılmaya çalışıyor görüldüğü gibi, hadi biz komple serseri ve teröristiz de karşı tarafın hiç mi suçu yok? Emniyet'in hiç mi hatası yok.
Karşına böyle gelen bir kişiye karşı ne yapabilirsin? Mecbursun o otobüsü donatmaya.
Gözlemci raporlarının temiz çıkması da garip, 90 dakika küfür edilen bir maç, sahaya insan giriyor (Hangi takımlı olduğu önemli değil.), stad içinde koltuklar kırılıyor (Karşılıklı.), saha dışında ortalık yangın yeri, savaş alanı gibi, Emniyet ve özel güvenlik aciziyetin doruklarında ve sen hâlâ bu maça "temiz" raporu veriyorsun. Ne diyelim "helal" olsun.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
TFF'den beklenir böyle şeyler Oğuz.Sonuçta TFF'nin ne olduğu ortada.
Sana sahaya atlayan kişiyi savunuyorsun gibi bir şey demedim, sadece Üzülmez'in yaptığı dediğin gibi bana doğru geldi çünkü bu tip olaylarda futbolcular da yardımcı olmalı görevlilere. Sahaya atlayan kim olursa olsun maçı durdurdukları ve tehlikeli olaylara sebebiyet verebileceği için futbolcu da anında müdahale edebilir, ayrıca hala tekme diyorsun, çelme taktı arkadaşım.
http://img827.imageshack.us/g/91412962.jpg/