1 ile 9 arası toplam 9 sonuç

Konu: PA ve CA Üzerine Bir Soru

Hybrid View

Nesil
    2006

PA bilindiği potansiyeldir, yetiştirmeye bakar. Eğer iyi bir antreman programınız var ise 150 olan bir oyuncu 147 lere filan çıkarabilirsiniz. Zaten bu seviyeye çıkan bir oyuncu şampiyonluğa oyanyan takımlarda oynayabilir.

CA 135 ile 140 arasında fark var mıdır? Yoktur gibi, çok az bir fark var ve bu hangi özelliklerden kaynaklandığıda önemlidir, sonuçta oyuncunun mevkisi vücut yapısı, fiziksel özellikleri vs çok önemli.

Quote Originally Posted by Universal View Post
    PA bilindiği potansiyeldir, yetiştirmeye bakar. Eğer iyi bir antreman programınız var ise 150 olan bir oyuncu 147 lere filan çıkarabilirsiniz. Zaten bu seviyeye çıkan bir oyuncu şampiyonluğa oyanyan takımlarda oynayabilir.

CA 135 ile 140 arasında fark var mıdır? Yoktur gibi, çok az bir fark var ve bu hangi özelliklerden kaynaklandığıda önemlidir, sonuçta oyuncunun mevkisi vücut yapısı, fiziksel özellikleri vs çok önemli.
    anlatamamışım demek istediğimi. şimdi pa ve ca oyun içinde bizim bu 20 üzerinden notlanan özellikler gibi genelleştirilmiş bir değer midir? mesela pa'sı 160 olan bir oyuncu pa'sı 200 olan bir oyuncudan 20 üzerinden çoğu (veya hepsi) özellikten kesin olarak geri mi kalır?

mesela bir oyuncunun pa'sı 200 olsun. bu oyuncunun kendi içinde ulaşabileceği son nokta mıdır? yoksa oyun için en yüksek nokta mıdır? yani 200 pa'lı bir defansın marking-tackling vb. defans özelliği kesin 20 mi olur?

yoksa bu oyuncu markajı 10 olsun en başta 200'e ulaşınca 15 olabilir mi?

tam anlatamıyorum ama.
    Last edited by sokullu : 16.Şubat.2011 at 22:22 Reason: imla

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sokullu View Post
    anlatamamışım demek istediğimi. şimdi pa ve ca oyun içinde bizim bu 20 üzerinden notlanan özellikler gibi genelleştirilmiş bir değer midir? mesela pa'sı 160 olan bir oyuncu pa'sı 200 olan bir oyuncudan 20 üzerinden çoğu (veya hepsi) özellikten kesin olarak geri mi kalır?

mesela bir oyuncunun pa'sı 200 olsun. bu oyuncunun kendi içinde ulaşabileceği son nokta mıdır? yoksa oyun için en yüksek nokta mıdır? yani 200 pa'lı bir defansın marking-tackling vb. defans özelliği kesin 20 mi olur?

tam anlatamıyorum ama.
    Ben anladım. 2. dediğin geçerli.. Şu an ben de derine inemem ama anlattığın gibi (:

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by sokullu View Post

tam anlatamıyorum ama.
    Bir oyuncunun PA sı 150 ise onu o oyuncu geçemez. CA ise şuan da olduğu değerdir.

Kısaca CA PA'dan büyük olamaz. (Sadece 35 yaş üstü oyuncular hariç onlarda oyun otamatik olarak PAları düşürüyor ve oyuncularda düşüş başlıyor.)

Hayır kesin 20 olmaz. Oyun içinde onlarda ayarlı olduğunu biliyorum. Antreman a bağlı 18de olur ve öylede kalabilir.

Kısaca bir oyuncunun markaj ı en fazla kaç olacağıda bellidir. Zaten buda PA ile belirlenmiştir.

Mesaj Yetkileri