Sayfa 7 / 11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 327 sonuç

Konu: Ali Sami Yen Spor Kompleksi - Türk Telekom Arena

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by M.Scofield View Post
    şunu belirtiyim ben Galatasaray taraftarıyım
    Galatasaray taraftari olman su dediklerinin komik oldugunu degistirmez.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bu tartışmaya da gireriz istersen.Kimin cebinden ne kadar çıkmış bütün bu yapılarda onları da hesaplarız ama benim böyle bir niyetim yok.Ben siyaseti bir yana bırakarak başbakanın yuhalanmasını yanlış buldum o statdaki emeği için.Umarım sen de 4 sene önceki mesajları bulmazsın.

Bu arada bizim kulübün yaptıklarıyla ilgili çok bilgilisin,bir Fenerli olarak utandım kendimden.
    İlk bölümde yazdıklarının içi çok boş, son kısıma cevap vereyim, o yapılan aynı zamanda Türk sporu ve Türkiye için katkı sağlayacak projeler olduğu için ülkesini seven bir birey olarak takip ediyorum, ilgimi çekiyor. Herhangi bir ironi yoktu, kendisinin yani başbakanın o projelere de katkısı olduğunu biliyorum ama oralarda da yuhalanabilir pekala, sonuçta demokratik bir haktır bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Turk Telekom Arena'daki ilk resmi macta stada zerre zarar vermeden Adnan Polat ve yonetiminin protesto edilmesi farzdir artik.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

adnan polat kendi ipini çekti. sağolsun.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Devletten birşey isteyecekler olay soğumadan kınamalarını yapsınlar bence.Hatta Turksportal ailesi olarak bizde kınayalım bu davranışı bakarsın bize de birşeyler düşer.Yazık gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Adnan Polat konuştukça batıyorsun. Yazık...

Dileyenler ntvspor'dan dinleyebilirler. 200 normal 40 da polis kamerası ile inceleyeceklermiş, yuhlayanlar stada sokulmayacakmış.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Tam açtım bitti toplantı.Neler dedi Polat ?

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Başbakan'dan olay sözler! Türk Telekom Arena'nın açılışında Galatasaraylı taraftarların protestosuyla karşılaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, stadın kullanımı ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem tesislerinde yaptığı konuşmada dün gece seyircisinin yuhlamasına göndermede bulundu.

Erdoğan, "Türk Telekom Arena'yı Galatasaray'ın kullanması için henüz anlaşma yapılmadı; ama yapılacak. Türk Telekom Arena'ya yapılan 600 trilyonun karşılığı bu olmamalıydı. TT Arena'nın yapımında Galatasaray'ın 1 kuruşu yoktur. Yapılan protestolar Galatasaray camiasına mal edilemez. Burada ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe, TOKİ Başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunları bir kenara koyduk. Galatasaray beynelmilel başarılara imza atmış bir kulübümüz. Bu tesis Galatasaray'a yakışır dedik ve bitirdik. Dün akşamki açlılışta yapılan olumsuzluklar sahiplerindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki, Galatasaray camiası bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Biz ne diyoruz, "At denize, balık bilmezse halik bilir" diyoruz." dedi.

Detaylar birazdan...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

kombinesi olup da ıslıklayanlara parayı geri verebilecekler mi bakalım.

adnan polat kendi kuyusunu kazmaya devam etsin. yalaklansın bakalım. ilk maçta müthiş bir protesto bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Tam açtım bitti toplantı.Neler dedi Polat ?
    Stad için 5 yıldır uğraşıyoruz, ilk günden beri Canaydın'la işin içindeyim, ilk günden beri Başbakan talimatları verip herşeyi takip etti. Dün de stada geldi, sadece stad için değil çevresi içinde ciddi yatırımlar yapıldı. Başbakana müteşekkiriz, çok büyük bir eser armağan etti. Aylardır açılışa hazırlanıyoruz, dün gelen herkesten çok güzel tepkiler aldık. Bazı kendini bilmeyen Galatasaray'lı olduğundan şüphe ettiğimiz insanlar başbakanımızı protesto ettiler. Bu bizi üzdü, muhteşem bir düğün gecesine gölge düşürdü. Bunlar Galatasaray taraftarı değildir, bizden değildir. Görüntüleri inceleyeceğiz, bunları stada sokmayacağız. Ailelerin geleceği stada bu tip insanları sokmayacağız. TT Arena'nın bundan sonra Galatasaray'a çok büyük başarılar getireceğini düşünüyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

"Düğün gecesine leke sürdüler"

Sporx.com

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat dün Seyrantepe Stadı'nın açılışında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Galatasaray Kulübü'nün tüm yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında başkan Adnan Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan kötü tezahüratları değerlendirdi

İşte Polat'ın basın toplantısında söyledikleri:

- 5 seneden beri büyük uğraşlar veriyoruz. Rahmetli Canaydın döneminden bu yana stadın her adımında ben de vardım. Başbakan'a ziyaret ettiğimizde bize stat konusunda olumlu yaklaştı.

- Stadın yapımında büyük uğraş verildi. Başbakanımız Türk Telekom Arena'nın her safhasında bizimle beraber oldu. Birebir takip etti. Sorunları çözdü ve tedbirler aldı. Bu anlamda devlete bağlı birimleri harekete geçirdi.

- Başbakanımız stadın bitimi sonrası davetimizi kabul edip, Türk Telekom Arena'ya teşrif etti. Olayı sadece stadyum olarak görmeyin. Çevresinde de çok büyük yatırımlar yapıldı. Metro, bağlantı yolları gibi. Açılıştan aylarca öncesinde hazırlıklar yaptık. Bütün amacımız ulaşım organizasyonunu minimum hatayla çözmekti.

- İzlenimlerimize göre, ulaşımda sorun olmadı. Çıkışta gecikmeler yaşandı; ama bu bekleniyordu. Açılış gösterisi ise kusursuzdu.

"BİZ DE ÇOK ÜZÜLDÜK"

- Türk Telekom Arena'nın mimarı Recep Tayyip Erdoğan'a ise büyük ayıp edildi. Galatasaraylı olduğunu düşünmediğimiz insanlar protesto ettiler. Bu durum bizi de çok üzdü. Stadın her aşamasına canı gönülden uğraş veren başbakanımızın samimiyetini karşılıksız bırakmak istemedik ve davet ettik. Bazı taraftarlar düğün gecesine leke sürdü. Bu insanları Galatasaraylı kabul etmiyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bundan sonra her maç protesto, Yiğit Şardan da katılır hatta zaten içinde var.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Stad için 5 yıldır uğraşıyoruz, ilk günden beri Canaydın'la işin içindeyim, ilk günden beri Başbakan talimatları verip herşeyi takip etti. Dün de stada geldi, sadece stad için değil çevresi içinde ciddi yatırımlar yapıldı. Başbakana müteşekkiriz, çok büyük bir eser armağan etti. Aylardır açılışa hazırlanıyoruz, dün gelen herkesten çok güzel tepkiler aldık. Bazı kendini bilmeyen Galatasaray'lı olduğundan şüphe ettiğimiz insanlar başbakanımızı protesto ettiler. Bu bizi üzdü, muhteşem bir düğün gecesine gölge düşürdü. Bunlar Galatasaray taraftarı değildir, bizden değildir. Görüntüleri inceleyeceğiz, bunları stada sokmayacağız. Ailelerin geleceği stada bu tip insanları sokmayacağız. TT Arena'nın bundan sonra Galatasaray'a çok büyük başarılar getireceğini düşünüyoruz.
    Bazı kendini bilmeyen GSlı olduğundan şüphe ettiğimiz insanlar demiş de stadın hemen hemen tamamı protesto etti

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İşin şöyle bir boyutu da var, stada bilet satarak taraftar alınmadı. Sadece kombinesi olanlar ve davetliler. Kombinesi olan adamdan şüphe edecek hali yok herhalde, geriye kalıyor davetiye ile gelenler. Gerçi o davetiyelerin de bir çoğu Mecidiyeköy'de karaborsada gitti, demek ki hep Galatasaraylı olmayanlar almış.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Başbakan'dan olay sözler! Türk Telekom Arena'nın açılışında Galatasaraylı taraftarların protestosuyla karşılaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, stadın kullanımı ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem tesislerinde yaptığı konuşmada dün gece seyircisinin yuhlamasına göndermede bulundu.

Erdoğan, "Türk Telekom Arena'yı Galatasaray'ın kullanması için henüz anlaşma yapılmadı; ama yapılacak. Türk Telekom Arena'ya yapılan 600 trilyonun karşılığı bu olmamalıydı. TT Arena'nın yapımında Galatasaray'ın 1 kuruşu yoktur. Yapılan protestolar Galatasaray camiasına mal edilemez. Burada ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe, TOKİ Başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunları bir kenara koyduk. Galatasaray beynelmilel başarılara imza atmış bir kulübümüz. Bu tesis Galatasaray'a yakışır dedik ve bitirdik. Dün akşamki açlılışta yapılan olumsuzluklar sahiplerindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki, Galatasaray camiası bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Biz ne diyoruz, "At denize, balık bilmezse halik bilir" diyoruz." dedi.

