Malesef bu gelenek kaybediliyor. Bundan beş sene evvel stadımızda Rıza Çalımbay hakkında iğrenç, adice bir pankrat açılmıştı. Onu gördüğümde aklıma ilk Turist Ömer gelmişti; "yazzık" demiştim, "bugünleri de mi görecektik?" "Turist Ömerlerin Fenerbahçesi bu elitist öküzlere mi kaldı" demiştim kendi kendime. Ne yazzık ki, bu zihniyet her geçen yıl biraz daha meşruluk kazanıyor, biraz daha ayrıcalıklı hale geliyor. Başkaları bile "mekteplilerin" imtiyazını azaltıp, halka daha fazla açılmanın çarelerini ararken, bizim kendi içimizde kökümüze kibrit suyu dökercesine yarattığımız aristokrasiye bak!

Şimdi ben "bedava bilet dağıtılsın, Fenerium kapatılsın, taraftar kart uygulamasına son verilsin" filan demiyorum. Kimse lafı bir yanından anlamasın. Taraftar kartı alacak kadar durumu olan ve ilk taraftar kart sahiplerindenim. Kredi kartlarıma kadar Fenerbahçe kartlarını kullanır, her yıl Feneriumdan kendime ve çocuklarıma formasını, inciğini boncuğunu alan birisiyim. İmkanı olanlarda alsın. Tavsiye ederim. Benim kızdığım, birşeylerin cebren dayatılması... Artık "paran kadar adamsın, paranız yoksa Fenerbahçeli olmayın" devri ağır ağır kapıya dayandı. Birileri birilerine kurumsallığı yanlış anlatmış ama... Bakalım hayırlısı... Umarım bundan 20 sene sonra tümden şımarık sosyete züppelerinin kulübü olup çıkmayız. Turist Ömer'in kemikleri sızlıyordur... Taraftar kartı çıkartamazdı, çıkartamadığı içinde maça gidemezdi. Hababam sınıfıda Mahmut hocayı nafile atlatıp kaçmış olurdu. Artık Mahmut hoca onları trübünde değil, stadın kapısına enselerdi. Yazacak çok şey var ama, hele dursun.