Maça müthiş başladık.Bu başlangıca dayanacak takım yok.
Sene başında Kayseri'ye 2-0 yenilince bu takım 2.yarı pozisyon vermeden,tabiri caizse ezerek yenecek deselerdi inanmazdım açıkçası.Rahat bir galibiyet oldu.
Maça müthiş başladık.Bu başlangıca dayanacak takım yok.
Sene başında Kayseri'ye 2-0 yenilince bu takım 2.yarı pozisyon vermeden,tabiri caizse ezerek yenecek deselerdi inanmazdım açıkçası.Rahat bir galibiyet oldu.
Beşiktaş'ı da mağlup edersek önümüz çok açık
Maçı tek kelimeyle kiralık katil volkan babacan aldı verdi fenere ilk gol ve santanın erken sakatlanamsı şotanın planalrı çok bozdu.Zaten ikinci golede diyecek birşey bulamıyorum.Kiralık volkan bu takımda bir dakika dahi durmamalı bu takımda
Fenerbahçe’nin bu sezon Süper Lig’de tüm maçlarında oynayan tek oyuncusu olan Mehmet Topuz asistleriyle Alex de Souza'nın izinde.
Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe’nin bu sezon Süper Lig’de tüm maçlarında oynayan tek oyuncusu olan Mehmet Topuz, 2-0 kazanılan Kayserispor maçında ilk golün asistini yaptı. Mehmet Topuz böylece 6 asiste ulaştı.
Mehmet böylece Trabzonsporlu Serkan Balcı ile birlikte asist krallığında 2.sırada yer aldı. Asist krallığında ilk sırada ise 8 asistle Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza yer alıyor.
Sporx
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu Volkan Babacan aslında Fenrbahçe'nin eski kalecisi Volkan Babacan'dı değil mi? Şu işe bak! Var bu işte bir iş...
Birde Önder oynasaydı, tarihi fark olurdu.
Aslında altyapıdan bol bol kaleci yetilştirip, çeşitli takımlara bedava kiralamak var.![]()
Ohh be zor bir viraj daha ve yine kayıpsız atlattık. Bu galibiyetin yanında önümüdeki haftaya cezalı oyuncuda olmadı. Hele Lugano yine bişey yapacak diye korkuttu ama çok şükür oda sakindi (: . Emre yetişir inşAllah haftaya.
Maça çok süratli ve çok istekli başladık nitekim golude erken bulduk. Çok aşırı bir pozisyona giremedik belki ama yakaladıklarımızıda golle sonuçlandırdık. İkinci yarıda Dia oyundan çıktıktan sonra ileriye top taşıyamadık. Özer tam hazır değil oda etkili değildi ama iyi niyetliydi en azından. Alex vasatta olsa geriye gelip top alması ve topu ileriye taşıması bile rahatlattı. Stoch niye yok pek anlam veremedim gerçi İsmail abi demiş ağırlık çalışıyor fiziği yetersizmiş diye ama bakıp göreceğiz. Dia ile birlikte iş yapar ileride ihtiacı var takımın ona.
Şimdi kaldı 13 bakalım gelecek hafta bizlere neler gösterecek. Heleki Bursaspor'u puan olarak yetiştik ve zirveyle puan farkını da koruduk. Zorlu bir karşılaşma şüphesiz ki. Umarım İnönüden puan veya puanlarla dönüp yolumuza devam ederiz.
Son 4 haftadır oynadığımız oyunu,futbolcuların hırsını gördükçe şampiyonluğa baya inanır oldum. Önümüzdeki hafta İnönü'de puan yitirsek bile şampiyonluk yarışımız devam edecek.
Tebrikler Fenerbahçe... Beklendiği üzere rahat bir oyunlar kazanmayı bildiler...
Volkan Babacan için çok talihsiz bir maçtı. Bu hataya bizim insanüstü baskımızında sebep olduğunu düşünüyorum. Afalattık Kayseri'yi. Süper oyun süper galibiyet 3 puan... Haftaya oynayacağımız derbi maçta sadece sonuç istiyorum. Hocamızı kutluyorum buradan...