Detaylar birazdan...
    Ne güzel açıklama helal olsun başbakanım.Bazı arkadaslar yok ali samiyen arsasını falan verdik yazmıslar orasıda bütün spor arazileri gibi spor müdürlüğünündü yani gs ye ait birşey değildi nasıl gs bunu devlete veriyor karsılıgında bu stad yapılıyor deniliyor anlamış değilim.Ülkemize ve gs ye hediye edildi işte stad neden bu kadar gocunuyorsunuz ki ilerde parası olur kulübün kendi arsası olmayan bölgenin üstüne kendi parasıyla stad yapar olur biter.

Bir arkadasta fener okul yaptırıo falan filan demiş arsayı almak için bir mevla ödüyor işte devlete fena mı hem devlete katkı yapılıyor hemde kulübümüze.Yani hiç yoktan bize stadın tapusunu vermeyecekler ki müthiş özellikte çok paralar harcanmış bir stadın yanında,bize stadımızın bulunduğu arsayı vermişşler çok mu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayret Ozhan Canaydin'in adini agzina almis. Toki baskanina neden birsey soyleyemiyor sayin Polat. Yuhlayanlari stada almayacagina minderleri atan dengesizleri almasin asil. Ali Sami Yen stadinin degeri TT Arena'nin kendisinin, yapilan yollari ve cevre duzenlemelerini de hesaba katinca anca denklesiyor neyin 1 kurusundan bahsediyorlar ?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Ne güzel açıklama helal olsun başbakanım.Bazı arkadaslar yok ali samiyen arsasını falan verdik yazmıslar orasıda bütün spor arazileri gibi spor müdürlüğünündü yani gs ye ait birşey değildi nasıl gs bunu devlete veriyor karsılıgında bu stad yapılıyor deniliyor anlamış değilim.Ülkemize ve gs ye hediye edildi işte stad neden bu kadar gocunuyorsunuz ki ilerde parası olur kulübün kendi arsası olmayan bölgenin üstüne kendi parasıyla stad yapar olur biter.

Bir arkadasta fener okul yaptırıo falan filan demiş arsayı almak için bir mevla ödüyor işte devlete fena mı hem devlete katkı yapılıyor hemde kulübümüze.Yani hiç yoktan bize stadın tapusunu vermeyecekler ki müthiş özellikte çok paralar harcanmış bir stadın yanında,bize stadımızın bulunduğu arsayı vermişşler çok mu
    İkinci paragrafa cevap, anlatımın çok kötü dediğini tam olarak anlamadım, zaten kötü bir şeyde söylemedim okul ile ilgili o kısmı da anlayamamışsın.

İlk paragrafına cevaptır, okuyup, öğrenebilirsin;

