Originally Posted by
Rehavi
Yok yok gayet net anlamışım

Bak şimdi de ben sana senin anlamadığın kısmı anlatayım...
Bursa kupada da galip gelemedi elendi, ligte de net sonuçlar alamıyorlardı, şampiyonlar liginden kalan moral bozukluğu mudur nedir bilmiyorum ama galibiyetlerinde bile kendilerinden emin oynayamıyorlar keza görmek lazım dediğim maçta da puan kaybettiler... Fenerbahçe 5 puan önümüzde ama onlarda net bir şekilde yenemediler. Maçı izlemediysen, Fenerbahçe nin maç başlığına ya da herhangi bir spor yorumcusunun maç yorumuna bakarak bunu anlayabilirsin... Zaten hazırlık kampı maçları da, kupa maçları da bunun sinyallerini veriyordu. Bunların içinde bir tek Trabzonla ilgili hala soru işaretlerim var nedenini de açıklamıştım, daha önceki mesajları okuyarak cevap bulabilirsin

Buca maçını izlemedim ama izlesem de görüşlerim değişmezdi. Buca gibi zayıf bir takıma çok gol atabilirsin ama şu anda buna bakarak takımın uyumunun ve oyununu yeterli olduğunu söylemek yanlış olur. Kesinlikle kıstas olamaz Bucaspor, düşmenin en büyük adayıdır kendileri.
Yeni transferler iyi ofansif oyuncular ama ortaya çıkacak oyunun ne kadar yeterli olduğunu görebilmek için daha fazla oynamaları gerekir. Bireysellikten öte takım oyuncu gerekli olan, başka bir maçta Beşiktaş da zorlanabilir, zorlanarak kazanabilir ya da kaybedebilir. Keita, Kewell, Arda, Baros'a rağmen Galatasaray şampiyon olamadı. Antalyaspor gibi bir takıma çok fazla yüklenirsen kontra da yiyebilirsin, takım kötü oynamış olabilir ama takım savunmasını çok iyi yaptı, verilen çok net pozisyon da hatırlamıyorum. 2 pozisyon sayılabilir ama o kadar çok net olmayan pozisyonu her takım verir. Son 20 dk. savunmayı geçemedi bile, hücum yapamadı Antalyaspor.
O yüzden Fenerbahçe zor kazandı, biz üstüste kazanıp yakalarız demek çok yanlış olabilir. Takım savunmasında direnci gösteremezse Beşiktaş üstteki takımlara karşı kazanamayabilir, yarışa dahil olamayabilir. Kayserispor, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Eskişehirspor, Manisaspor, İBB gibi takımlara karşı ofans yaptığınız kadar dengeli oynamak zorundasınız. Dengeli oynayıp 1 gol bulabilirseniz ne âlâ, tamamen yüklenmek yerine oyunu bol pasla temkinli kontrol etmezseniz zor. Yoksa birden çok oyuncu ile kontra yapabilen bu takımlar açıklarınızı çok iyi kullanabilir.
Takım takım ayırmıyorum, tepedeki her takım için aynısı geçerli.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı