O bahsettiğin kişileri ayrı tutuyorum zaten. Konuyu açan arkadaş da güzel bir dille anlatmış nereleri alıp almadığını. Ama hiçbir bahanesi olmadan, milliyetçi duygulara veya başka sebeplere dayanarak "yunanlı almam, ermeni almam" demeyi doğru bulmuyorum.
Tarihimizde yaşadığımız olaylar veya günümüzde yaşanılan şeyler böyle düşünmenizi sağlıyor olabilir. Hak da veriyorum. Ama bu oyunun açılışındaki mesaj açık: Bunları futbolun dışında tutun.
Irkçılık demek illa siyahi futbolcu yuhalamak değildir. Hakaret edip, onları küçük düşürmek de değildir. Irkçılık yapıyorsunuz diye suçlamada da bulunmadım. Sadece milliyetçi duygularla yazılan mesajlar bu oyunu oynayanlara yakışmıyor.
Entel dantel konuşmak istemem ama futbolun bu tür olaylarda yapıcı olan taraf olmalıdır. Onlara tuttuğumuz kini (veya artık adı herneyse) bu oyuna yansıtmamalıyız bence. Oyunun yapımcılarının felsefesine ters.
Düşüncelerinize sansür vurmak istemiyorum ama sonuçta bu oyunun Türkiye resmi araştırma sitesiyiz. Bizim de sorumluluklarımız var onlara karşı. Anlayışlı olmanızı rica ediyorum bu konuda.

Alıntılı Yanıtla