Öncelikle şunu en baştan belirtmek gerekiyor. Sayın Başbakanımızın stadyumun yapımında, yol bağlantılarının yapılmasında katkısı gözardı edilemeyecek kadar büyüktür. Yaşanan bir takım problemler ile doğrudan ilgilenen sayın Başbakanımıza gösterdiği hassasiyetten ötürü ben şahsım adına teşekkür ediyorum. Fakat bu demek değildir ki, sayın Başbakan olmasa bu stadyum yapılmazdı. Yapılırdı. Bu sene değil, belki seneye olurdu. Veya bir sene daha beklerdik. Ama yapılırdı, elinde sonunda bir şekilde biterdi. Eren Talu'ya zamanında Halkbankası tarafından verilen 100 milyon dolarlık kredinin TOKİ'nin talimatıyla nasıl geriye çekildiğini biliyoruz. TOKİ'nin daha fazla para kazanması için ihaleyi 2 kere sudan sebeplerle iptal ettiğini de.. Sonrasında da kar ortaklığı adı altında Varyap-Uzunlar AŞ ile nasıl anlaştığını da.. Yani kimse bizi salak zannetmesin, keza bu stadyumun yapılmamasını isteyenlerin nasıl çalıştıklarını çok ama çok iyi biliyoruz. Hani diyoruz ya rant meselesi diye. İşte o mesele bu stadyum yapılırken öyle bir mesele oldu ki, herkes kendi dostuna bu işi vermek istedi. Bu stadyum yapılırken millet daha çok nasıl para kazanırım diye hesap yaptı. Hem Aslantepe'de hemde Mecidiyeköy'de ihaleler neden arka arkaya iptal edildi?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena için hiç kimsenin cebinden tek kuruş çıkmamıştır. Eren Talu'nun önderliğinde başlayan inşaat çalışmalarını daha sonra TOKİ ile yapılan "KAR ORTAKLIĞI" ile Varyap-Uzunlar AŞ tarafından devam ettirilmiştir. İki büyük inşaat firmasi Eren Talu ve Varyap-Uzunlar AŞ'nin büyük katkı ve çabaları sonrasında bugünlere gelen Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin toplam maaliyeti 250 milyon liradır. Peki bunun karşılığında TOKİ ne aldı? Mecidiyeköy'de kullanım hakkına sahip olduğumuz arazinin tüm hakları Aslantepe'de yeni stadyum yapılması şartıyla TOKİ'ye devredildi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yapılması karşılığında Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu araziye sahip olacak olan TOKİ bu alanda da inşaat çalışmaları yapacak. Peki bu inşaat çalışmalarından nasıl bir gelir gelecek? 250-300 milyon liralık yatırımın karşılığında elbette ciddi kazanç sağlanması gerekiyordu. Mecidiyeköy'deki arazi 416.5 milyon lira bedelle ihaleye verildi. Ve ayrıca TOKİ ihalenin yanı sıra yapılacak taşınmaz mülklerden de belli bir hak sahibi olacak. Erdoğan Bayraktar (TOKİ Başkanı) ihale sonrası yaptığı açıklama "Bu araziden 1 milyar dolar gelir bekliyoruz." açıklaması yapmıştı. Aslantepe'nin anahtar teslimi TOKİ'ye 260milyon liraya mal olurken, Ali Sami Yen Stadı'nın inşaatı için 416 milyon liralık bedel arasındaki fark kazanç değilmidir?

Kimsenin "Biz olmasak bu stadyum yapılmazdı." deme gibi bir lüksü yok. Yaklaşık 200 milyon liralık geliri dünyanın hiç bir yerinde hiç bir kurum reddedemez. Hem stadı yaparak kendi reklamını yapacaksın, hem harcadığın bedelin 2 katı kadar gelir sağlayacaksın hemde "Ben olmasam yapamazdınız." diyeceksin. Yok öyle bir dünya. Tabii birde açılışta yüzyıllık kulübü kötüleyeceksin, karşımıza mahçup-aciz bir durumda geldiler diyeceksin, bel altından laf sokacaksın, vuracaksında vuracaksın. Sonra ben seni protesto edince, tü-kaka olucam. Hadi ordan..

Şimdi soruyorum, kimin stadını kimin parasıyla yaptınız? Stadı yaparken cebinizden tek kuruş bir meblağ çıktı mı? Stadı yaptıktan sonra yaptığınız o anlamsız açıklamalar neyin nesi? Stadyum karşılığında yaklaşık 200 milyon lira karınız olmadı mı? İhale bedelleri arasında ki fark nereye gidecek?

Alıntıdır, fcn blog.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gereken cevabi Burak kardesim vermis ellerine saglik diyorum, yazimi editliyorum.

Basbakan bugunki aciklamasindan sonra ben ciddi ciddi yuhlayan tum aslanlarimizin anlindan öperim. Tamam bazi bizim taraftarlar terbiyesizlik yapmis olabilir, ama sen neden bugun cikiyorsunda "Galatasaray'in bir kurusu bile olmadi bu stat icin" diyorsunda kendinide eziyorsun.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Gayette verildi Mecidiyeköy'ün ortasındaki arazi. Ve göreceksiniz TOKİ oradan neler neler çıkaracak, öyle rantlar dönüyor ki oralarda.

Yok Ali Sami Yen arazisi bizim degilmisde, kim kime bugunlerde BEDAVADAN trilyonluk stat yapsinki, aklinizi kullanin lutfen hangi zihniyet böyle bisey yapar. Ayip ya valla cok ayip, geri dönelim Sami Yen'e böyle seyler duymaya devam edeceksek.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmirli / Kocaeli Üni.