Volkan'ın o golde hatasının olması normal olmaması anormal olurdu. Zaten yıllarca gelişmeyip bu acayip hatalarından dolayı Fenerbahçe'de değil. Ama golü yediği takım bonservisinin olduğu klüp olunca böyle tartışmalar ortaya çıkıyor.
Allah aşkına Kayserispor maç boyunca baskı kurdu da Volkan B. yüzünden mi kaybetti maçı ? Gerçekçi olun biraz..
Evet çok büyük bir üstünlük kurdu hem ilerde çoğaldığında 4-5 farklı skoru bulabilecek pozisyonlar
yakaladı hem de 2-0 öndeyken bile %64 gibi bir sayıda topla oynama üstünlüğü yazısı geçiyordu
altta ayrıca kayseri atak yapmaya çalıştığında herkes yerini öyle güzel tutuyordu ki orta sahanın az
ilerisinde top döndürebiliyordu sadece kayseri kaleye yaklaşamıyordu bile.
%64 yazan son 5dkdaki topla oynama süresiydi onu bende gördm aç sonuna doru %54e %46 gibi bir değer gösteriyodu.Ayrıca Fenerbahçenin kaleyi bulan 3 şutu var nereye 4 5 golden bahsediyosun anlamadm.Tamam kayseri pozisyona girmekte zorlandı ama ortada büyük bir üstünlük yoktu.Maç tamamen kaleci hatasından gitmiştir
volkan babacan'ı kayseri'nin alması en baştan hata zaten, süper lig ayarında kaleci değil kesinlikle bizdeyken de türkiye kupasını alıp beşiktaşa vermişti tek başına.bu senede serkan aratmadı kendisini sağolsun
gol erken geldi doğru ancak golden sonraki oyunu doğru oynamakta güzel bişey ve biz bunu cok güzel başarıyoruz son maçlarda.ilk yarıda yine öne gecip sonrasında puan kaybettiğimiz maçları hatırlamak zor değil, yardımlaşma ve takım savunması üst düzeydeydi herkes konsantre olmuş durumda pas hataları minumuma yakın, takım bütün olarak iyi performans sergiliyor yüzümüz gülüyor
volkan babacan olmasa bile kalede ilk yarı yine bir gol bulacağımızı düşünürdüm önde cok iyi basıyorduk ve kayseri geriden cıkarken bu baskıyı atlatabilecek takım değil, türkiye de öyle bi takım yok zaten.en iyi top ceviren pas yapan takım trabzon du onuda o baskı altında gördük..
İnşallah bu oyunu haftaya inönüye taşıyabiliriz, cok zor tabi saracoglu'nun atmosferide cok önemli bu performansta.
takım savunmasından taviz vermeyip baştan sona disiplinli ve konsantre olduğumuz bir oyunla kiev'le yorulacak beşiktaş'ı da geçerek serimizi devam ettireceğimize ve mutlu sona git gide yaklaştığımıza inanıyorum.takımın kamptan sonra kondisyonuda cok iyi seviyelere cıktı beşiktaş ise yorgun gelicek karşımıza ikinci yarıda oyundan düşme olabilir onlarda ve lehimize cevirebilir bunu aykut hoca.
Kaleyi bulan 3 şutun olup olmaması beni ilgilendirmiyo 3 şuttan 2 si zaten gole çevrilmiş ,
kayserisporu kendimize çektiğimizde yavaş dediğimiz Alex'in koşarak darmadağın olmuş 2-3 adamınızı
geçip pozisyon yaratmasından bahsediyorum . Ayrıca Niang'ın son tercihleri yanlış veya geç
kullanması bunların hepsi pozisyon sen sadece şut olarak bakıyorsan görmek istediğini görüyosun
derim.Onun dışında İssiar Dianın yarattığı pozisyonlar , Alex'in yine karambolde vurduğu top , İssiar
Diayı ceza sahası içinde çekip itip omuz atıp en sonunda düşürüldüğü pozisyon vb.vb...
