Quote Originally Posted by nannar View Post
Başlıktan da anlaşıldığı üzere sizlerden ricam şu ana kadar oynadığınız kadarıyla FM 2011 hakkında taktiksel anlamda neler söyleyebilirsiniz? Yorum yazarken belki aklınıza gelmez diye fikirlerinizi ve gözlemlerinizi bilmek istediğim bazı sorular var, bu sorulara cevaplar yazarsanız memnun olurum Kulaktan duyma ya da 1-2 maçlık değil, sezonluk tecrübe sonundaki gözlemlerinizi yansıtırsanız sevinirim.

1- Geçen yılki korner "bug"u giderilmiş mi ve duran toplarda gol olma ihtimalleri nasıl ?
2- Kanat ataklarında başarı sağladığınız bir diziliş var mı yoksa yine geçen yılki gibi kanat organizasyonları zayıf mı oluyor ?
3- Kullandığınız dizilişler içinde en çok memnun kaldığınız diziliş hangisi?
4- "match preparation" bölümünün faydalarını gördünüz mü ya da uygulamada nasıl sonuçlar aldınız ?
5- Maç izlerken rakibinizin ataklarında bir türlü önlem alamadığınız durumlar nelerdir? ( Bilgisayarın en güçlü yanı )
6- FM 2011 ile gelen en güzel yenilik nedir?
7- Taktik yapım konusu zor mu yoksa yaptığınız taktiğe kısa sürede takımınız uyum sağlayıp başarıya ulaşıyor mu?
8- Geriye düştüğünüzde maç çevirmek zor mu?
9- Rakip gollerin geneli nasıl oluyor ? ( Duran toplardan mı?Kanat organizasyonu mu? Araya atılan toplar mı?Göbekten organize goller mi? )
10- "Saha içi dizilişte ...... pozisyonu en önemli yer haline gelmiş" diyebileceğiniz mevki neresi? (DC-DRL-DMC-MC- vs vs... )

Oyunu yeterince oynayarak analiz eden kardeşlerden soruma yanıt verenlere şimdiden teşekkür ederim... Bu yıl FM oynamaya pek vaktim olmadığı için taktik yapımı için sizlerden biraz bilgi sahibi olmak istiyorum
Öncelikle selamlar, saygılar abim. Seni gördüğüme çok sevindim
Sorulara geçecek olursak:
1-) Korner özelliği 13 ya da üstünde bir oyuncuya kornerleri kullandırıp, heading ve jumping' i 13 ya da üstünde oyuncuları ön direk, arka direk, kaleciyi markaj şeklinde dağıtırsak kornerler hala tehlike yaratıyor.
2-) Kanat ortalarıyla goller bulduğum oldu ancak genelde 4-3-2-1, 4-1-2-1-2 formasyonlarıyla daha etkili atak oynadım, daha çok gol buldum.
3-)4-3-3 ve türevi dizilişler, önceki cevabımda belirttiğim gibi, 4-3-2-1 ve 4-1-2-1-2 dizilişleri bayağı verimli...
4-)Atak oynadığımdan attacking moves ve attacking set pieces' e daha çok çalışıp daha etkili ataklar yapıp daha çok gol buldum.
5-)Araya atılan toplar İki stoperin arasına atılan topları ne yaptıysam engelleyemedim.
6-) Oyuncuyla birebir diyalog çok faydalı...
7-)Eğer sadece bir tane taktiğe yoğunlaşılırsa, match preperation kısmından team blend' i hazırlık döneminde very high konumuna getirip fayda sağlanıyor. Az transferle daha kısa sürüyor ve meyveler erken toplanıyor.
8-) 2010' da ne yaptıysam olmuyordu ama şimdi closing down değerleri ve oyuncu rollerini tekrardan ayarlayıp very fluid/overload' a çevirdiğimde 2-0' dan maç çevirdiğim oluyor.
9-) Duran toplar ve araya atılan toplar eşit derecede tehlikeli... Çoğu golü öyle rakibin... Kanat ortalarından fazla gol yemedim.
10-) Kesinlikle kaleci... Taktik ne kadar oturursa otursun, iyi bir kaleci olmadığı sürece takım sıkıntı çekiyor.