İşte kültürlü herşeyin farkında olan taraftar budur cidden helal olsun diyorum
    Karabükspor'un açıklaması komik olmuş yakında diğer kulüplerde benzer açıklama yapabilir umarım Fenerbahçe'de öyle saçma sapan bi açıklama yapmazda Fenerbahçe'liliğimden soğumam.

Adnan polat Toki insaniyla ilgili bi cümle söyledi mi? Ayrica Basbakan genel sekretirinin Gs taraftarina ettigi küfürler medyada yer aldi mi hic? Grup baskan vekillerinin twitterdan yazdigi cümle basinda ne kadar yer aldi. Birand ve Ilker Yasin ne kadar bu kadar isliklardan korktu? Toki Ali Sami Yen'den ne kadar para kazanacak sanki bedavaya yaptilar stadi. uAburak89 da cok güzel yazmis aciklamis zaten stad isini.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük arsa satış ihalesi olacak. ASY Projesi'nden 1 milyar dolar gelir bekliyoruz." - TOKI Başkanı, Şubat 2010.

"Basbakanı TT Arenada yuhlayanların Babaları bellı degıldır buna emınım" - İ.B.B Spor A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi

Selim denen insanin bu cümlesi nedir?

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    Gayette verildi Mecidiyeköy'ün ortasındaki arazi. Ve göreceksiniz TOKİ oradan neler neler çıkaracak, öyle rantlar dönüyor ki oralarda.
    Teşekkür ederim cevabın için,yalnız arazi tabiki verildi artık TOKİ nin orası önceden o arazi Galatasarayın mıydı yoksa İl Spor Müdürlüğününmüydü bunu öğrenmek isterim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by M.O.S.H View Post
    İşte kültürlü herşeyin farkında olan taraftar budur cidden helal olsun diyorum
    Karabükspor'un açıklaması komik olmuş yakında diğer kulüplerde benzer açıklama yapabilir umarım Fenerbahçe'de öyle saçma sapan bi açıklama yapmazda Fenerbahçe'liliğimden soğumam.
    Su son donemlerde boyle bilincli Galatasaray taraftari oldugunu gormek sevindirici gercekten. Bu taraftar bu tutumunu surdurdugu surece basari gelecektir. Helal olsun gercekten.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Siyaset spor sahasinda olmaz diyerekten baslim

Stad muthis olmus, Ayhanin kacirdigi pozisyonda kulagima sanki bisiler geldi atmosferi okadar begendim.

Allah bizede nasip eder insAllah

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Fatih Terim, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında büyük bir şok yaşadı. Görevliler, protokol tribününe gelen Terim'i, "Batı Tribünü'ne gideceksiniz" diye kapıdan çevirdi. Terim bunun üzerine stadı terk etti.

Ne stadmış terkeden terkedene

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Teşekkür ederim cevabın için,yalnız arazi tabiki verildi artık TOKİ nin orası önceden o arazi Galatasarayın mıydı yoksa İl Spor Müdürlüğününmüydü bunu öğrenmek isterim.
    Arazi devletin arazisidir, galiba bir kendini bilmez çıkıp "Galatasaray kiracılık yükümlülüğünü yerine getirmedi" tarzında bir şeyler söyledi dün. Ali Sami Yen stadı Galatasaray'ın 49 seneliğine kiraladığı bir stadyumdur, arazisiyle birlikte.

Konu biraz araştırılıcak olursa arsanın TOKİ tarafından değerlendirileceği, hatta bulunan bölgeye yani Mecidiyeköy gibi önemli bir yerin tam ortasına 41 katlı bina yapılacağı veya böyle bir yatırımla değerlendirileceği gibi haberler bulunabiliyor. Ki TOKİ emin olabiliriz buradan TT Arena'nın maliyetinin çok daha fazlasını çıkartacak. Yabancı bir kuruluş yaptığı bir değerlendirmeye Mecidiyeköy'deki arazinin taban değeri 400 milyon dolara yakın.

Görün bakın nasıl çıkacak oranın parası.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena'nın Galatasaray'ın kullanması için henüz bir anlaşmanın yapılmadığını açıklamış.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Fatih Terim, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında büyük bir şok yaşadı. Görevliler, protokol tribününe gelen Terim'i, "Batı Tribünü'ne gideceksiniz" diye kapıdan çevirdi. Terim bunun üzerine stadı terk etti.

Ne stadmış terkeden terkedene
    Ne güzel değil mi? Vefasız Galatasaray, başbakanı da ıslıkladı, Fatih Terim'i de kızdırdı falan filan.

Sayfa 7 / 11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri