Quote Originally Posted by A.FaruK View Post
Ya Ronaldo'nun geçmişinde Barçadan niye ayrıldı sizin kadar bilemem pek araştırmadım gerçi fazlada ilgimi çekmiyor. Sadece söylecek oduğum Barcelonanın buralardaysa bu Cruyff sayesindedir. Total futbolu dünyaya öğreten adamdır. Bu sistemi uygulama Barcelonada uzun zaman almış olabilir ama bence bu başarılar o zamanki atılımlara bağlı. 94 senesinde belki Atinada bir kupa kaybettiler o zaman Cruyff zamanında ama bence bu başarılarıda onun sayesinde kazandılar. Tabi bu Rijkaard zamanında dahada keskinleşti doğrudur. Ama dediğim gibi Cruyff'un burdaki emeği yadsınamaz.
Bakın, oyun sisteminden bahsediyorum. Sen profilinde yazana göre 18 yaşında genç bir kardeşimizsin. Bir çok yorumunuda beğenirim. Yalnız Cryuff dönemindeki Barcelona'yı izlediğine izlediysen bile hatırladığına inanmıyorum. Bende hayal meyal hatırlıyorum, sadece son senesini iyi hatırlıyorum. Yani bende öyle 4 yıl arka arkaya şampiyon olduğu Sthoickov'lu, Keoman'lı dönemi pek hatırlamıyorum. Ama Rijkaard'dan öncesi Barcelona ve Rijkard'dan sonraki Barcelona çok farklı oyun sistemleriyle oynamıştır. Buna Cruyff dönemide dahildir.