Şut ve pozisyon - ikisini bir ayıralım yani anlatabildim mi ?
E zaten ofsayt pozisyon ofsayt değil mi diyosun ?
Kaleyi bulmadan gol olmuyor ama çok ince bir farkla kaçırıyosun kaleyi bulmayı
Amrabatla belki pozisyon bulabilirdiniz cidden amrabat her fırsatt kendini yere bırakmasa onun
dışında zaten Fenerbahçenin sahaya yerleşim şekli ve bu maçtaki defansıyla bir kaç denemeden
sonra zaten ya uzun atıp kaptırıyodunuz ya hata yapıp kaptırıyordunuz .
Çok ciddi söylüyorum bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmiyordum ama o kadar rahat izledim ki
maçı bir pozisyonda bile aman demedim.çünkü öyle bir pozisyon yoktu
Ofsay olan ve ofsayttan geçersiz sayılan pozisyonunuz da kaçıncı dakkadaydı 90 mı ?
Evet, Fenerbahçe çok büyük bir üstünlük kurdu. Kayserispor ilk ciddi pozisyonunu -o kadar ciddi olmasa bile- Semih Aydilek'le +80. dakikalarda buldu. Kayserispor topla birlikte ilk 30 dakika boyunca kendi yarı sahasından neredeyse çıkamadı. Kalan dakikalarda da en fazla yarı alanın ortasına ve ya ceza yayına kadar gelebildiler.
İsabetli şut oranı gol olduktan sonra önemli değil. Fenerbahçe'nin yanılmıyorsam 14-15 şutu varken Kayserispor'un 5-6 şutu var ve isabetli tek şutu dahi yok.
İstatistikler yalan söylemez. Bence Kayserispor'un yenilgisini sadece kaleci Volkan Babacan'a bağlamak çok yersiz ve saçma. Neticede Fenerbahçe savunmasını aşamayan bir Kayserispor ve kendini her fırsatta yere bırakan Amrabat var.
pozisyonun ofsayt olmadığını demedim kalye giden topa dengesiz başka bir oyuncumuzun müdahele etmesiyle ofsayt olduğunu dedim.Aslına bakarsan bende rahat bir maç izledm dengesiz volkan yüzünden heyecanlanamadan iki kez golü yedik zaten fenerbahçe az daha isabetli şut atabilse kaleye 5i falanda bulurdu kalecisiz oynadık gibi birşey ben hatırlamıyorum volkanın tuttuğu bir pozisyonu
İstatistiklere bakıyorumda ezme gibi bir durum göremiyorum nedense tamam fenerin bir üstünlüğü var ama ezecek bir üstünlük değil ha size göre bu istatisğie baktığınzıda ezdik diyorsanız tamam demekki kayserispor olarak iyi yoladyız türkiyenin en büyük takımalrından briisi bu istatistikle ezmiş sayıyor kendini demekki kayserideki maçta biz bu takımı parçalamışız 1 şut ve korner dahi attırmayarak
Fenerbahçe istatistik olarak değil oyun olarak ezmiştir.Daha doğrusu yarım saatte bitirdik maçı.Zaten bu seneki oyun yapımız son yarım saat rakibin oynamasına izin veriyor.Biz maçları 60 dakikada falan bitiriyoruz.Bu kadar nettir mesele.Ve kayserispor özellikle ilk yarı sahasından çıkamıyordu resmen.Volkan Babacan'a gelince bir Mert Günok değil![]()
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Çok zor geçebilecek bir maçı,erken gelen bir golün etkisiyle zorlanmadan kazandık.Bu 3 puanın önemi büyük.Fakat daha da önemlisi,sahada inanmış futbolcuları görmek.Dün akşamdan sonra önümüzdeki pazar oynayacağımız derbide kazanacağımıza inancım arttı.
13 zorlu maçımız kaldı,yeter ki geride bıraktığımız 4 maçtaki isteği ve gayreti gösterelim.